52η Εθελοντική Αιμοδοσία στην Καισαριανή την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, από 9:00 έως 13:00 στο χώρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καισαριανής στην οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου 2, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Καισαριανής συνδιοργανώνει με το ΕΠΑ.Λ. Καισαριανής διοργανώνει την 52η Εθελοντική Αιμοδοσία.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης των εθελοντικών αιμοδοσιών καθώς και της διαχείρισης αίματος γίνεται σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου “Γεώργιος Γεννηματάς” και τη σημαντική συνδρομή των κατοίκων της πόλης μας, των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. και των εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια.

Είναι ζήτημα ζωής !
Οι αιμοδότες θα πρέπει να ακολουθούν κάποιες οδηγίες πριν την αιμοδοσία:

Ξεκουραστείτε!
Καλό θα είναι να είσαι ξεκούραστος και να έχει προηγηθεί ένας καλός ύπνος κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας.

Πιείτε αρκετό νερό!
Φρόντισε να ενυδατώσεις το σώμα σου στο έπακρο πίνοντας υγρά, κυρίως νερό και να μην έχεις καταναλώσει αλκοόλ, πριν την αιμοδοσία.

Φάτε σωστά!
Μην πας νηστικός και φρόντισε να έχεις φάει ένα ελαφρύ γεύμα 3 με 4 ώρες πριν δώσεις αίμα. Απέφυγε λιπαρά τρόφιμα και junk food.

Υπό δίαιτα;
Αν ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους, φάε ελαφρώς μεγαλύτερες μερίδες από πρωτεϊνούχες τροφές και λαχανικά την ημέρα πριν την αιμοδοσία. Εξάλλου με την αιμοδοσία καις 650 θερμίδες, που θα δώσει ακόμα μια ώθηση στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος».


πηγή ΕΡΤ