ΠΕΝΕΝ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ/ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΝΑ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΑΣ‏

Ολόκληρη η Επιστολή – Καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού:

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να αποδοκιμάσουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Ο Σύνδεσμός μας εκπροσωπεί τους Συνταξιούχους Ναυτικούς των κατωτέρων πληρωμάτων, οι οποίοι αριθμούν πάνω από 30.000 στο ΝΑΤ και ταυτόχρονα είναι η πιο μαζική συνδικαλιστική έκφραση στον χώρο των Συνταξιούχων Ναυτικών.

Έχουμε αποστείλει δύο φορές εγγράφως αίτημα του Συνδέσμου μας προκειμένου να έχουμε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να τον ενημερώσουμε για σειρά προβλημάτων που μαστίζουν τους απόμαχους του κύματος.

Ήδη συμπληρώνονται 5,5 μήνες από το αρχικό αίτημα χωρίς μέχρι και σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός να μας έχει ακόμη ούτε απαντήσει ούτε να μας έχει κλείσει συνάντηση.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη τακτική η οποία δείχνει και  φανερώνει εμπάθεια, αμετροέπεια, αλαζονεία και πολιτικό ήθος χειρότερο και από αυτό των πιο ακραίων Υπουργών Ναυτιλίας που έχουν περάσει από την χώρα όλα τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα παρατηρούμε ότι ο κ. Δρίτσας όπου υπάρχει εκδήλωση εφοπλιστών προστρέχει από τους πρώτους να κάνει δημόσια εμφάνιση και να συνδιαλλαγεί με τους εκπροσώπους του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Όπως επίσης διαπιστώνουμε ο κ. Δρίτσας στο πλαίσιο των δημόσιων σχέσεών του δεν απουσιάζει από καμία δημόσια εκδήλωση στην οποία καλείται να παραστεί, το μόνο που δεν ξέρουμε είναι εάν πηγαίνει σε βαπτίσια όταν και όποτε καλείται για να ενισχύει το δημοσιοσχετίστικο προφίλ του!!!

Είναι κατάντημα για Υπουργό αριστερής κυβέρνησης να επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά και να αρνείται την επαφή με αυτούς που εκπροσωπούν ένα μεγάλο μέρος της Ναυτιλίας και οι οποίοι με τον μόχθο και τους κόπους μιας ζωής συνεισέφεραν τα μέγιστα για την ανάπτυξη της Ναυτιλίας, της εθνικής οικονομίας και της ίδιας της χώρας μας.

Με αυτά που κάνετε κρίνεστε, το μόνο που έχουμε να σας πούμε είναι ντροπή σας κ. Δρίτσα. Σας δηλώνουμε ότι για τα έργα και τις μέρες και κυρίως για την πολιτική σας θα φροντίσουμε να την πληροφορηθεί και ο τελευταίος εν ενεργεία και Συνταξιούχος Ναυτικός καθώς και οι οικογένειές τους και ευρύτερα ο λαός και η κοινωνία του Πειραιά.