«Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα»: Ζωντανή και πολύωρη συζήτηση στην Πετρούπολη

Ιδιαίτερα ζωντανή και σε αυτό έπαιξε ρόλο η μεγάλη συμμετοχή του κοινού, ήταν η συζήτηση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας 25 Μάη στο κοινωνικό στέκι Πετρούπολης «Οκτάνα», στα πλαίσια τα βιβλιοπαρουσίασης του βιβλίου «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα».Ερωτήσεις και παρεμβάσεις, τροφοδότησαν τη δίωρη συζήτηση, μετά τις αρχικές εισηγήσεις του δημοσιογράφου Γιώργου Σέργη και εμπνευστή τοπικού αυτοδιαχειριζόμενου πρωταθλήματος, της Λαμπρινής Θωμά, δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ, αλλά και φίλης του ΠΑΟΚ, όπως η ίδια επιθυμεί να αναφέρεται, καθώς και του συγγραφέα του βιβλίου δημοσιογράφου στην ertopen Νάσου Μπράτσου.

Πώς πρέπει να αντιμετωπίζει η αριστερά τον οπαδικό χώρο, ο ρόλος της γυναίκας στον αθλητισμό, τόσο σαν αθλήτρια, όσο και σαν μάνα που δίνει κατευθύνσεις στο παιδί της, τρόποι αντίστασης στην εμπορευματοποίηση και άλλα πολλά, συνέβαλλαν στο να γίνει συζήτηση, «ξεχνώντας» όλοι και όλες το ρολόι τους και πηγαίνοντας τη συζήτηση «στην παράταση» αφού το θέμα τους συνεπήρε.

Επόμενη εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, θα γίνει την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 7μμ στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, με διοργανωτή τις εκδόσεις «Νότιος Άνεμος», που έβγαλαν το βιβλίο.

Στο πάνελ εκτός του συγγραφέα θα συμμετέχουν οι:

Προεδρείο βιβλιοπαρουσίασης: Άννα Κωσταντακάκη δημοσιογράφος ΕΡΤopen

Oμιλητές:

Μιχάλης Λυμπεράτος: καθηγητής Ιστορίας, διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Νίκος Μάλλιαρης: παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, συνδικαλιστής ΠΣΑΠ

Γιώργος Μπέρδος: πρόεδρος σωματείου εργαζομένων BAYER, ιδρυτικό μέλος συλλόγου φίλων St. Pauli και ιδρυτικό μέλος πρωταθλήματος antifaleague.

Νίκος Αδαμόπουλος: πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

Σωτήρης Πολίτης: διευθυντής Ικαριακής Ραδιοφωνίας

Χορηγοί επικοινωνίας της έκδοσης: EΡTopen & Ικαριακή Ραδιοφωνία

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26/05/2015 - 07:32