4-10 Μαΐου: Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας αφιερωμένη στα Παιδιά.

"Τίποτα δεν είναι πιο συγκλονιστικό από το θάνατο ενός παιδιού,
και τίποτα πιο παράλογο από το θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα."
Αλμπέρ Καμύ


Σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, 186.300 παιδιά χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία κάθε χρόνο.

Αυτό σημαίνει πως κάθε μέρα, περισσότερα από 500 παιδιά χάνουν την ζωή τους. Χιλιάδες άλλα τραυματίζονται.

Οι τροχαίες συγκρούσεις αποτελούν ένα από τα κύρια αίτια θανάτου για τα παιδιά 15 έως 17 ετών.

Η τρίτη Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, από τις 4 έως τις 10 Μαΐου 2015, θα εστιάσει στο θέμα Παιδί και Οδική Ασφάλεια. Στόχος είναι να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες παιδικές ζωές και να ενισχυθεί η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών.

Η Ευρώπη διαθέτει την πιο προχωρημένη νομοθεσία και τις ασφαλέστερες υποδομές σε σύγκριση με τις άλλες η Ηπείρους. Κι όμως, πάνω από 15.000 νέοι κάτω των 20 ετών χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στο Ευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τη δεκαετία 1996-2007, 22.104 παιδιά μέχρι 14 ετών έχασαν την ζωή τους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σ αυτά συμπεριλαμβάνονται εξακόσια παιδι’ααπο την Ελλάδα, πράγμα που τοποθετεί τη χώρα μας στη χειρότερη θέση ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, η μείωση του αριθμού των παιδιών που σκοτώθηκαν σε τροχαία στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερη από την αντίστοιχη μείωση του αριθμού των ενηλίκων.

Σε όλες τΙς παραμέτρους που αφορούν την οδική ασφάλεια των παιδιών, η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία Ευρωπαϊκή θέση ή ανάμεσα στους τελευταίους. Ενδεικτικά, για τα έτη 2010-2012, η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση σε θανάτους παιδιών που επέβαιναν σε αυτοκίνητα αναλογικά με τον πληθυσμό της, με ποσοστό υπερδιπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου!

Οι θάνατοι αυτοί αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Τουλάχιστον ίσος αριθμός βαριά τραυματισμένων παιδιών που θα ζήσουν την ζωή τους με σοβαρή αναπηρία είναι επίσης αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί στο Οδικό Δίκτυο.

Σε ένα μεγάλο αριθμό αυτών των συμβάντων η κατάσταση είναι εξαιρετικά περίπλοκη, με σοβαρότατες συναισθηματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, καθώς γονείς εμπλέκονται στον θάνατο ή τον τραυματισμό των ίδιων τους των παιδιών.

Η κατάσταση αυτή αντικατοπτρίζει την παντελή έλλειψη δικαιωμάτων των παιδιών και στην κυκλοφορία.

Το ζητούμενο δεν είναι απλά η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών και η υποχρέωση των ενηλίκων να προσέχουν τα παιδιά όταν χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο.

Ζητούμενο είναι η διεκδίκηση ζωτικού χώρου, χώρου ελεύθερου, χώρου ελευθερίας όπου τα παιδιά θα μπορούν να κυκλοφορούν, να ζουν και να παίζουν, χωρίς τον τρόμο που έχουν επιβάλει τα μηχανοκίνητα μέσα, όχι μόνο στους δρόμους,αλλά και στους πεζόδρομους, τα πεζοδρόμια, τις πλατείες, παντού.

Αποτελεί ζωτική ανάγκη η ανάκτηση του δημόσιου χώρου και η δυνατότητα ελεύθερης, ασφαλούς, και –γιατί όχι; – ευχάριστης μετακίνησης για τα παιδιά, με τα πόδια, με ποδήλατο, πατίνι ή σκέιτ μπορντ.

Η ιεραρχία που κυριαρχεί στην κυκλοφορία σήμερα πρέπει να ανατραπεί, προς όφελος των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου και πρώτα απ’ όλα των παιδιών.

Το κυκλοφοριακό δίκτυο πρέπει να ανασχεδιαστεί, ώστε η πόλη να γίνει ασφαλής και φιλική προς τους κατοίκους της – μια κυψέλη συλλογικότητας και όχι ένα δίκτυο από πίστες ταχύτητας ανάμεσα σε πολυκατοικίες που φιλοξενούν εγκλείστους.

