Συλλαλητήρια των φοιτητών ΣΕΦΑΑ ενάντια στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο σήμερα Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας και στην Θεσσαλονίκη στις 12:30 στην πλ. ΑριστοτέλουςΜε αγωνιστικά συλλαλητήρια την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν οι φοιτητές των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) τις αντιδράσεις τους στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που κατέθεσε προ ημερών σε δημόσια διαβούλευση ο υφυπουργός Αθλητισμού, με το οποίο υποβαθμίζεται το πτυχίο τους και εξισώνεται με την πιστοποίηση σεμιναριακού τύπου εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αθλουμένων.

Στην Αθήνα, οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ διοργανώνουν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, με σημείο συνάντησης τον σταθμό Νερατζιώτισσα στις 12.00.

Ανάλογη κινητοποίηση προγραμματίζεται και στη Θεσσαλονίκη, στην πλ. Αριστοτέλους στις 12:30 μ.μ., από τους πρωτοετείς φοιτητές του ΣΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Όπως τονίζουν οι φοιτητές, «περάσαμε στο τμήμα με όνειρο να εργαστούμε πάνω στο αντικείμενο που αγαπάμε. Καθημερινά, όμως, αντιμετωπίζουμε πολλά εμπόδια για να πετύχουμε τον στόχο μας. Τώρα έρχεται και αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο τσακίζει τα δικαιώματά μας ως μελλοντικοί εργαζόμενοι. Δεν δεχόμαστε άλλη υποβάθμιση των σπουδών μας!».

Tην Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2018 στις 10 π.μ., διοργανώνουν «run event» - αγώνα δρόμου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε πορεία των φοιτητών της ΣΕΦΑΑ στην πλατεία Συντάγματος, και με τη στήριξη των καθηγητών της ΣΕΦΑΑ, ενώ την Δευτέρα 10 Δεκέμβρη, οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ προχώρησαν στον αποκλεισμό της Λ. Βουλιαγμένης.

Ταυτόχρονα, με αίτημα «να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού που διαλύει τα πτυχία των αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ», οι φοιτητές των ΣΕΦΑΑ καλούν σε συλλογή υπογραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των φοιτητών εκφράζει και η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.


πηγή 902.gr