Πρόσκληση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» στην εκδήλωση "ΤαιριάΖουμε στο Φάληρο" το Σάββατο 13 Οκτωβρίου

Η εκδήλωση "ΤαιριάΖουμε στο Φάληρο" του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων "ΑΛΜΑ" , θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018.
Είναι μια πρωτοβουλία όπου μέσα από παιχνίδι και διασκέδαση δίνεται ηχηρά το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης της κοινότητας, ο «Πανελλήνιος σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ» σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας» ξεκινήσε το 2012, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, να πραγματοποιεί μία 3ήμερη εκδήλωση με εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το πρόγραμμα διεξήχθη 3 συνεχόμενες χρονιές στο Δήμο της Αίγινας με τίτλο «Ταιριάζουμε στην Αίγινα» με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, των σχολείων και με τη στήριξη του Δήμου Αίγινας και των χορηγών, ακολούθησε ο Δήμος Π.Φαλήρου ενώ πέρυσι πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Εορδαίας στην πόλη της Πτολεμαΐδας και εν συνεχεία φέτος στη Λάρισα.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου από το 2015 που ανέλαβε για πρώτη φορά τη διοργάνωση την καθιέρωσε ως θεσμό και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και τη στήριξη των φορέων του Παλαιού Φαλήρου την επαναλαμβάνει κάθε χρόνο.

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία δράσης με στόχο την αλλαγή της αντίληψης για τα άτομα με αναπηρία, μέσα από την ομαδικότητα και την ψυχαγωγία και κυρίως έξω από τα ιδρύματα και τους συνήθεις χώρους δραστηριοποίησης των ατόμων.

Γνωρίζοντας ότι στην παιδική ηλικία οι προκαταλήψεις και οι στάσεις δεν έχουν παγιωθεί, με την παρακίνηση των μαθητών να συμμετέχουν στις δράσεις δίνεται η μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν μια θετική και δημιουργική συνεύρεση παιδιών με και χωρίς αναπηρία.

Γιατί πλάθοντας μαθητές με ευαισθησία δημιουργούμε πολίτες με όραμα!

Φέτος στη Διοργάνωση συμμετέχουν οι φορείς:

9o Nηπιαγωγείο Παλ. Φαλήρου
7ο Δημοτικό Σχολείο Παλ. Φαλήρου,
5ο Γυμνάσιο Παλ. Φαλήρου
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΙ.Δ.Υ.
1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Παλ. Φαλήρου

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

 

17.30- 18.30:

Moιάζει η ζωή με ζωγραφιά
«Όλοι ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ σε μια καρδιά!»
Εικαστική δράση των παιδιών του 9ου Νηπιαγωγείου Π. Φαλήρου
«Δημιουργούμε μαζί»- Μικροί καλλιτέχνες!
Τα παιδιά του 7ου Δημοτικού Π.Φαλήρου και τα παιδιά του ΑΛΜΑ δημιουργούν!

18.30 - 19.30:

Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

«Παιχνίδια με το χαμόγελο»

Διαδραστικό παιχνίδι με το Σύλλογο Παιδί - Δύναμη - Υπομονή

«Διαπαιδαγώγηση μέσα από το παιχνίδι»
Δράση με το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Π. Φαλήρου

 

19.30:

Η Ομάδα παραδοσιακών χορών του ΑΛΜΑ χορεύει με τα παιδιά του 5ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου

20.00:

VIPARTIES - PARTY με κρασί και μεζεδάκι!!!!

Πότε: Σάββατο 13 Οκτωβρίου

Πολιτιστικό Κέντρο “Φλοίσβος”

(αύλειος χώρος)

Πινακοθήκη Παλαιού Φαλήρου Αιόλου 6 Παλαιό Φάληρο


www.alma-amea.gr • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. • τηλ. 210 9828150, 210 8664100
Μίλωνος 2, Πλ. Φιλικής Εταιρίας • 175 63 Π. Φάληρο