Αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

"Απρόθυμη η κυβέρνηση να αλλάξει το χώρο της δίκης της Χρυσής Αυγής. Δυναμικά το αντιφασιστικό κίνημα ετοιμάζει το συλλαλητήριο στις 20 Απρίλ", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Η συνάντηση αντιπροσωπείας της σύσκεψης που κάλεσε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού για να ζητήσει την αλλαγή χώρου για τη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής,  που ορίστηκε για τις 20 Απρίλη στις φυλακές Κορυδαλλού, κατέγραψε την απροθυμία παρέμβασης του υπουργού κ.Παρασκευόπουλου μπροστά στα τετελεσμένα που δημιούργησε η απόφαση του εισαγγελέα εφετών να την ορίσει  εκεί αντί στο Εφετείο Αθηνών.

Θυμίζουμε ότι πολύ έγκαιρα οι συνήγοροι της πολικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής επεσήμαναν με επιστολή τους στον υπουργό Δικαιοσύνης, πριν καν προσδιοριστεί ο χώρος, τους πολιτικούς κινδύνους από μια τέτοια μονομερή ενέργεια. Τα εμπόδια στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, στην πρόσβαση των μαρτύρων και των θυμάτων των φασιστικών επιθέσεων, της πρόσβασης των ίδιων των δικηγόρων, είναι αντικειμενικά χέρι βοήθειας για τη Χρυσή Αυγή που θέλει να μείνουν στο σκοτάδι οι εγκληματικές ναζιστικές της πρακτικές.  

Οι εκπρόσωποι των φορέων επεσήμαναν τα ζητήματα που δημιουργεί τόσο συνολικότερα από άποψη παρακολούθησης και ενημέρωσης για την δίκη που αφορά την εγκληματική ναζιστική οργάνωση, με κορυφαίες δολοφονικές επιθέσεις να έχουν ξεδιπλωθεί στην ίδια την περιοχή. Επεσήμαναν επίσης την απειλή από την παρουσία των φασιστικών συνάξεων, ιδιαίτερα σε μια περιοχή με ένδεκα σχολικές μονάδες. Ζήτησαν αν ληφθεί υπόψη η εγγύτητα των σχολείων.

Εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ, ο Π. Κωνσταντίνου κάλεσε τον υπουργό κ.Παρασκευόπουλο να προχωρήσει συντονισμένα με την υπόλοιπη κυβέρνηση ώστε να μην επικρατήσουν απαράδεκτες μεθοδεύσεις που θα ρίξουν τους νεοναζί στα μαλακά, ανάμεσα σε αυτά και η απομάκρυνση της δίκης από τον καταλληλότερο χώρο, το Εφετείο Αθηνών.

Τέλος, όλοι οι φορείς δεν αποδέχτηκαν λύση αναμονής της έναρξης της δίκης την πρώτη μέρα με προβολή ισχυρισμών για την ακαταλληλότητα του χώρου, και ενδεχόμενης αναβολής της δίκης σε αυτή τη διαδικασία. Η ιδέα της αναβολής είναι αυτή που πολιτικά την απέρριψε η αντιπροσωπεία.

Τα συλλαλητήρια στις 21 Μάρτη έστειλαν το δικό τους μήνυμα, της διάθεσης για να αγώνα ώστε να τσακίσουμε την φασιστική απειλή με τη δύναμη του μαζικού κινήματος.

Καλούμε σε κλιμάκωση της αντιφασιστικής δράσης ώστε να έχουμε μαζική συμμετοχή, εργαζόμενων και νεολαίας στο συλλαλητήριο στις 20 Απρίλη. Καλούμε το Δήμο του Κορυδαλλού να παραλύσει τα πάντα στις 20 Απρίλη  και να καλέσει το λαό της πόλης να πλημμυρίσει η Γρηγόρη Λαμπράκη και τα δικαστήρια ώστε να μην αφήσουμε να εμφανιστούν τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Καλούμε τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και τους φοιτητικούς συλλόγους σε αποχές και καταλήψεις".