Ειδήσεις από ΕΡΑ Σερρών

Συστήνεται ο Οργανισμός Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τη σύσταση και τη λειτουργία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και  Ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ελήφθησαν κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» την Τρίτη  μεταξύ της Π.Ε.Σερρών, των δήμων, των επαγγελματικών και τουριστικών φορέων και φορέων ιδιωτών, ως συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων για το συγκεκριμένο θέμα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση για όσα προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί από τους συμμετέχοντες  στον οργανισμό. Όλοι οι φορείς κατέθεσαν τις απόψεις τους και έθεσαν τα ερωτήματά τους, ώστε να προχωρήσει εύρυθμα και αποτελεσματικά η σύσταση του εν λόγω οργανισμού.

Όπως τελικά αποφασίστηκε, στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης θα συμμετάσχουν 23 συνολικά φορείς με όργανο υλοποίησης την Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών, ενώ παράλληλα θα εκλεγεί 5μελες εποπτικό όργανο.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που καταλήξαμε στον καλύτερο δυνατό τρόπο σύστασης και λειτουργίας του εν λόγω οργανισμού. Είμαι βέβαιος πως όλοι οι φορείς θα συνεργαστούμε αρμονικά και με τη συνδρομή της ΑΝΕΣΕΡ, που διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση, θα καταστήσουμε τον συγκεκριμένο οργανισμό ένα σπουδαίο εργαλείο για την προβολή και ανάδειξη του ομολογουμένως σημαντικού και ποιοτικού προϊόντος της Περιφερειακής μας Ενότητας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, υπεύθυνου για θέματα τουρισμού, Αθανάσιου Μασλαρινού ο οποίος επισήμανε τα εξής: «Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα τουρισμού. Ο συγκεκριμένος Οργανισμός θα λειτουργήσει προσθετικά στην ήδη χαραγμένη τουριστική προβολή της Περιφέρειας και απολύτως εξειδικευμένα και στοχευμένα σ’ ότι αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών».

Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς συμφώνησαν πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στην προσπάθεια τουριστικής προβολής της περιοχής μας. Τόνισαν δε, πως μέσα από τις ολοκληρωμένες δράσεις που θα υλοποιούνται στο πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού, θα δοθεί οργανωμένα και συνολικά πλέον μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης όλων των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων που καθιστούν την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών άκρως ελκυστική τουριστικά.

Συνελήφθη 51χρόνος που είχε μετατρέψει σε οπλοστάσιο το σπίτι του  

Η συντονισμένη δράση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού όπλων και πυρομαχικών, καθώς και ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε σπίτι 51χρονου σε χωριό των Σερρών...

Ειδικότερα, χθες (18-02-2015) το μεσημέρι, εντοπίστηκε ο 51χρονος σε χωριό των Σερρών και σε έρευνα που έγινε στην οικία του εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 πιστόλια των 9 χιλιοστών,

2 περίστροφα,

3 κυνηγετικά όπλα,

4 πιστόλια αερίου/κρότου,

1 οβίδα,

3 κέλυφη χειροβομβίδων,

20 γεμιστήρες και

410 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Επιπλέον στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 αρχαία νομίσματα και ένας ανιχνευτής μετάλλων, ενώ εντοπίστηκε και πλήθος εξαρτημάτων πυροβόλων όπλων και μαχαιριών. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

5 κάννες υποπολυβόλου,

4 κοντάκια διαφόρων όπλων,

1 δίποδας υποπολυβόλου,

1 μεταλλικό ξιφίδιο,

2 ξιφολόγχες,

2 μεταλλικά δρεπάνια,

5 μαχαίρια διαφόρων τύπων,

1 γκλοπ και

1 αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Εκτός των παραπάνω στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ποσότητα ναρκωτικής ουσίας βάρους 24,2 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Συνελήφθησαν  7 άτομα για οφειλές 1.182.000 ευρώ  στο Δημόσιο

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνελήφθησαν χθες  στις Σέρρες συνολικά 5 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για οφειλές στο Δημόσιο.

Αναλυτικά, πρόκειται για:

•57χρονη ημεδαπή, για οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 608.546,62 ευρώ.

•35χρονο ημεδαπό, για οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 113.441,79 ευρώ.

•33χρονο ημεδαπό, για οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 107.301,19 ευρώ.

•39χρονο ημεδαπό, για οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των  99.020,82 ευρώ.

•62χρονη ημεδαπή, για οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των  80.970,87 ευρώ.

-60χρονος ημεδαπός για χρέη , ύψους 100.704,63 ευρώ.

-35χρονη ημεδαπή για χρέη, ύψους 82.108,49 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. 

Συναυλία – αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή 

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που ο Σταύρος Κουγιουμτζής ξεκίνησε για το «μεγάλο ταξίδι». Με την ευκαιρία αυτή ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του, διοργανώνει συναυλία αφιερωμένη στο μεγάλο συνθέτη.

H συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 ώρα 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας έχει ο Δημήτρης Ψαρράς.

Ο ηθοποιός Ταξιάρχης Χάνος συμμετέχει με αφήγηση κειμένων και τραγούδι.

Στην ορχήστρα συμμετέχουν οι μουσικοί:

Νίκη Τσιακίρη (φωνή), Χρήστος Δαλαμπίρας (κιθάρα, φωνή), Μιχάλης Παπαζήσης (φωνή, κρουστά, μπαγλαμάς), Βαλάντης Καπουρελάκος (κιθάρα, φωνή), Μάριος Τσο-μπανίδης (πιάνο), Σάκης Κοντονικόλας (ακορντεόν), Δημήτρης Ψαρράς (μπουζούκι).