ΕΡΑ Ζακύνθου: Εδώ, πριν λίγες ημέρες…αστυνομικός, τώρα, στην ΕΡΑ Πύργου…ταχυδρομικώς! Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον γειτονικό σταθμό, με τον οποίο υπάρχει αμφίδρομη αλληλεγγύη!

Στο άκουσμα και μόνο, της χθεσινής είδησης, ότι και στην ΕΡΑ Πύργου, (προηγήθηκε η ΕΡΑ Ζακύνθου πριν από λίγες ημέρες, με τη γνωστή…«φιλική επίσκεψη» της αστυνομίας), υπήρξε σχεδόν ανάλογο περιστατικό, όμως, αυτή τη φορά, όχι με την παρουσία αστυνομικού οργάνου, αλλά με την…ταχυδρομική αποστολή μηνυτήριας αναφοράς της ΝΕΡΙΤ, που έγινε το Δεκέμβριο του 2014, για «παράνομη παρουσία» σε εργασιακό χώρο, από «άγνωστους δράστες» και για «παράνομη εκπομπή», σκεφτήκαμε ότι τίποτα, όπως φαίνεται, δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή, ειδικά, όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, ενώ, έχει ήδη ψηφιστεί ο νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και είναι σε εξέλιξη η όλη διαδικασία!

Στην παρούσα φάση δεν θέλουμε να επεκταθούμε σε διάφορες υποθέσεις και ατελείωτα σενάρια, απλά, όπως είχαμε υποχρέωση, αμέσως, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την ΕΡΑ Πύργου για να μάθουμε περισσότερα στοιχεία, αλλά και για να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των συναδέλφων στον γειτονικό ραδιοφωνικό σταθμό, δηλώνοντας ότι είμαστε στη διάθεσή τους, για οποιαδήποτε, από τη δική μας πλευρά, βοήθεια! Άλλωστε, κοινός είναι ο αγώνας μας, για την ΕΡΤ-και όχι μόνο-ανεξάρτητα από τυχόν διαφορετικές απόψεις σε κάποια θέματα και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

Μάλιστα, σαν ΕΡΑ Ζακύνθου, δεχόμαστε έμπρακτη αλληλεγγύη από την ΕΡΑ Πύργου, με την παρουσία και την προσφορά, το τελευταίο διάστημα, στην τοπική ΕΡΑ, του αγωνιζόμενου εργαζομένου και τεχνικού του συγκεκριμένου σταθμού, Βασίλη Γεωρκακόπουλου. Να σημειωθεί ότι στη σημερινή πρωινή ενημερωτική ζώνη της ΕΡΑ Ζακύνθου, είχαμε τηλεφωνική συνέντευξη με το δημοσιογράφο από την ΕΡΑ Πύργου, Ζαχαρία Μαντά, για το συγκεκρίμενο θέμα και για οτιδήποτε νεότερο υπάρχει, δεδομένου ότι πρέπει να βρισκόμαστε συνέχεια σε αγωνιστική ετοιμότητα!

Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση, η ERTOPEN, η ΠΟΣΠΕΡΤ, τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων, (ΕΣΗΕΠΙΝ κ.τ.λ.), όλοι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι της ΕΡΤ, αλλά και σε κάθε αγώνα, από κάθε μετερίζι, θα πράξουν το καθήκον τους και θα σηκώσουν ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης αλλά και αντίδρασης απέναντι σε διάφορα σχέδια και συμφέροντα! Ειλικρινά ελπίζουμε, να μην αφορούν όλα αυτά, με κανέναν απολύτως τρόπο, τη σημερινή συγκυβέρνηση, αλλά, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι, εάν δεν είναι τυχαία και συγκυριακά τα συγκεκριμένα περιστατικά στην ΕΡΑ Ζακύνθου και στην ΕΡΑ Πύργου, τότε πρόκειται για τα «πλοκάμια» του προηγούμενου «καθεστώτος», το οποίο πρέπει να ξεριζώσουμε μέχρι και την τελευταία ρίζα!

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29/05/2015 - 15:18