ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων: Να καταδικαστούν οι φασίστες - δράστες της άνανδρης επίθεσης

Από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


"Η ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων καταδικάζει την άνανδρη, δολοφονική επίθεση εναντίον του Δημήτρη Μακρέα την Τετάρτη 25/3/2015 στα Χανιά από ομάδα φασιστών, που σύμφωνα με μαρτυρίες σχετίζονται με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Η επίθεση έγινε μετά από μουσική εκδήλωση στο στέκι μεταναστών στα Χανιά, και ενώ είχε προηγηθεί προπηλακισμός μετανάστη έξω από το «Στέκι» από τους ίδιους τέσσερεις δράστες. Ο Δ. Μακρέας βγήκε από το στέκι μαζί με τον μετανάστη και λίγα μέτρα παραπέρα δέχτηκε την επίθεση ομάδας νεαρών που τον χτύπησαν από πίσω, με ξύλο στο κεφάλι. Οι δράστες συνέχισαν να χτυπούν το Δ. Μακρέα ακόμα και όταν έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο και μετά από επέμβαση περαστικών εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Ο τρόπος δράσης των φασιστοειδών, η απρόκλητη και συνωμοτική επίθεσή τους δείχνει σε όλους μας πως ο αγώνας εναντίον του φασισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας.

Αποδεικνύεται πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να εξαλειφθούν οι ναζιστικοί θύλακες σε όλη τη χώρα, να ανασταλεί η δράση των ταγμάτων εφόδου που έχουν ήδη στο ενεργητικό τους δύο καταγεγραμμένες δολοφονίες (Π. Φύσσα και Σ. Λουκμαν) και αμέτρητες άλλες δολοφονικές επιθέσεις.

Αποδεικνύεται επίσης πως όσο καθυστερεί η εξάλειψη του φαινομένου, ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στο στόχαστρο αυτών των συμμοριών.

- Απαιτούμε παραδειγματική καταδίκη των αυτουργών φυσικών και ηθικών. Καμιά απόπειρα συγκάλυψης ή υποβάθμισης της υπόθεσης.

- Συμπαρατασσόμαστε με το αντιφασιστικό κίνημα των Χανίων και όλης της Ελλάδας εναντίον της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

- Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δώσουν τη δική τους ξεχωριστή μάχη εναντίον του φασισμού και του ρατσισμού αναπτύσσοντας κατάλληλες δράσεις που να εξηγούν-καταπολεμούν το φασισμό-ρατσισμό μέσα στα σχολεία'.

Πηγή: www.ikariaki.gr