Απεργιακό Ταμείο ΠΟΣΠΕΡΤ ΕΘΝΙΚΗ:GR3901101800000018048007100

ΠΟΣΠΕΡΤ: Συναυλία και Συγκέντρωση Αλληλεγγύης
Για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια!


ΚΥΡΙΑΚΗ 5 Απρίλη

21:30 Συναυλία στο χώρο των καθαριστριών έξω από το υπ. Οικονομικών 

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 Απρίλη

10.00 Συγκέντρωση στα Προπύλαια και διαδήλωση στο Υπουργείο Εργασίας. 

Οι εργατικές & κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ – ΠAPTE MEPOΣ στην πανελλαδική καμπάνια που οργανώνουν:


τα Σωματεία εργατών ΒΙΟΜΕ & Τσιμέντων Χαλκίδας 

οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ

οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών

οι σχολικοί φύλακες Θεσ/νίκης

Το «καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης» ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 2 Απριλίου και με στάσεις σε Λάρισα, Βόλο, Χαλκίδα φτάνει στην Αθήνα την Κυριακή 5/4/


Πρόκειται για μία αυτοοργανωμένη πρωτοβουλία "από τα κάτω" που στοχεύει αφενός στην άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας και της εργατικής τάξης και αφετέρου, στην υπενθύμιση προς την εξουσία, ότι η παλλόμενη κοινωνική/κινηματική δυναμική, κόντρα στη λογική της "πολιτικής ανάθεσης" και του "τέλους της ιστορίας", είναι σε θέση να δημιουργεί και να πολλαπλασιάζει κομβικά γεγονότα σε πραγματικό χρόνο όσο τα αιτήματα των αγωνιζόμενων παραμένουν αδικαίωτα.Αυτή την εξελισσόμενη δυναμική δεν πρέπει να την υποτιμήσει κανείς... πολύ περισσότερο αυτοί που διαχειρίζονται την πολιτική εξουσία. Εξάλλου, έως τώρα, τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Φτάσαμε έως εδώ με αγώνες και έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε.

-   Να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ κάτω από τον έλεγχο και την διαχείριση των εργατών.

-   Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ με όλες τις δομές της με ενσωμάτωση των αυτοδιαχειριστικών χαρακτηριστικών του πολύμηνου αυτοδιευθυνόμενου αγώνα, με αποκοπή από την κρατικιστική νοοτροπία ελέγχου από την οποιαδήποτε κυβέρνηση, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με τις ΣΣΕ και το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο της ΕΡΤ, με τους συμβασιούχους και την ενσωμάτωση των αλληλέγγυων που συμμετείχαν ενεργά στην παραγωγή του αυτοδιευθυνόμενου προγράμματος, για μία ΕΡΤ ανοιχτή για τον λαό, ελεύθερη και ακηδεμόνευτη. 

-    Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει άμεσα το εργοστάσιο τσιμέντων στη Χαλκίδα, γιατί η πολυεθνική εταιρεία αρνείται το άνοιγμα του εργοστασίου παρά τις δικαστικές αποφάσεις για επαναπρόσληψη μας στο τσιμεντάδικο.

-          Να επαναπροσληφθούμε τώρα όλοι οι απολυμένοι, “διαθέσιμοι” στο δημόσιο, να απαγορευτούν οι απολύσεις, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και το δολοφονικό καθεστώς των εργολαβιών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Μπαίνουμε ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα!  Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Δεν διαπραγματευόμαστε τις εργατικές κατακτήσεις και κοινωνικές μας ανάγκες!

Καλούμε την κοινωνική πλειοψηφία που πλήττεται από τις μνημονιακές πολιτικές, τα προγράμματα διαρκούς λιτότητας και την καταστροφή που έφερε η καπιταλιστική κρίση να σταθούν δίπλα μας για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την άμεση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54