Συνδικάτο ΟΤΑ: "Να μην απολυθεί καμία σχολική καθαρίστρια"

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 15-06-2015 και στην συγκέντρωση στις 12:00 στη πλατεία Ομονοίας, απευθύνει το Συνδικάτο εργαζομένων Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής:

"Τον επόμενο μήνα χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την απόλυση τους. Ο Δήμος Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ) δείχνει τον δρόμο. Παρά τα παχιά προεκλογικά λόγια για κατάργηση των εργολαβικών συνεργείων, μονιμοποίηση των καθαριστριών, μέχρι και η ανανέωση των σημερινών συμβάσεων της ντροπής έγινε ως το Δεκέμβρη του 2015, δηλαδή ούτε καν για όλη τη σχολική χρονιά!!!

Η πλειοψηφία των σχολικών καθαριστριών χρόνια τώρα δουλεύουν σε ένα άθλιο εργασιακό καθεστώς, υπό ομηρία αφού κάθε χρόνο ανανεώνεται η σύμβαση τους, με μισθούς εξαθλίωσης και ποτέ δεν πληρώνονται στην ώρα τους αλλά πάντα με καθυστέρηση και έναντι. Ταυτόχρονα όμως είναι και εκείνο το προσωπικό που είναι υποχρεωμένο να σηκώνει στις πλάτες του τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους που καθημερινά βρίσκονται τα παιδιά μας. Ο αγώνας τους αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία αλλά και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Η μόνη ρεαλιστική λύση που απαντάει τόσο στις εργασιακές τους ανάγκες όσο και στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ βρέθηκε και βρίσκεται στο πλάι των καθαριστριών. Διεκδικούμε τη δικαίωση για ΟΛΕΣ τις καθαρίστριες που δουλεύουν κακοπληρωμένες σε άθλιες συνθήκες. Διεκδικούμε τη δικαίωση για τις 2.000 περίπου καθαρίστριες αόριστου χρόνου που δουλεύουνμε μερική απασχόληση από μισή έως 4 ώρες, τις 8.500 συμβασιούχους που ουσιαστικά δεν έχουν στον ήλιο μοίρα από τις επανωτές συμβάσεις, την απληρωσιά, την αβεβαιότητα για το αύριο, τις 2.500 καθαρίστριες αορίστου χρόνου, 8ωρες που κάνουν πλέον όλες τις δουλειές ακόμα και την καθαριότητα των νεκροταφείων μετά την ένταξη τους στους δήμους.

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των Δήμων     με αποφάσεις τους να στηρίξουν τον αγώνα των καθαριστριών αλλά και να πάρουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 15-06-2015 και στην συγκέντρωση στις 12:00 στη πλατεία Ομονοίας.

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά, Καμία απόλυση εργαζομένου, Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
  • Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
  • Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.λ.π.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
  • Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων για καθαρά σχολεία.
  • Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον   κλάδο.
  • Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα".