Με πολιτικές πιέσεις, άρχισαν εργασίες αποκατάστασης τεχνικών βλαβών στην ΕΡΑ Κέρκυρας

Μετά την επί 22 μήνες απεργιακή εκπομπή, οι εργαζόμενοι του Ραδιοφωνικού Σταθμού Κέρκυρας ετοιμάζονται για την επίσημη επαναλειτουργία της ΕΡΤ.


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στης αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ Κέρκυρας και το απεργιακό πρόγραμμα που επί 22 μήνες, μετά το μαύρο στην ΕΡΤ, εκπέμπουν οι παρανόμως απολυμένοι εργαζόμενοι του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, παρουσίασαν στους εκπροσώπους της Νομαρχιακής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Κέρκυρα αλλά και στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και το γραμματέα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γκούση.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα στο χώρο της ΕΡΑ Κέρκυρας, μετά από πρόσκληση των αγωνιζόμενων εργαζομένων οι οποίοι εξακολουθούν αφενός μεν και παράγουν τοπικό πρόγραμμα, αφετέρου δε φροντίζουν για την αναμετάδοση του κεντρικού απεργιακού προγράμματος του ertopen.com από τη συχνότητα του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού.

 

Η συνάντηση εντός των εγκαταστάσεων

 

ΕΚ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση η βουλευτής Φωτεινή Βάκη αλλά και ο γραμματέας της Ν.Ε. Κώστας Γκούσης, ενώ από πλευράς των ΑΝΕΛ παρευρέθηκαν εκ μέρους της Νομαρχιακής Συντονιστικής οι Γιώργος Λυκίσσας, Στ. Χαχαμίδου και Π. Νικηφόρου. Από πλευράς των αγωνιζόμενων απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΑ Κέρκυρας παρευρέθηκαν η Ε. Δολιανίτη, ο Γ. Ανδριώτης, η Μ. Μοσχάτ, ο Λ. Σκιαδόπουλος, ο Γ. Χαρτζάβαλος και ο Α. Χατζηζήσης.

Ας σημειωθεί ότι οι απολυμένοι της ΕΡΑ Κέρκυρας εξακολουθούν και παράγουν τοπικό πρόγραμμα από τη συχνότητα του σταθμού στους 99,3 στα FM αναμεταδίδοντας τις υπόλοιπες ώρες το κεντρικό πρόγραμμα των αγωνιζόμενων απολυμένων της ΕΡΤ μέσω του ertopen.com, ενώ δυστυχώς λόγω των τεχνικών προβλημάτων δεν λειτουργεί ο πομπός των μεσαίων κυμάτων στους 1008.

 

Μετά την αδιαφορία, σπεύδουν να επιδιορθώσουν λόγω πολιτικών πιέσεων

 

Ας σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια επιδιόρθωσης των τεχνικών προβλημάτων καθώς μετά τις πολιτικές παρεμβάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην Αθήνα κατόπιν των επαφών τους με τους απεργούς της ΕΡΑ, ασκήθηκε πίεση στην απερχόμενη διοίκηση του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ και εν όψει της επίσημης επαναλειτουργίας της ΕΡΤ να σταλούν τεχνικοί από την Αθήνα προκειμένου να επισκευάσουν βλάβη στον υποσταθμό ρεύματος του ιστορικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Κέρκυρας. Μάλιστα, η βλάβη που δημιούργησε πρόβλημα στην παραγωγή τοπικών εκπομπών αλλά και αναμετάδοσης του ertopen.com, αναμένεται να αποκατασταθεί σε μερικό βαθμό μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

Στο διαδίκτυο

 

Ας σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Κέρκυρας έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδα με πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας με το σταθμό, στη διεύθυνση http://www.erakerkyras.com ενώ σε live streaming μεταδίδεται το πρόγραμμα και μέσω διαδικτύου.

 

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής των ΑΝΕΛ

 

Για την επίσκεψη στην ΕΡΑ Κέρκυρας, ανακοίνωση εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην οποία αναφέρουν: «Οι αγωνιζόμενοι της ΕΡΑ που αντιστάθηκαν στο "μαύρο" που επέβαλε η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ στις 11/6/13 και δίνουν αγώνα για 20 και πλέον μήνες ώστε να διατηρήσουν ζωντανές τις εθνικής σημασίας συχνότητες της ΕΡΤ, ενημέρωσαν το κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τα προβλήματα συντήρησης των εγκαταστάσεων,τα οποία είναι κοινά σε όλους τους σταθμούς και προέκυψαν μετά από  μήνες αδρανοποίησης των μηχανημάτων τους και όχι των συχνοτήτων, οι οποίες συνεχίζουν να λειτουργούν αδιάλειπτα. Το πρόβλημα εστιάζεται στη συντήρηση του υποσταθμού μέσης τάσης και στην προβληματική λειτουργία των ασφαλειών του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Οι αγωνιζόμενοι της ΕΡΑ Κέρκυρας θεωρούν ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση ,τονίζουν την ανάγκη να καθοριστεί με σαφήνεια η λειτουργία  των περιφερειακών Ραδιοσταθμών και στηρίζουν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με επαναφορά στο καθεστώς της 13/6/13 τόσο ως προς τις δομές όσο και ως προς το προσωπικό.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κέρκυρας εξέφρασαν για ακόμη μια φορά, τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των επί 21 μήνες αγωνιζόμενων-απολυμένων της ΕΡΤ, που υπήρξαν τα πρώτα θύματα της μνημονιακής λαίλαπας και την πρόθεση τους να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που τέθηκαν».


Πηγή - αναδημοσίευση: CorfuPress.com
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54