Αντιφασιστική διαδήλωση για τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών στη Νέα Iωνία

Αντιφασιστική – αντιρατσιστική διαδήλωση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μάη, σωματεία, μαζικοί φορείς και πολιτικές οργανώσεις, με τη συμμετοχή μεταναστών, στη Νέα Ιωνία.

Αφορμή οι πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις, η τελευταία το πρωί της Παρασκευής 15/5 σε μετανάστη από φασιστοειδή που τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και στο χέρι. Η επίθεση έγινε όταν το θύμα προσέγγισε αυτοκίνητο από το οποίο βγήκαν τα φασιστοειδή. Τα θύματα των επιθέσεων συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Η διαδήλωση εκτός από τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας, πέρασε και από τα σημεία που πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις, ενώ έντονη ήταν η αντιφασιστική συνθηματολογία με συνθήματα όπως «ούτε στην Ιωνία, ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», κλπ

Πόλη που αναπτύχθηκε από τους πρόσφυγες του 1922, η Νέα Ιωνία έχει ζήσει στο πετσί της τις διακρίσεις σε βάρος των προσφύγων και εδώ και χρόνια ζει αρμονικά με τη νέα γενιά μεταναστών & προσφύγων που εργάζεται και διαμένει στην περιοχή.

Συμμετείχαν με τα πανό τους: Η Πακιστανική Κοινότητα, η ΚΕΕΡΦΑ, οι δημοτικές κινήσεις "Εκτός Σχεδίου" (Νέα Ιωνία) και "Ρήξη και Ανατροπή" (Ηράκλειο), Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική συνεργασία, εργατική λέσχη Νέας Ιωνίας, κλπ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15/05/2015 - 22:24