Ζητάμε λοιπόν:

-Απομάκρυνση κάθε εμπόδιου από τα πεζοδρόμια και εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, απόλυτα σεβαστές, ιδιαίτερα γύρω από σχολεία, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα επιτρέπουν και θα ενθαρρύνουν την μετακίνηση των παιδιών με τα πόδια, με το ποδήλατο ή το πατίνι προς αυτά.

-Εκτεταμένες ζώνες ήπιας κυκλοφορίας με όριο ταχύτητος τα 30 km/h, όριο που ελαχιστοποιεί την πιθανότητα θανατηφόρων τροχαίων και που εφαρμόζεται σε ολοένα και περισσότερες πόλεις σήμερα.

-Εφαρμογή και αυστηρή επιτήρηση όλων των προβλεπόμενων για την ασφαλή μεταφορά παιδιών με ΙΧ ή με Σχολικά Λεωφορεία.

-Ενθάρρυνση των παιδιών να υιοθετούν το περπάτημα και το ποδήλατο, καθώς και την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

-Πραγματοποίηση μιας πλατιάς ενημερωτικής καμπάνιας πως και στη χώρα μας πλέον, ο πεζός έχει προτεραιότητα και πως ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να σταματά παραχωρώντας προτεραιότητα στους πεζούς σε κάθε διάβαση. Εφαρμογή με αυστηρή επιτήρηση αυτής της αρχής από 1/1/2016.

- Ενίσχυση της τροχαίας με ικανό προσωπικό, καθώς και συστηματικούς ελέγχους και αυστηρές ποινές για όλες τις παραβάσεις που απειλούν την ζωή των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα των παιδιών (υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση σηματοδότη, οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ).

Δεν ζητάμε να υποταχθούν οι ανάγκες των παιδιών στα δεδομένα της κυκλοφορίας.

Αντίθετα, ζητάμε να προσαρμοστεί η κυκλοφορία στις ανάγκες των ανθρώπων για τους οποίους δημιουργήθηκε, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τόσο τα παιδιά, όσο και άλλοι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου.

Τα παιδιά είναι και αυτά χρήστες του οδικού δικτύου. Δεν είναι κινούμενοι στόχοι.

Ο πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, με αφορμή την πρωτοβουλία του ΟΗΕ και με γνώση της απελπιστικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα όσον αφορά το θέμα Παιδί και Οδική Ασφάλεια, καλεί τα αρμόδια υπουργεία (ιδιαίτερα τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Πολιτισμού) να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα αυτό που αποδεκατίζει τη νέα γενιά.

Ξέρουμε ότι στον τομέα αυτό έχουν παραλάβει όχι απλώς καμμένη γη, αλλά έρημο, καθώς και ένα πλήθος αυτόκλητων ειδικών, που είναι πρόθυμοι να διαδώσουν αντιφατικά μηνύματα στα παιδιά, εμπεδώνοντας από τη μια το φόβο για την κυκλοφορία και από την άλλη τη λατρεία του αυτοκινήτου και της ταχύτητας.

-Καλούμε τις Περιφερειαριακές και Δημοτικές αρχές να εγκύψουν στο πρόβλημα και να δημιουργήσουν ανοιχτές επιτροπές οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας σε κάθε Δήμο και κάθε περιφερειακή ενότητα, που θα αναδεικνύουν αλλά και θα επιλύουν προβλήματα.

-Περισσότερο από όλους, καλούμε τις συλλογικότητες που αγωνίζονται για την Οδική Ασφάλεια και για τα Δικαιώματα των ευάλωτων χρηστών του Οδικού Δικτύου, Πεζούς, Ποδηλάτες, Μαμάδες στο Δρόμο και άλλους, καθώς και τους συλλόγους Γονέων, Νηπιαγωγών, Δασκάλων και Καθηγητών, τα μαθητικά συμβούλια και κάθε κοινωνικό φορέα, που ενδιαφέρεται πραγματικά για το θέμα, σε μια συντονισμένη μόνιμη κοινή δράση που θα κορυφωθεί την εβδομάδα 4-10 Μάη και θα συνεχιστεί όλη την χρονιά, η οποία θα βάλει τις βάσεις για την ανατροπή της σημερινής, απαράδεκτης από κάθε άποψη, κατάστασης.

