ΕΣΑμεΑ: Θα αφήσει στο δρόμο η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου τα παιδιά με αναπηρία στη Σάμο

Aπίστευτες καταστάσεις σε βάρος των ΑμεΑ καταγγέλλει η εθνική συνομοσπονδία του χώρου (ΕΣΑμεΑ):

"Επείγουσα επιστολή προς τον κ. Δ. Δημητρίου, πρόεδρο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, αναφορικά με κτίριο της Εταιρείας που μέχρι πρόσφατα στέγαζε δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων παιδιών με αναπηρία στη Σάμο. Πρόκειται για τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε. Σάμου «Η Μέλισσα» και αφορά στη στέγασή του σε ένα κτίριο που του παραχωρήθηκε από το Δήμο Σάμου.

Το κτίριο, ιδιοκτησίας της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Σάμου για τη στέγαση παιδικής βιβλιοθήκης, χωρίς όμως ποτέ να λειτουργήσει. Ο Δήμος το παραχώρησε στη «Μέλισσα» προκειμένου να δημιουργηθούν και λειτουργήσουν εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα για τα παιδιά με αναπηρία, λαμβάνοντας υπόψη και την ανυπαρξία φροντίδας και υποστήριξης ατόμων με βαριές αναπηρίες μέσω κρατικών δομών.

Τα μέλη του Συλλόγου προσάρμοσαν το κτίριο με εθελοντική εργασία και προσωπικές δαπάνες των γονέων, προκειμένου να λειτουργήσει η παιδική βιβλιοθήκη, αλλά να δοθεί και η ευκαιρία στα παιδιά με αναπηρία να συμμετέχουν στα προγράμματα λογοθεραπείας, δημιουργικής απασχόλησης, ψυχολογικής υποστήριξης κ.α., υπηρεσίες πολύ σημαντικές τόσο για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία όσο και για τις οικογένειές τους, διότι συμβάλλουν στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους, οι οποίες σήμερα πιο πολύ από ποτέ κινδυνεύουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Στις 14.05.2015 όμως, οι υπηρεσίες της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου ζήτησαν το κτίριο από το Δήμο, για παραβίαση των όρων παραχώρησης, αφήνοντας χωρίς στέγη το Σύλλογο και τα παιδιά με αναπηρία και χωρίς να έχει γίνει πρόβλεψη για να βρεθεί άλλος χώρος για τη στέγασή τους.

Ζητείται η άμεση παρέμβαση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ώστε ο Σύλλογος να συνεχίσει να προσφέρει στα παιδιά με αναπηρία σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν αντίστοιχες προνοιακές δομές".


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54