Το Athens Pride 2019 σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος - Το φετινό φεστιβάλ αφιερωμένο στον Ζακ Κωστόπουλο

Η Περιφέρεια Αττικής χρωματίζει τις διαβάσεις στην πλατεία Συντάγματος στα χρώματά του φεστιβάλ
Σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου διοργανώνεται το Athens Pride 2019 στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στον Ζακ Κωστόπουλο που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.
Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής εκφράζει τη θεσμική της υποστήριξη στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και χρωματίζει τις διαβάσεις στην πλατεία Συντάγματος στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.
 
Athens Pride 2019: Αφιερωμένο στον Ζακ Κωστόπουλο το φετινό φεστιβάλAthens Pride 2019
Με μότο “Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία

Για την LGBTQI κοινότητα της Ελλάδας το 2019 αποτελεί χρονιά ορόσημο στην ιστορία της. Μια ιστορία που συνδέεται άρρηκτα με το δρόμο.

Η εξέγερση του Stonewall Inn στις 28 Ιουνίου του 1969 στους δρόμους της Νέας Υόρκης στάθηκε η αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα, το Gay Liberation Front.
Ένα χρόνο μετά, στις 28 Ιουνίου του 1970, διοργανώθηκε η πρώτη Christopher Street Liberation Day March, η οποία έγινε το πρότυπο για τα Pride παγκοσμίως.

 

Τριανταπέντε χρόνια μετά στις 25 Ιουνίου του 2005, τα LGBTQI άτομα της Ελλάδας βγήκαν περήφανα στους δρόμους της Αθήνας για να διεκδικήσουν την ορατότητα και τον σεβασμό στο πρώτο Athens Pride Parade.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, σε έναν αθηναϊκό δρόμο ο Ζακ Κωστόπουλος / Zackie Oh! άφησε την τελευταία του πνοή δολοφονημένος μέρα μεσημέρι.
Το 15ο Athens Pride τιμά τη μνήμη του πολυαγαπημένου Ζακ, θυμάται τον γενναίο ακτιβισμό του και μαζί με την κοινότητα απαιτεί να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατό του.

Το Athens Pride 2019 τονίζει τον ρολό του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα. Η αφίσα φέτος παρουσιάζει κάποιες εμβληματικές στιγμές που από τους δρόμους της LGBTQI ιστορίας που έχουν απαθανατιστεί.

Athens Pride 2019Στις 8 Ιουνίου 2019 θα βγουν ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθηνάς. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Σε κάθε δρόμο που περπατούν, διεκδικούν την ελευθερία και την ασφάλεια από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και βίας. Ο δρόμος τους ανήκει εξίσου.

Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία.

Athens Pride 2019 – Σάββατο 8 Ιουνίου, Πλατεία Συντάγματος

www.athenspride.eu

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54