Πανελλαδικός σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα»

ΥΓ. Το blog του συλλόγου μας (https://sostegr.wordpress.com) όλη την φετινή χρονιά θα είναι ουσιαστικά αφιερωμένο στο θέμα Οδική Ασφάλεια και Παιδί.


Στις 29/4 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ συνένετυξη τύπου με θέμα την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαίου) που φέτος ο ΟΗΕ αφιερώνει στα παιδιά.

Την συνένετευξη διοργάνωσε ο Συντονισμός για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας Αφιερωμένη στα Παιδιά(4-10 Μαίου), στον οποίο,

Συμμετέχουν οι:

Πανελλαδικός Σύλλογος “SOS Τροχαία Εγκλήματα”,

Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των Πεζών –“ΠΕΖΗ”,

ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ,  ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα,

Μαμάδες στο Δρόμο, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού,

Παιδικό Στέκι Τσαμαδού 15,

Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο»,

Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής,

Φίλοι της Φύσης,

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ,

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Με την υποστηριξη :

ΕΣΗΕΑ – Ενωση Συντακτων Ημερησιων Εφημεριδων Αθηνων

ΟΕΝΓΕ– Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρων Ελλαδας

ΠΟΕΔΗΝ – Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσιων Νοσοκομείων

Στην συνέντευξη τοποθετήθηκαν οι:

Μαριλένα Κατσίμη γ.γ της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Κουβίδης πρόεδρος SOS Τροχαία Εγκλήματα,

Νίκος Στάππας εκπρόσωπος κίνησης για τα δικαιώματα των πεζών- ΠΕΖΗ,

Άρης Ζωγράφος εκπρόσωπος Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής,

και η Ήλια Ιατρού εκπρόσωπος των Μαμάδων στο Δρόμο. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμμετέχουν καθως και εκπροσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου.

Τονίστηκε απ όλους η μεγάλη ευκαιρία που δίνει αυτή η εβδομάδα με τις παγκόσμιες δράσεις να αναδείξουμε το τρομακτικό στις διαστάσεις του πρόβλημα και να βάλουμε τις βάσεις για μονιμότερες συστηματικές παρεμβάσεις που θα οδηγησουν τις κρατικες και αυτοδιοικητικές αρχές στην υιοθέτηση μιας μακροχρόνιας συστηματικής πολιτικής που θα οδηγήσει στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων του παιδιού στην κυκλοφορία και θα ανατρέψει την σημερινή τραγική πραγματικότητα.

Σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, 186.300 παιδιά χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει πως κάθμέρα, περισσότερα από 500 παιδιά χάνουν την ζωή τους. Χιλιάδες άλλα τραυματίζονται.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τη δεκαετία 1996-2007, 22.104 παιδιά μέχρι 14 ετών έχασαν την ζωή τους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σ αυτά συμπεριλαμβάνονται εξακόσια παιδιά πο την Ελλάδα, πράγμα που τοποθετεί τη χώρα μας στη χειρότερη θέση ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, η μείωση του αριθμού των παιδιών που σκοτώθηκαν σε τροχαία στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερη από την αντίστοιχη μείωση του αριθμού των ενηλίκων.

Σε όλες τΙς παραμέτρους που αφορούν την οδική ασφάλεια των παιδιών, η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία Ευρωπαϊκή θέση ή ανάμεσα στους τελευταίους. Ενδεικτικά, για τα έτη 2010-2012, η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση σε θανάτους παιδιών που επέβαιναν σε αυτοκίνητα αναλογικά με τον πληθυσμό της, με ποσοστό υπερδιπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου!

Οι θάνατοι αυτοί αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Τουλάχιστον ίσος αριθμός βαριά τραυματισμένων παιδιών που θα ζήσουν την ζωή τους με σοβαρή αναπηρία είναι επίσης αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί στο Οδικό Δίκτυο.

