Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας στο Λαύριο - Συγκέντρωση για την αποτροπή τους

Συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 4/3, στις 3:30 μμ στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανατολικής Αττικής με ανακοίνωσή της: "καλεί όλες και όλους  την Τετάρτη 4/3, στις 3:30 μμ στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου
Να μην επιτρέψουμε τους πλειστηριασμούς !

Την Τετάρτη 4/3 στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου έχουν προγραμματισθεί οι πλειστηριασμοί υπέρ της EUROBANK οι πρώτες κατοικίες δύο συμπολιτριών μας (μητέρας και κόρης)που χτυπήθηκαν από την κρίση και χρεοκόπησε η επιχείρησή τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής θεωρεί ότι ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ -  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΥΤΏΝ.

Δε δικαιολογείται καμιά άλλη καθυστέρηση από τη νέα κυβέρνηση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών. Αυτό δε γίνεται με συνεννόηση και εκκλήσεις στις τράπεζες να “σεβαστούν” τους πολίτες που υποφέρουν. Μπορούσε άμεσα να βγει υπουργική απόφαση που να παγώνει τις διαδικασίες μέχρι να ψηφιστεί ο σχετικός νόμος.

Επίσης :
•    Η προστασία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην πρώτη κατοικία αλλά πρέπει να καλύπτει τη λαϊκή κατοικία ευρύτερα (το πατρικό στο χωριό κλπ) και όσους συμπολίτες μας έπεσαν θύματα της κρίσης και της βαρβαρότητας των μέτρων των πέντε χρόνων Μνημονίων.
•    Η προστασία δεν μπορεί να παρέχεται μόνο από τις τράπεζες και να μείνουν στο απυρόβλητο οι πλειστηριασμοί από το κράτος, την εφορία κλπ.
Αυτά απαιτούμε και παρακολουθούμε κατά  πόσο θα προβλέπονται από το νέο νόμο που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα περάσει την επόμενη εβδομάδα.

Τους προηγούμενους μήνες ξεδιπλώθηκε σε όλη τη χώρα ένα πλατύ και δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς ευρύτερα της λαϊκής κατοικίας και όχι μόνο της πρώτης κατοικίας.
Στο Κορωπί, στη γειτονιά μας, λειτουργεί από το Νοέμβριο μια δυναμική συλλογικότητα που συγκρότησε την : “Πλειστηριασμοί στα Μεσόγεια ΣΤΟΠ” η οποία δεν έχει επιτρέψει να διεξαχθεί σχεδόν κανένας πλειστηριασμός, εδώ και 4 μήνες. Αυτή λειτουργεί με ως λαϊκή συνέλευση και αποφασίζει τη δράση του ενώ ανανεώνει το ραντεβού του κάθε Τετάρτη στις 3.30μμ.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμβάλλαμε στη αυτοτελή λειτουργία τέτοιων συλλογικοτήτων που θα οργανώνουν τη λαϊκή δράση και θα παίρνουν στα χέρια τους την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας απέναντι στις τράπεζες και στα κάθε είδους κοράκια και τρωκτικά που βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως πεδίο πλουτισμού και κερδοφορίας.
Αυτό προτείνουμε και θα επιδιώξουμε να συμβάλουμε ώστε να δημιουργηθεί και στο Λαύριο και σε κάθε ειρηνοδικείο που διεξάγονται πλειστηριασμοί.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να βρεθούμε την Τετάρτη 4/3 στις 3.30μμ στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου και αφού αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς να προχωρήσουμε σε συνέλευση ώστε να μονιμοποιήσουμε την παρέμβαση μας ενάντια στους πλειστηριασμούς.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ – ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΌΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ".