ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών της NELLINES

Ημέρα κινητοποιήσεων για το θέμα της ακτοπλοΐας και των απλήρωτων ναυτεργατών, η Πέμπτη 12 Μαρτίου και η Τοπική Γραμαμτεία Ικαρίας & Φούρνων του Π.Α.ΜΕ, έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η Τ.Γ Ικαρίας & Φούρνων του Π.Α.ΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες του πλοίου Μυτιλήνη αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας NEL LINES που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.                                  

   Το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται από τις 5 Φεβρουαρίου δεμένο στο λιμάνι Καρλοβάσου Σάμου, λόγω μηχανικής βλάβης ,και από 19 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι σε αυτό πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας απαιτώντας τα δεδουλευμένα μηνών.

Απαιτούμε:

  Την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των ναυτεργατών του πλοίου ΜΥΤΙΛΗΝΗ, αλλά και των εργαζομένων σε όλα τα πλοία. Κανένας ναυτεργάτης απλήρωτος.

  Την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση Σάμου- Ικαρίας –Φούρνων με Πειραιά και σύνδεση με Θεσσαλονίκη.

  Σύγχρονα και ασφαλή πλοία με φθηνό εισιτήριο, δωρεάν για τις ευπαθείς ομάδες.

Διεκδικούμε:

 

  Να καταργηθεί ο κανονισμός 3577/92, ο νόμος 2932/2001, καθώς και όλοι οι μετέπειτα νόμοι που απελευθερώνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και καταργούν το καμποτάζ.

  Δημιουργία ενιαίου, αποκλειστικά Δημόσιου, φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό.

  Σύγχρονα και ασφαλή λιμάνια (αποκλειστικά στην ευθύνη του Κράτους) μεδημιουργία ή εκσυγχρονισμό των αναγκαίων λιμενικών υποδομών .

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, τα σωματεία εργαζομένων,τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες του πλοίου Μυτιλήνη".Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12/03/2015 - 07:51