Αστυνομικός σε μετανάστη: «Θα κατουρήσω για να έχεις ζεστό νερό, κάνε μπάνιο σε αυτό»

Καταγγελία από την ΚΕΕΡΦΑ (κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή):

"Ρατσιστικές χυδαιότητες αστυνομικών στο ΑΤ Περιστερίου σε βάρος θύματος φασιστών ενώ ο Πανούσης κωφεύει
Σήμερα το πρωί, ο Ισμαήλ Μοχάμεντ, κρατούμενος στο ΑΤ Περιστερίου, ζήτησε ζεστό νερό για να κάνει μπάνιο.
Η απάντηση από αστυνομικό: «Θα κατουρήσω για να έχεις ζεστό νερό, κάνε μπάνιο σε αυτό.»

Η χθεσινή καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ για την σύλληψη του Ισμαήλ Μοχάμεντ, θύματος επίθεσης από χρυσαυγίτες στην Ομόνοια, με καραμπινάτη συνεργασία Χρυσής Αυγής-ΑΤ Περιστερίου, άφησαν το κ.Πανούση και τον ΣΥΡΙΖΑ αδιάφορο.
Μετά την υποβάθμιση της επίθεσης του χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγού σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη , βουλευτίνας του ΚΚΕ, η τακτική χαϊδέματος των ναζί από κυβερνητικούς παίρνει διαστάσεις σκανδάλου.

Μέχρι που θα φτάσει άραγε το χαΐδεμα της Χρυσής Αυγής, μέχρι την αναβολή της δίκης των ναζί με τις παλινωδίες Παρασκευόπουλου;

Όλα αυτά έχουν αποθρασύνει τους ναζί και τους μηχανισμούς τους μέσα στην ΕΛΑΣ για να προχωράνε σε προκλήσεις κατά της δημοκρατίας και των ελευθεριών όλων μας.
Απαιτούμε τη παραδειγματική τιμωρία των ρατσιστών αστυνομικών και την άμεση απελευθέρωση του Ισμαήλ Μοχάμεντ".


H ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ την Παρασκευή 8/5/2015:

"Κύριε Πανούση, βάλτε τέλος στην συνεργασία Χρυσής Αυγής και Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου

 Κύριε Πανούση, βάλτε τέλος στην συνεργασία Χρυσής Αυγής και  Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου
Η προσαγωγή του Ισμαήλ Μοχάμεντ από αστυνομικούς  έξω από την πόρτα του σπιτιού του στο Περιστέρι και η κράτηση του στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου ( Μπουρνάζι)είναι μια ενέργεια καθοδηγημένη από κύκλους της Χρυσής Αυγής σε συνεργασία με αστυνομικούς.

Το πληροφορηθήκαμε σήμερα, ενώ κρατείται τουλάχιστον από χθες.
Παρά την ενημέρωση του αξιωματικού υπηρεσίας  από τον Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας  Ελλάδος, ότι πρόκειται για θύμα ρατσιστικής επίθεσης , όχι μόνο δεν τον άφησε ελεύθερο αλλά του δήλωσε ότι ενεργεί νόμιμα.

Ο Ισμαήλ Μοχάμεντ είναι ένας από τους δύο μετανάστες που δέχθηκαν επίθεση με σιδηρογροθιά στην Ομόνοια στην οδό Σωκράτους  και δύο εκ των τριών δραστών συνελήφθησαν από το ΑΤ Ομονοίας. Τότε, οι ίδιοι είχαν στραφεί κατά των αστυνομικών που τους συνέλαβαν διαμαρτυρόμενοι διότι «είναι Χρυσή Αυγή και Έλληνες» και έπρεπε να πιάνανε τους μετανάστες! Το ζήτημα έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ.  Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Ισμαήλ Ε.Κουνιάκη,  το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας τον είχε προσκαλέσει για αναγνώριση των κατηγορουμένων( και του τρίτου που διέφυγε την σύλληψη.).

Πριν  από δεκαπέντε μέρες, η γυναίκα του ενός εκ των δύο ( του «κοντού») τηλεφώνησε αρκετές φορές στο διάστημα 22-27 Απριλίου στον Ισμαήλ και τον απειλούσε: «Έλα να πάρεις  50 ευρώ και να υπογράψεις  χαρτί ότι δεν θέλεις να τιμωρηθούν οι δύο. Αν δεν το κάνεις θα περάσεις όλη σου τη ζωή στη φυλακή. Έχω πολλούς γνωστούς αστυνομικούς. Και ο ψηλός(δεύτερος κρατούμενος) είναι μεγάλος μάγκας και θα σου δείξει. Εσύ δεν ξέρεις τι θα πάθεις αλλά εγώ ξέρω!»

