Το "γερμανικό εργασιακό θαύμα": νέα έκδοση και εκδήλωση στις 17 Μαρτίου

Με αφορμή την κυκλοφορία στα ελληνικά της μπροσούρας το «γερμανικό εργασιακό» θαύμα - Μοντέλο για την Ευρώπη; το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και η εφημερίδα Εποχή οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση την Τρίτη, 17 Μαρτίου, στις 19:00 στο GazArte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός).
Ομιλητές:

- Klaus Dörre, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Γένας και συγγραφέας της μπροσούρας
- Γιάννης Κουζής, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο
* μια σύντομη εισαγωγή θα κάνει ο Υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, με ταυτόχρονη μετάφραση από και προς τα ελληνικά και τα γερμανικά.


Στο βιβλιαράκι αυτό, ο Κλάους Ντέρε ρίχνει μια κριτική ματιά πίσω από την όμορφη πρόσοψη του εργασιακού μοντέλου της Γερμανίας, το οποίο προβάλλεται ως το «γερμανικό εργασιακό θαύμα». Περιγράφει μια κοινωνία εργαζομένων με πλήρη, αλλά επισφαλή απασχόληση, όπου οι ανασφαλείς εργαζόμενοι και εργαζόμενες και οι περιθωριοποιημένοι και περιθωριοποιημένες πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για ένα εξαγωγικό μοντέλο που ενισχύει τις ανισότητες στην Ευρώπη και έτσι καταστρέφει τα θεμέλια της ίδιας του της επιτυχίας.


Η μπροσούρα είναι διαθέσιμη online στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά. Για δωρεάν αντίτυπα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.