Συνδικάτο ΟΤΑ: Γενική Συνέλευση στις 9 Ιουνίου

Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική του συνέλευση, απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ. Η συνέλευση θα γίνει στις 9 Ιουνίου στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Νέας Ιωνίας, ενώ το Συνδικάτο καλεί και σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιουνίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 9/6/2015 ΣΤΟ ΚΕΠ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Έχουν περάσει 4 μήνες με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις μετατίθενται στο άγνωστο μέλλον. Οι «πιρουέτες» τους συνεχίζονται. Ήδη κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους προσπαθούν να ανασκευάσουν τις προεκλογικές εξαγγελίες τους ως υπερβολικές. Μας θέλουν συνενόχους για αυτό και μιλάνε για δημοψηφίσματα.
 
Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι είναι εδώ, ο ΕΝΦΙΑ εξακολουθεί να είναι εδώ και να πνίγει όλους τους εργαζόμενους και φυσικά κουβέντα δεν γίνεται για την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα προ κρίσης.

Με τη κοινή τους δήλωση Γιουγκέρ Τσίπρα μας προετοιμάζουν για τα νέα μέτρα που θα έρθουν. Μας προετοιμάζουν για ένα ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Ετοιμάζουν νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων μας μέσα από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ σε βασικά είδη κατανάλωσης.

Βάζουν χέρι στο ασφαλιστικό, αυξάνουν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, καταργούν τις πρόωρες συντάξεις.

Προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και τις βαφτίζουν αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
 
Όσο αφορά το κλάδο μας η πλειοψηφία των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών καθημερινά δίνουν διαπιστευτήρια στα αφεντικά τους στην Ευρωπαίους «εταίρους τους».   Η επίθεση στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και η αντικατάσταση της με νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας συνεχίζεται. Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών συνεχίζονται, ενώ καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με εργαζόμενους που έχουν να πληρωθούν τρεις και τέσσερις μήνες.
Και όλα αυτά γιατί; Για να σωθεί η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, και των βιομηχάνων που καρτερικά περιμένουν να διεισδύσουν σε μια σειρά υπηρεσίες όπου χρόνια τώρα ονειρεύονται.

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ. Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με ψίχουλα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με αναμονές και αυταπάτες.

Όσο και να θέλουν να μας πείσουν ότι διαπραγματεύονται για το καλό μας με τους σημερινούς θεσμούς που στο παρελθόν τους ονόμαζαν τοκογλύφους γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μας κοροϊδεύουν. Διαπραγματεύονται για να διασώσουν τα κέρδη τους οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.

Πότε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκαν οι αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων. Ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκε το δικαίωμα στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ με ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ και ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΑ.  Ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκε να σταματήσει  η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας.  

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ. Να σταματήσουν τώρα οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που υποτίθεται ότι γίνονται λόγο της απαγόρευσης των προσλήψεων όπως υποστηρίζει η πλειοψηφία των δημάρχων. Τώρα  πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των δήμων και της Περιφέρειας. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ελαστικοποιούν την εργασία. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις.    

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την αναπλήρωση όλων των απωλειών μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Να απαιτήσουμε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Και αυτά τα έχουμε ανάγκη σήμερα και όχι στη δευτέρα παρουσία.

ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. Ήρθε η ώρα να προετοιμάσουμε τον αγώνα μας, να κουβεντιάσουμε, να αποφασίσουμε, να αντεπιτεθούμε, να μην επιτρέψουμε να υπογραφεί ένα νέο μνημόνιο, μια νέα συμφωνία ή όπως αλλιώς το ονομάσουν. Όχι άλλος χρόνος χαμένος, ήρθε η στιγμή να σπάσουμε τις αυταπάτες, να μην περάσει η μοιρολατρία και η απογοήτευση που συνειδητά καλλιεργούν.

Η Διοίκηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ συνεδρίασε και αποφάσισε τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 11-6-2015 όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Θα πρέπει να εντείνουμε τη περπατησιά μας, να φτάσουμε παντού. Σε κάθε υπηρεσία, σε  κάθε αμαξοστάσιο θα πρέπει να σημάνει γενικός ξεσηκωμός. Να πεισθεί το σύνολο των συναδέλφων ότι η συμμετοχή του στο συλλαλητήριο στις 11-6-2015 είναι ανάγκη για τον ίδιο, είναι ανάγκη γιατί έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε ένα καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας.


Σε καλούμε να πάρεις μέρος στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΠ της ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ τη ΤΡΙΤΗ 9/6/2015 στις 18:00, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 11-6-2015 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ".
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08/06/2015 - 16:00