Ακολούθησε τηλέφωνο δικηγόρου προς τον Ισμαήλ που του ζητούσε τα ίδια, χωρίς τις απειλές. Ο Ισμαήλ τον παρέπεμψε στον επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας  Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ. Ο δικηγόρος επικοινώνησε με τον Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος του είπε ότι Ισμαήλ Μοχάμεντ θέλει να συνεχιστεί η δίωξη για την ρατσιστική επίθεση.

Ερώτημα πρώτο: Ποια η σχέση της γυναίκας του κρατούμενου με αστυνομικούς;
Ερώτημα δεύτερο: Ποιος έδωσε εντολή σε αστυνομικούς να βρεθούν έξω από το σπίτι του Ισμαήλ Μοχάμεντ  και να τον προσαγάγουν;
Ερώτημα τρίτο: Θα ξηλώσει επιτέλους τους  χρυσαυγίτικους θύλακες μέσα στα Αστυνομικά Τμήματα ο κ. Πανούσης ή θα περιμένει « να αυτοδιαλυθούν»;

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Ισμαήλ Μοχάμεντ και την τιμωρία των αστυνομικών που συνεργάζονται με τους ναζί της Χρυσής Αυγής σε συγκάλυψη των επιθέσεων τους.

Η προηγούμενη ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ ανέφερε:
«Το Σάββατο 14 Φλεβάρη στις 7.30μμ στην οδό Σωκράτους  73, ο Κοφίλ Μοχάμεντ, 21 ετών, εργαζόμενος σε κατάστημα ήρθε αντιμέτωπος με μια ομάδα τριών χρυσαυγιτών. Ήρθαν έξω από την είσοδο του καταστήματος του και άρχισαν να του φωνάζουν: «Θέλεις να σε χτυπήσουμε;» Τους απάντησε «Γιατί θέλετε να με χτυπήσετε; Τι σας έκανα;» Του είπαν «είμαστε Χρυσή Αυγή» και μετά τον έπιασαν και τον τράβηξαν στη μέση του δρόμου και άρχισαν να τον χτυπάνε.. Οι  χρυσαυγίτες είχαν σιδηρογροθιά και τον τραυμάτισαν στο μέτωπο και το κεφάλι.

Μετά από λίγο έπιασαν ένα δεύτερο μετανάστη, έξω από το κατάστημα, τον Ισμαήλ Μοχάμεντ, 28 ετών. Φώναζαν «όλοι οι Πακιστανοί θα φύγετε από δω.» Αμέσως τον περικύκλωσαν. Ο ένας τον χτύπησε δυνατά στο μάτι με την σιδηρογροθιά, ο δεύτερος στο κεφάλι και ο τρίτος τον έσπρωξε για να πέσει κάτω.

Περνούσαν από το σημείο δύο αστυνομικοί στους οποίους κατήγγειλε ο  Ισμαήλ Μοχάμεντ το περιστατικό  και  ζήτησε να τους συλλάβει. Οι αστυνομικοί του είπαν να πάνε να το καταγγείλει στο Α.Τ. ενώ ο ίδιος είχε αίμα στο πρόσωπο! ΟΙ δύο αστυνομικοί έφυγαν.

Μετά από λίγη ώρα ήρθαν αστυνομικοί με μηχανές που συνέλαβαν δύο από τρείς  χρυσαυγίτες. Κάλεσαν τους μετανάστες να πάνε στο κοντινό ΑΤ Ομονοίας. Ένας φώναζε  στους αστυνομικούς « Είμαστε έλληνες, είμαστε Χρυσή Αυγή. Γιατί μας πιάνετε;»

Στο Α.Τ. Ομονοίας συνέχιζαν να φωνάζουν διεκδικώντας πλήρη ευθύνη για την επίθεση τους . «Καλά κάναμε και χτυπάμε τους Πακιστανούς. Έτσι θα τους διώξουμε. Απείλησαν τους μετανάστες λέγοντας ότι «όταν  βγούμε έξω θα σας δείξουμε.»

Έκαναν μήνυση σε βάρος των φασιστών. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.
Οι  νεοναζί της Χρυσής Αυγής μπροστά στη δίκη τους προχωράνε σε εμφανίσεις των ταγμάτων εφόδου ξανά. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε το παραμικρό έδαφος σε καμία γειτονιά.»