Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την "Ηλεκτρομηχανική Κύμης"

Με στόχο την παρουσίαση των προβλημάτων και τη δρομολόγηση λύσεων για τη λειτουργία της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, χωρίς προβλήματα, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, κοινοποίησε την ακόλουθη επιστολή, με αποδέκτες την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας:

"Η ΗΜΚ ΕΠΕ συστάθηκε το 1985 του Ν43/1975, σε συνδυασμό με το Π.Δ.514/1977 από την Εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΛΩΝ, τροποποιηθείσης της επωνυμίας ως ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ, καταχωρήθηκε στο ΦΕΚ την 12/10/1988.

Η Εταιρία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9000 και είναι εγγεγραμμένη με αριθμ.μητρώου 0071 στο μητρώο κατασκευαστών αμυντικού υλικού, με τομείς δραστηριότητας στην κατασκευή στρατιωτικών κρανών, αλεξίσφαιρων γιλέκων, στρατιωτικού ιματισμού και εξαρτήσεων και στόλων ΡΒΧΠ μοναδικό στην Ελλάδα.

Είναι απορίας άξιο ότι ένα τέτοιο εργοστάσιο έχει απαξιωθεί από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, με αποκορύφωμα την ένταξή του στον πολιτικό φορέα, ενώ είναι καθαρά ένα σύγχρονο στρατιωτικό εργοστάσιο, με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης προς όφελος του στρατού μας και τις Εθνικής μας οικονομίας.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Σωματείου εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, έπειτα από 2 χρόνια περίπου που εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι πληρώθηκαν έως το τέλος του 2014.

Παρόλο που πληρώθηκαν όμως δεν τους κολλήθηκαν τα ένσημά τους, για το μεγάλο αυτό διάστημα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους να είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ.

Σημειώνουμε ότι για το 2015 δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους και φυσικά και οι ασφαλιστικές εισφορές τους.

Είναι τουλάχιστον ντροπή ένα εργοστάσιο που ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να έχει απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Η βιωσιμότητα της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ και η οριστική λύση είναι η απορρόφηση της από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ.

  1. Άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών των ΕΔ με       τα προϊόντα που παράγει η       ΗΜΚ.
     Υπάρχει άρτιος τεχνολογικός εξοπλισμός και εξειδικευμένο προσωπικό.

  1. Ανάπτυξη του εργοστασίου, αφού θα υπάρξει συνεχής ροή παραγωγής σε στρατιωτικό ιματισμό, αλεξίσφαιρα, κράνη και εξαρτήσεις υψηλής τεχνολογίας σε συνδυασμό με τον υψηλό βαθμό ολοκλήρωσης με τα λοιπά συστήματα του «Σύγχρονου Μαχητή», πρόγραμμα για το οποίο υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση, όχι μόνο για την προμήθεια τους αλλά και για την ανάπτυξη τους και παράλληλα σηματοδοτεί τον εκσυγχρονισμό των συγκεκριμένων προϊόντων, ώστε να συμβαδίζουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.
  2. Η υπαγωγή της στο ΥΠΕΘΑ δεν επηρεάζει τον ανταγωνισμό αφού η κάλυψη μόνο των αναγκών του 5% του στρατού φτάνει για να παράγει η ΗΜΚ με δύο βάρδιες και 150 εργαζόμενους.
  3. Ανάπτυξη της περιοχής, αφού θα διατηρήσει μόνιμες θέσεις εργασίας και προσδοκίες για την δημιουργία νέων θέσεων, συστατικά που αποτελούν την βάση ενός εργασιακού και οικονομικού κυττάρου με δυνατότητες πολλαπλασιασμού του σε μία περιοχή χειμαζόμενη από ανεργία της τάξεως του 80%(!).
  4. Η ύπαρξη σε απόσταση 500 μέτρων στρατοπέδου ενισχύει την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, τόσο διοικητικά όσο και στην λειτουργία άλλων υπηρεσιών όπως π.χ. (φύλαξη).
Η προτεινόμενη λύση της στρατιωτικής βάσης και η μετατροπή της ΗΜΚ σε στρατιωτικό εργοστάσιο αποτελεί μονόδρομο για τη διάσωση του εργοστασίου, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς η απρόσκοπτη λειτουργία του δημιουργεί τα εχέγγυα ανάπτυξης και ευημερίας στην περιοχή και φυσικά είναι προς το συμφέρον της πατρίδας μας και της Εθνικής Οικονομίας μας.

Σας καλούμε, για πληροφόρηση σας να καθορίσετε μια συνάντηση με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ στο Υπουργείο σας άμεσα.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΗΜΚ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ".