Σύσκεψη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και συλλαλητήριο στον Κορυδαλλό στις 20 Απρίλη

Κάλεσμα για σύσκεψη απευθύνει η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) για σήμερα Δευτέρα, 30 Απρίλη, στις 7μμ στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ,  Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια.
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Οι κινητοποιήσεις στις 21 Μάρτη ήταν ένας σταθμός για το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα. Εκφράσανε την οργή χιλιάδων μεταναστών αλλά και την αποφασιστικότητα ότι με αγώνα μπορούμε να πάρουμε χαρτιά, δικαιώματα. Εκφράσανε την ετοιμότητα να κλιμακώσουμε τις δράσεις κατά των νεοναζί ενόψει της δίκης στις 20 Απρίλη, για να καταδικαστούν, να πάνε για πάντα φυλακή.        Μετά τις πετυχημένες, μαζικές κινητοποιήσεις στις 21 Μάρτη, συνεχίζουμε!

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η 20Η ΑΠΡΙΛΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Όλοι και όλες εμείς που ενώσαμε τις φωνές μας στις 21 Μάρτη ενάντια στο ρατσισμό και την απειλή του φασισμού, θα δώσουμε δυναμικό παρών στα δικαστήρια των φυλακών  Κορυδαλλού στις 20 Απρίλη, μέρα έναρξης της δίκης, για να μην αφήσουμε να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η δικαστική εξουσία επέλεξε να γίνει αυτή η δίκη μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού βάζοντας εμπόδια στη δράση του αντιφασιστικού κινήματος, στην δημοσιότητα της  ίδιας της δίκης. Θα φροντίσουμε με τη μαζική μας παρουσία  να γίνει η δίκη βήμα για να ακουστεί η φωνή των συγγενών του Παύλου Φύσσα. Να ακουστεί η φωνή όλων των θυμάτων των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Να ακουστεί η φωνή των μεταναστών εργατών στα ψαροκάϊκα και στα εργοστάσια, των συνδικαλιστών της αριστεράς, των αγωνιστών των κινημάτων στις γειτονιές.

Ο ναζισμός όπλισε και οπλίζει το χέρι των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Οι χρυσαυγίτες ως γνήσιοι απόγονοι των ναζί του Χίτλερ, των γερμανοτσολιάδων δοσίλογων της κατοχής, ζουν και δρουν μόνο με εγκλήματα, με μαχαιρώματα  και δολοφονίες. Νοσταλγούν αυτά που διέπραξαν οι ομογάλακτοι τους στα Καλάβρυτα, στη Καισαριανή, τη Κοκκινιά, το Κομμένο, το Κοντομαρί, τη Βιάνο, το Χορτιάτη. Θέλουν ξανά ένα νέο Άουσβιτς, όπως αυτό του Χίτλερ, που έστειλε στο θάνατο με θαλάμους αερίων εκατομμύρια γιατί τους θεωρούσε «υπάνθρωπους»: εβραίους, συνδικαλιστές, Ρομά, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές, ανάπηρους.

Με τη δράση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος δεν επιτρέψαμε στους νεοναζί να αξιοποιήσουν όπως θα ήθελαν τις ρατσιστικές πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων και τις επιθέσεις ενάντια στο εργατικό κίνημα και την αριστερά. Τον Σεπτέμβρη του 2013 ο κόσμος βγήκε στους δρόμους κατά χιλιάδες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έβαλε τους χρυσαυγίτες στην απομόνωση. Αυτό το κίνημα έστειλε τους νεοναζί στη φυλακή αναγκάζοντας την συγκυβέρνηση να σπάσει την ασυλία που τους παρείχε.

Απαίτηση όλου του αντιφασιστικού κινήματος, που μαζί με τους εργατικούς αγώνες έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να στραφεί προς την αριστερά η πλειοψηφία του κόσμου, είναι να σταματήσει κάθε ανοχή στους νεοναζί, στη Βουλή, στους Δήμους, τις περιφέρειες, στις γειτονιές.

Η καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής στη δίκη που ξεκινάει στις 20 Απρίλη, θα είναι ένα βήμα για να ξηλωθούν και οι προστάτες τους στα επιτελεία της Αστυνομίας, στο στρατό, στα εφοπλιστικά γραφεία. Δεν χωράνε αυταπάτες ότι μπορεί να «αυτοδιαλυθούν». Θα χρειαστεί να τους διαλύσουμε με τους αγώνες μας. Η Βουλή πρέπει να ολοκληρώσει την απομόνωση των νεοναζί, όχι μόνο διακόπτοντας κάθε επιχορήγηση από το κρατικό προϋπολογισμό, αλλά διακόπτοντας κάθε «διάλογο» με απαντήσεις υπουργών σε ερωτήσεις ναζιστών. Πρέπει αποφασιστικά να μην αφήσουμε τους νεοναζί να δημαγωγούν και να παριστάνουν την «πατριωτική αντιπολίτευση».

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γυρίσει την πλάτη στη ρατσιστική κληρονομιά της συγκυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων. Τολμηρά, τώρα είναι η ώρα να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, να φύγει η FRONTEX, να πάρουν ιθαγένεια τα παιδιά, χαρτιά οι μετανάστες και δικαίωμα στη ψήφο. Οι μουσουλμάνοι πρέπει  να έχουν τα τζαμιά τους όπως όλοι οι άλλοι θρησκευόμενοι έχουν τους ναούς και τις συναγωγές τους, χωρίς απαγορεύσεις. Η κυβέρνηση της αριστεράς δεν πρέπει  να ακολουθήσει την υποκριτική εκστρατεία ισλαμοφοβίας των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία που εξοργίζονται δίκαια με τους εκβιασμούς, των «θεσμών» της ΕΕ, των Τραπεζιτών και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όλων εκείνων που τρόμαξαν με την ανατροπή των φίλων τους στην Ελλάδα, έχουν κάθε λόγο να ζητάνε να σπάσουν και η λιτότητα και ο ρατσισμός.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα δημοτικά συμβούλια, την αριστερά, τις συλλογικότητες στις γειτονιές, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τις κοινότητες μεταναστών, τις κινήσεις LGTB,κάθε ένα και καθεμία που παλεύει για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη, να ενώσουμε τη δράση μας σε μια μεγάλη καμπάνια για να υπάρξει διαρκής πολιορκία της δίκης των νεοναζί, για να φτάσουμε στη καταδίκη τους.

