ΚΕΔ: Συνέδριο με χορηγό τη ΔΕΗ - Βιώσιμη ανάπτυξη με απολύσεις και αντιμεταναστευτικό αμόκ στο ΑΜΠΕ.

Mε απολύσεις-διώξεις δημοσιογράφων στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), επισφραγίσθηκε η πρώτη μέρα του συνεδρίου, το οποίο συνεχίζεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα: «Μέσα, Επικοινωνιακό Σύστημα και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Ταυτόχρονα ο νέος πρόεδρος του ΑΜΠΕ και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Μιχ. Ψύλλος, δεν φρόντισε να εξηγήσει για ποιο λόγο έκοψε τα δελτία ειδήσεων στην αλβανική γλώσσα και τις ιστοσελίδες σε ρώσικα και κινέζικα.

Επίσης για ποιο ακριβώς λόγο η ιστοσελίδα στα γαλλικά είχε χθες.. φρέσκες ειδήσεις έξη ημερών.

Δεν θέλησε να διευκρινίσει με ποιό τρόπο εξυπηρετούν αυτές οι πρωτοβουλίες του βασικού δημόσιου ΜΜΕ, την ανάδειξη της γεωστρατηγικής σημασίας της χώρας, τους αγωγούς και την βιώσιμη ανάπτυξη που είναι το θέμα του συνεδρίου.

Βεβαίως από τα θέματα του συνεδρίου έχουν αφαιρεθεί, οι εργασιακές σχέσεις, ο ρόλος της διαπλοκής και η καταιγίδα της επικοινωνίας, που πνίγει την είδηση, όπως και το Μαύρο του Κεδίκογλου στην ΕΡΤ ,με τις χειροπέδες στην ενημέρωση.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου μαζί με συνδικαλιστές και πανεπιστημιακούς που είναι μέλη του ΔΣ του ΑΜΠΕ ΑΕ, συμμετέχει και ο νέος πρόεδρος του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων (ομιλητής στο συνέδριο). Ο κ.Ψύλλος ισχυρίζεται ότι μαζί πήραν τις αποφάσεις για τις απολύσεις και τις περικοπές στο ΑΜΠΕ, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των άλλων.

Βέβαια κανείς δεν τολμάει να πει την αλήθεια στους φοιτητές και τους συνέδρους για ότι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά εργασίας των ΜΜΕ , αναζητώντας την τύχη τους, με την ανεργία να έχει χτυπήσει ταβάν,ι ενώ όσοι ακόμη εργάζονται μένουν απλήρωτοι, ανασφάλιστοι η παίρνουν ψίχουλα με μαύρα.

Ούτε βέβαια γίνεται κουβέντα για το τσουνάμι με τις καινούργιες εκκαθαρίσεις-απολύσεις που έρχονται στα εκδοτικά συγκροτήματα ((ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ) σε κανάλια ( ΑΝΤ1 Σκάι και άλλα)

Είναι όμως ακατανόητη η ευκολία με την οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση , η πανεπιστημιακή κοινότητα πραγματοποιεί συνέδριο με γενίτσαρους συνδικαλιστές και άλλους πρόθυμους σε εργοδοτικές και νεοφιλελεύθερες επιταγές.

Το συγκλονιστικό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν με μέγα χορηγό την ΔΕΗ που δίνει λεφτά σε διοργανώσεις, οι οποίες κρύβουν απολύσεις.

Ήδη έχουν γίνει καταγγελίες στο γραφείο της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ ,για τις παράνομες απολύσεις χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει καμιά αντίδραση.

Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας του συνεδρίου, όπως καταγγέλλεται, έχει χωθεί και το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Αγγ. Γυπάκη με ιστοσελίδα στην οποία δηλώνει σύμβουλος επικοινωνίας.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων - Ανοιχτή ΕΡΤ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54