Συμφωνα με τον Παγόσμιο Οργανισμό Υγείας :

ΙΧ το 2010: 6ο αίτιο θανάτου παγκόσμια για όλες τις ηλικίες (συγκρούσεις + ρύπανση)

1-4 ετών Αγόρια: 8ο αίτιο θανάτου Κορίτσια: 10ο αίτιο θανάτου

5-14 ετών 1ο αίτιο θανάτου 5ο αίτιο θανάτου

5-9 ετων Συνολο 4ο αίτιο θανάτου

10-14 ετων 3ο αίτιο θανάτου

15-17 ετων 1ο αίτιο θανάτου

Δυστυχώς η τάσεις αυτές είναι αυξητικές παγκόσμια και ιδιαίτερα για τις φτωχες και μέσου εισοδήματος χώρες.

Παραθέτουμε επισυναπτόμενα με τις τεκμηριωμένες επιστημονικές προτάσεις του ΠΟΥ για την αφαλη κυκλοφορία των παιδιών και την δραστικη μείωση των τραυματισμων τους στο οδικό δίκτυο.

Με μια πολιτική που θα συμπεριλαμβάνει τις παραμετρους:

Έλεγχος της ταχύτητας.

Περιορισμόςτης οδήγησηςτην επίδραση αλκοόλ.

Χρήση κράνους για ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές

Ειδικά συστήματα συγκρλατησης για τα παιδιά στα οχήματα

Βελτίωση της ικανότητας των παιδιών να βλέπουν και να είναι ορατά

Ενίσχυση των οδικών υποδομών

Προσαρμογή του σχεδιασμού των οχημάτων

Υιοθέτηση της διαβαθμισμένης άδειας οδήγησης

Παρέχοντας την κατάλληλη φροντίδα στα τραυματισμένα παιδιά

Επιβλέποντας τα παιδιά στους δρόμους

Ο Συντονισμός για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας Αφιερωμένη στα Παιδιά(4-10 Μαίου), θα πραγματοποιήσει πληθώρα δράσεων στην Αθήνα. Δράσεις επίσης πραγματοποιούνται στην Ρόδο, την Βέροια και σε άλλες πόλεις (επισυναπτομενα). Θα υπάρχει ενημερωση με αναλυτικοτερα ημερησια δελτια τυπου

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ενα Παιδί είναι ένα Παιδί, δεν είναι κινούμενος στόχος

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 εως ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΙΟΥ: ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

με αφίσες του Δημήτρη Αρβανίτη και μελών της Ενωσης Γραφιστων Ελλάδας με θέμα Η Ταχύτητα Σκοτωνει. Τόπος: Γέφυρα Σόλωνα - Γέφυρα Παιδιων: Λ. Κηφισίας & Στεφάνου Δέλτα. Με την υποστήριξη των Δημων Φιλοθέης Ψυχικού & Χαλανδρίου. Τελετή εναρξης Δευτερα 4 Μαίου 7μμ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 εως ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΙΟΥ: ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΕΟ & ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ

Μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και των Εκπαιδευτων Οδήγησης. Ολοήμερη λειτουργία με εθελοντικη προσφορα των εργαζομέων στο δημόσιο ΚΤΕΟ στο Χολαργό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ: Δράση της Κίνησης ΠΕΖΗ στον πεζόδρομο Διονυσίου Αεροπαγίτου για την περιφρούσρηση του από τους κατάπατητές οδηγούς μηχανοκινήτων κ.α

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ: Γιορτή Παιδικής Οδικής Ασφάλειας, Πεδίο του Άρεως, 11.00- 15.00

Επίδειξη τοποθέτησης/έλεγχος λειτουργίας παιδικού καθίσματος στο αυτοκίνητο-Ασφαλής οδήγηση ποδηλάτου- Περπάτημα με και χωρίς γυαλιά προσομοίωσης μέθης- Κυκλοφοριακο παιγνίδι «η πόλη είμαστε εμείς». Περπάτημα -«Ξενάγηση» - εναλλακτικές προτάσεις για το Πεδίο του Άρεως - Ζωντανή Μουσική «Παιχνιαδιάρικες και Ταξιδιάρικες Νότες» ομάδα παιδιών του Δικτύου για τα Δικαιώματα των Παιδιών - Ζωγραφίζω την πόλη που θέλω κα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΙΟΥ: 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία: Αυτή τη χρονιά συμμετέχοντας στις δράσεις της Εβδομάδας Οδικης Ασφάλειας για τα Παιδιάκαι με κεντρικό σύνθημα: Βάλτε το Ποδήλατο σε όλα τα Σχολεία και Ποδηλατόδρομους σε κάθε συνοικία . Αθήνα από Πεδίο του Αρεως στις 12.00 και σε πάνω απο 30 πόλεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΙΟΥ: Θεματικός περίπατος: Γυμνάσια και αθλητισμός στην Αρχαία Αθήνα ( ξενάγηση προσφορά κ. Α. Κοσκινά). Εκκίνηση 11.00 μπροστά στο Βυζαντινό Μουσείο - Λύκειο του Αριστοτέλη - Καλλιμάρμαρο Στάδιο - γυμνάσιο του Κυνοσάργους στο Νέο Κόσμο,

Πολλαπές δράσεις θα πραγματοποιηθουν στη διαρκεια της εβδομάδας σε διαφορα σχολικά συγκροτήματα, σε πάρκα κυκλοφοριακής και Δήμους απ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.


Στη διάρκεια όλης της βδομάδας οργανωμένες επισκέψεις θα πραγματοποιηθουν στα Μουσεία Σιδηροδρόμων: ΗΣΑΠ- Περαιά, Σιδηροδρόμων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Βόλυ, Δράμας.

Μέχρι και τις 17 Μαίου στο Μουσείο Μπενάκη, έκθεση GrDesign, με τμήμα αφιερωμένο στην Οδική Ασφάλεια: Αφίσες ενότητας: “Η Ταχύτητα Σκοτώνει” και “Ενα Παιδί είναι ένα Παιδί δεν είναι κινούμενος στόχος”

Ανοικτο (και αναπαντητο μεχρι στιγμης) παραμένει το κάλεσμα Δήμαρχε, περπατήστε μαζί μας, Περίπατοι των "Μαμάδων στο Δρόμο" με τους Δημάρχους, στους δρόμους του Λεκανοπεδίου (ημερομηνίες θα ανακοινωθούν ανά δήμο)

Με επιστολή τους προς το ΥΜΕ οι οργανωτες των εκδηλώσεων ζητουν την ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση των παιδιων στη διαρκεια της εβδομάδας σαν έμπρακτη ενθάρρυνση της χρήσης των ΜΜΜ και γνωριμία με τον Ηλεκτρικο, το Μετρο και το Τραμ.

Επίσης με επιστολή προς την Περιφέρεια Αττικής έχουν ζητήσει να θέσει τις εκδηλώσεις υπο την αιγίδα της.

Τέλος όπως επισημάνθηκε ύπάρχει πλήθος μέτρων μηδενικού κόστους που θα οδηγησουν στον δραστικό περιορισμό των τροχαίων με καορυφαία ανάμεσα τους: Την ξεκάθαρη αποσαφήνιση από τον Κ.Ο.Κ. ότι στις διαβάσεις χωρις φαναρια οι πεζοι έχουν προτεραιότητα ενατι των αυτοκινήτων, η ρητή απαγόρευση από τον Κ.Ο.Κ. μεταφοράς παιδιών στο μπροστινό κάθισμα αυτοκινήτου, ο περιορισμός των ορίων ταχύτητος μέσα στις πόλεις κατά τα πρότυπα της Σουηδίας (40 km/h μεγιστη ταχυτητα) και τις ολοένα αυξανόμενης σ όλες τις συγχρονες πόλεις τασης δημιουργίας εκτεταμένων ζωνων ηπιας κυκλοφορίας (30km/hμέγιστη ταχύτητα) γυρω από σχολεία, πάρκα αθλητικες εγκαταστάσεις κλπ. Και φυσικά η ουσιαστική συγκρότηση Τροχαίας που σημερα μονο κατ ονομα υφισταται και που η πληθωρα των αστυνομικων που υπαρχει στη χωρα δινει την ευκαιρεία στο νέο υπουργο ΠΡΟΠΟ να στελεχωσει ουσιαστικα αυτή την υπηρεσία.

Για χρόνια παραμειναμε θεατές του θανάτου στο Δρόμο. Ας αντιδράσουμε στον ίδο μας το θάνατο.

Ας ξεκινήσουμε από τον πιο ευαίσθητο και σημαντικό κρίκο,τα παιδια.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54