"Παράξενες ιστορίες" στην ιδιωτική εκπαίδευση....

Και όμως δεν είναι αυτό που περιμένετε. Η ΟΙΕΛΕ δεν καταγγέλλει αυτή τη φορά ιδιώτες που παρανομούν, αλλά αυτούς που εμποδίζουν ιδιωτικό σχολείο να εφαρμόσει τη νομιμότητα. Συγκεκριμένα η ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αναφέρει τα εξής:

"Στην ΟΙΕΛΕ συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε περιπτώσεις κάποιων ιδιωτικών σχολείων που παρανομούν και σε αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που ζητούν από αυτά να εφαρμόσουν τη νομιμότητα. Όσο κι αν σας φανεί παράξενο, έχουμε και την αντίθετη περίπτωση. Ιδιωτικό σχολείο να επιχειρεί να τηρήσει τη νομιμότητα και υπάλληλος μιας Διεύθυνσης να μην επιτρέπει την τήρηση του νόμου. Απίστευτο κι όμως ελληνικό!

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4071/12 σε ιδιωτικά σχολεία επιτρέπεται η κατανομή των μαθητών (σε ό, τι αφορά τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της πληροφορικής) σε περισσότερα τμήματα ανάλογα με το επίπεδο των γνώσεών τους. Κι ενώ το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Διονύσιος Σολωμός», τηρώντας το νόμο, αποστέλλει εδώ και 2 χρόνια στη Διεύθυνση ΠΕ Β’ Αθήνας προτάσεις διορισμού εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας, ο αρμόδιος υπάλληλος που ασχολείται με τα της ιδιωτικής εκπαίδευσης κρίνει πως «δεν μπορούν να έχουν τα ιδιωτικά σχολεία περισσότερα τμήματα από τα δημόσια» με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να παραμένουν αδίκως αδιόριστοι".

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επιστολή προς τη Δ/νση ΠΕ Β’ Αθήνας ζητώντας την τήρηση της νομοθεσίας και τον αναδρομικό διορισμό των εκπαιδευτικών, ώστε να αρθεί η αδικία εναντίον τους. Ελπίζουμε πραγματικά η παρεμπόδιση εφαρμογής των κείμενων διατάξεων να οφείλεται σε «υπερβάλλοντα» υπηρεσιακό ζήλο και να λυθεί το ζήτημα άμεσα.
Ακολουθεί η επιστολή:

Αθήνα,6/4/2015

Αριθμ. Πρωτ: 39371

ΠΡΟΣ : Τον Προϊστάμενο Δνσης  Π.Ε. Β΄ Αθήνας  κ. Π. Βεντήρη  

Κύριε Διευθυντή,

Όπως έχουμε πληροφορηθεί από το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο «Διονύσιος Σολωμός» Αγ. Παρασκευής, το σχολείο επιδιώκει επί δύο χρόνια να διορίσει τους καθηγητές Γαλλικών, αλλά –όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι του σχολείου- ο αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσής σας τούς επέστρεψε τις προτάσεις διορισμού διότι «το ιδιωτικό σχολείο δεν μπορεί να κάνει περισσότερα τμήματα στις Ξένες Γλώσσες από όσα μπορεί να κάνει το Δημόσιο σχολείο» και έτσι οι συνάδελφοι έμειναν αδιόριστοι! Παρά τις παραινέσεις εκπροσώπου της ΟΙΕΛΕ προς τον αρμόδιο υπάλληλο να μελετήσει τη σχετική νομοθεσία δεν προέκυψε καμία αλλαγή στην αντιμετώπιση του θέματος.

Σας αποστέλουμε λοιπόν το άρθρο 44 του ν.4071/12 και παρακαλούμε να αποκαταστήσετε την αδικία που υφίστανται οι συνάδελφοι διορίζοντάς τους αναδρομικά ώστε να μην χάσουν την προϋπηρεσία που δικαιούνται λόγω της παράλειψης του αρμοδίου υπαλλήλου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