Συγκέντρωση για την Υγεία στην Κερατέα στις 27 Ιούνη

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κερατέας διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου το Σάββατο 27 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. για τα ζητήματα της Yγείας.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου πήρε την πρωτοβουλία πριν λίγες ημέρες και προχώρησε σε μια ευρεία σύσκεψη σωματείων, λαϊκών επιτροπών, φορέων της Ανατολικής Αττικής με σκοπό την οργάνωση της πάλης στο οξυμένο πρόβλημα της υγείας. Σε αυτήν τη σύσκεψη περιγράφηκε η τραγική κατάσταση που υπάρχει στην υγεία σε ολόκληρη την περιοχή.

Η απαξίωση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Όλα τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν, μονάδες του ΠΕΔΥ κλείνουν, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη, ενώ έχουν και απλήρωτες εφημερίες από το 2012. Την ίδια ώρα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την υγεία είναι ασπιρίνες οι οποίες δεν καταπολεμούν το πρόβλημα, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν παίρνει κανένα μέτρο για την ανακούφιση του λαού από την ταλαιπωρία και την οικονομική αιμορραγία που του δημιουργεί η απαξίωση των δημοσίων δομών υγείας. Αντιθέτως υφαρπάζει τα αποθεματικά των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων για να πληρώσει τους δανειστές. Θεωρούν ΕΕ και κυβέρνηση τον τομέα της υγείας ως πεδίο ανάπτυξης της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Υποβαθμίζουν και απαξιώνουν τις δημόσιες δομές υγείας για να καλύψει τα κενά ο ιδιωτικός τομέας. Κάνουν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας επιχειρήσεις και να λειτουργούν με βάση το κέρδος. Συνεχίζουν να μην προσλαμβάνουν γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας, αλλά με συμβάσεις λίγων μηνών.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου συνεχίζοντας την δράση που έχει ξεκινήσει στην περιοχή, από την εποχή που ξεκίνησε η προσπάθεια κλεισίματος των ιατρείων του ΙΚΑ, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συνδράμουν ώστε να διεκδικήσουν:

  • Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, εξοπλισμένα και στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό, που να καλύπτουν πλήρως τις λαϊκές ανάγκες τόσο για παροχή πρώτων βοηθειών όσο και για το σύνολο των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε όλες τις πόλεις.
  • Να δημιουργηθεί δημόσιο νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.
  • Να ενισχυθούν με ασθενοφόρα και μόνιμο προσωπικό οι σταθμοί του ΕΚΑΒ για να καλύπτονται οι ανάγκες σε 24ωρη βάση.
  • Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Να δημιουργηθεί κρατικό σώμα Γιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφαλείας.
  • Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους και ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με πλήρη, επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας.
  • Να ενισχυθούν με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό και πλήρη, επαρκή χρηματοδότηση οι υπάρχουσες δημόσιες μονάδες υγείας και προνοιακές δομές. Να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα και να δοθούν τα χρωστούμενα ρεπό στους εργαζόμενους.
πηγή: 902.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24/06/2015 - 18:35