Νέα περιστατικά ρατσιστικής βίας σε Καλύβια και Ρόδο


Μια φρικιαστική επίθεση εναντίον μετανάστη πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ρόδου στις 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με καταγγελία της  ΚΕΕΡΦΑ ( Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.)

Σύμφωνα με την καταγγελία ομάδα τριών ατόμων εμφανίστηκε στο σπίτι του  Χεζίρ Χαγιάτ, ετών 31, στον Έμπωνα Ρόδου. Του χτύπησαν τη πόρτα και ένας τον ρώτησε: «Έχουμε δουλειά για μία ώρα και θα πάρεις 20ευρω. Έρχεσαι;». Εκείνος του απάντησε θετικά.
 
«Όταν μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο του έριξαν σπρέι και έχασε τις αισθήσεις του. Ξύπνησε μετά από δύο ώρες ημιαναίσθητος έξω από την εκκλησία του χωριού και με πόνους ενώ από τον πρωκτό του έβγαινε αίμα. Στο νοσοκομείο του έγινε επέμβαση όπου αφαιρέθηκαν γυαλιά από σπασμένο ποτήρι. Νοσηλεύτηκε μέχρι τις 17 Φλεβάρη και θα χρειαστεί μακρόχρονη θεραπεία» αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.
 
Η οργάνωση ζητά «τη σύλληψη και την τιμωρία των ρατσιστών και των φασιστών και να μπει τέλος στην ασυλία και στην κάλυψη που είχαν από την Αστυνομία. Ζητάμε να αναγνωριστεί αμέσως ο ρατσιστικός χαρακτήρας των επιθέσεων και τα θύματα να έχουν την κατάλληλη στήριξη». Επίσης καλεί στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη στην Ομόνοια στις 14.00 ώστε «να τελειώνουμε με το ρατσισμό και τη φασιστική απειλή».

Πηγή: ΕΡΑ Ρόδου


ΑΚολουθεί η καταγγελία (πλήρες κείμενο) της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας:


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Νέες  επιθέσεις φασιστών κατά Πακιστανών  μεταναστών στα Καλύβια και στη Ρόδο

Την Κυριακή 22/2 στις 1.40μμ ο Ναβίτ Ασράφ δέχτηκε ρατσιστική επίθεση την ώρα που έφευγε από τη δουλειά του και πήγαινε με ποδήλατο στο σπίτι του στο Λαγονήσι.

Ένα αυτοκίνητο στο 41ο χιλ, της λεωφόρου Καλυβίων του έκοψε το δρόμο. Ο οδηγός, ένας ψηλός γυμνασμένος άνδρας έβριζε μέσα από το αυτοκίνητο «μαλάκα Πακιστανέ, θα σε γαμήσω».  Κατέβηκε με επιθετικές  διαθέσεις. Έβγαλε μέσα από το αυτοκίνητο ένα σιδηρολοστό και πιάνοντας με το ένα χέρι τον  Ναβίτ άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι και το σώμα. Ο Ναβίτ έπεσε κάτω αιμόφυρτος. Αργότερα μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από αστυνομικούς.

Προκαλεί κατάπληξη η άμεση ενεργοποίηση της ΕΛΑΣ για την φυλάκιση του θύματος της ρατσιστικής  επίθεσης με το πρόσχημα της λήξης των εγγράφων του ενώ έχει ήδη κάνει προσφυγή και την  ίδια ώρα ο δράστης παραμένει ασύλληπτος παρά το ότι είναι γνωστή η πινακίδα του αυτοκινήτου του το οποί μάλιστα βρέθηκε.

Το τελευταίο διάστημα, μετά την ανακοίνωση του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, έχουν ξαναβγεί φασιστικές συμμορίες χτυπώντας μετανάστες.

Είχε  προηγηθεί η  επίθεση χρυσαυγιτών στην Ομόνοια στην οδό Σωκράτους .

Υπήρξε όμως και μία φρικιαστική επίθεση στη Ρόδο στις 9 Φλεβάρη.

Συγκεκριμένα, ομάδα τριών ατόμων εμφανίστηκε στο σπίτι του  Χεζίρ Χαγιάτ, ετών 31, στον Εμπωνα Ρόδου. Του χτύπησαν τη πόρτα και ένας τον ρώτησε: «Έχουμε δουλειά για μία ώρα και θα πάρεις 20ευρω. Έρχεσαι;» Τους απάντησε «Ναι».

Όταν μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο του έριξαν σπρέι και έχασε τις αισθήσεις του. Ξύπνησε μετά από δύο ώρες ημιαναίσθητος έξω από την εκκλησία του χωριού και με πόνους ενώ από τον πρωκτό του έβγαινε αίμα.

Στο νοσοκομείο του έγινε επέμβαση όπου αφαιρέθηκαν γυαλιά από σπασμένο ποτήρι.

Νοσηλεύτηκε μέχρι τις 17 Φλεβάρη και θα χρειαστεί μακρόχρονη θεραπεία.

Ζητάμε την σύλληψη και την τιμωρία των ρατσιστών και των φασιστών και να μπει τέλος στην ασυλία και στην κάλυψη που είχαν από την Αστυνομία. Ζητάμε να αναγνωριστεί αμέσως ο ρατσιστικός χαραχτήρας των επιθέσεων και τα θύματα να έχουν την κατάλληλη στήριξη.

Θα δώσουμε την απάντηση μας με το μεγάλο συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη στην Ομόνοια στις 2μμ ώστε να τελειώνουμε με το ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.