Σας καλούμε να συμμετέχετε και να στηρίξετε αυτή τη μάχη με αποφάσεις των φορέων σας, με οικονομική ενίσχυση της ΚΕΕΡΦΑ και μαζική συμμετοχή στις δράσεις".


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση που θέλει να αναβιώσει τις πιο μαύρες σελίδες που έζησε η ανθρωπότητα με το Άουσβιτς και το Νταχάου. Είναι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων της ναζιστικής κατοχής. Όλοι εμείς που τιμούμε τους αγώνες της Αντίστασης στην κατοχή, τις θυσίες των μαρτύρων στα Καλάβρυτα, το Κομμένο, την Καισαριανή, το Δίστομο, το Χορτιάτη και τόσες άλλες μαρτυρικές πόλεις, απαιτούμε την απομόνωση των νεοναζί.

Είναι ώρα να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι αυτής της εγκληματικής συμμορίας, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι τραμπούκοι της εργοδοσίας που επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, οι ρατσιστές που επιτέθηκαν στους Αιγυπτίους ψαράδες αλλά και σε εκατοντάδες μετανάστες στις γειτονιές, αγωνιστές των κινημάτων, εβραίους, Ρομά, ομοφυλόφιλους, ανάπηρους.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στα δικαστήρια Κορυδαλλού και απαιτούμε να διακοπεί κάθε κρατική επιχορήγηση στους νεοναζί. Να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές.

Στείλτε το στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενισχύστε οικονομικά καταθέτοντας στον λογαριασμό  Εθνική Τράπεζα 167 47083265

IBAN:GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265 SWIFT BIC: ETHNGRAA

Έκκληση προς τα συνδικάτα για απεργία ενάντια στο φασισμό στις 20 Απρίλη, απεύθυνε η ΚΕΕΡΦΑ. Συγκεκριμένα τονίζει πως:

"Σας καλούμε να προχωρήσετε σε απεργιακή κινητοποίηση στις 20 Απρίλη, πρώτη μέρα της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού για να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζομένους μαζί με τους φοιτητές, τους μαθητές , το αντιφασιστικό κίνημα και όλους τους δημοκράτες πολίτες, να εκφράσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση τους στην απειλή του φασισμού. Να μπουν εμπόδιο σε κάθε μεθόδευση για να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, εκείνοι που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των συνδικαλιστών στο Πέραμα , των Αιγύπτιων ψαράδων αλλά και εκατοντάδων άλλων μεταναστών, συνδικαλιστών, Ρομά, αναπήρων, ομοφυλόφιλων.

Την ίδια μέρα καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τις κοινότητες μεταναστών, τους ανθρώπους των Γραμμάτων  και των Τεχνών να δώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις. Καλούμε τους Δήμους Κορυδαλλού, Νίκαια-Ρέντη, Κερατσινίου-Δραετσώνας και Περάματος.  

Η απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 25 Σεπτέμβρη 2013, η οποία ενέταξε στο περιεχόμενο της την καταδίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ήταν καταλυτική στο να αρθεί το διαχρονικό καθεστώς ασυλίας που απολάμβανε η εγκληματική ναζιστική οργάνωση με αποτέλεσμα να προχωρά σε δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών, συνδικαλιστών και άλλων  αγωνιστών.

Οι νεοναζί με την επίθεση τους κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έστειλαν το μήνυμα  ότι ήταν διατεθειμένοι για χάριν της εργοδοσίας της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης να τσακίσουν τα εργατικά συνδικάτα και να τα αντικαταστήσουν με κίτρινα φιλοεργοδοτικά «σωματεία.» Γι αυτό και τα αφεντικά τους αντάμειψαν με μαζικούς διορισμούς τραμπούκων  χρυσαυγιτών σε εταιρία της Ζώνης. Ο φασισμός πάντα αποτελούσε απειλή για την ύπαρξη των συνδικάτων και προσφερόταν ως σιδερένιο χέρι για την εργοδοσία.

Βαδίζοντας προς την Εργατική Πρωτομαγιά, αποκρούουμε αποφασιστικά το φασισμό και το ρατσισμό. Η  ενότητα ντόπιων και μεταναστών εργατών είναι η απάντηση μας ενάντια στις προσπάθειες να μετατραπούν οι μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την ανεργία , τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Καλούμε τα συνδικάτα να μπουν μπροστά  στον αγώνα για να καταδικαστούν οι νεοναζί της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για να φράξουμε το δρόμο στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και τη φασιστική βία.

Μέσα στην επόμενη βδομάδα μπορούμε να προχωρήσουμε σε σύσκεψη για να συζητήσουμε την οργάνωση της συμμετοχής των συνδικάτων στις κινητοποιήσεις της 20ης Απρίλη αλλά και τη καμπάνια για τη δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία αναμένεται να κρατήσει πάνω από ένα χρόνο.

Σας καλούμε να υιοθετήσετε το προτεινόμενο ψήφισμα και να ενισχύσετε οικονομικά την καμπάνια".