Ειδήσεις από ΕΡΑ Φλώρινας

ΣΤΙΣ 9:00 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 και την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώριναςθα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν στην περιοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΗΆννα - Μαρία Σαμαράπαρουσιάζει το εικαστικό ερευνητικό της έργο στο Βέλγιο, μετά από διεθνή διαγωνισμό, στην Εικαστική Μπιενάλε Υλικών στο Βέλγιο. Τα εγκαίνια της INTERNATIONAL TEXTILE ART BIENNAL 2015 θα πραγματοποιηθούν στη πόλη Haacht, το Σάββατο 21/2 από τον υπουργό πολιτισμού του Βελγίου Sven Gatz.

Διάρκεια έκθεσης 21/2 - 1/3/2015.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

 Ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό σύλλογο «Η Αγκαλιά» ενημερώνει όλους τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που δεν έχουν εμβολιάσει, ή στειρώσει, ή σημάνει με το ειδικό chip τα ζώα τους και επιθυμούν να το πράξουν, να καταθέσουν στον 2ο όροφο του Δημαρχείου (τηλ. 2386350139) σχετική αίτηση ενδιαφέροντος.

Όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν.4039/12 και τις προσθήκες του άρθρου 46 του ν.4235/14 είναι υποχρεωτικές όλες οι παραπάνω φροντίδες για τα δεσποζόμενα ζώα, δυστυχώς με ένα επιπλέον οικονομικό κόστος για τον κάθε ιδιοκτήτη στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Έτσι σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο «Η Αγκαλιά» θα εξετασθεί το ενδεχόμενο επίτευξης καλύτερων τιμών με τους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους, όπως και εξεύρεσης τόσο υλικών όσο και οικονομικών πόρων από το εξωτερικό (μέσω μεγάλων φιλοζωικών οργανώσεων).

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς θα βοηθήσει τον Δήμο Αμυνταίου και την «Αγκαλιά» στο παραπάνω εγχείρημα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια του Δήμου Αμυνταίου και του φιλοζωικού σωματείου «Η Αγκαλιά» εντάσσεται στο πλαίσιο των κείμενων διατάξεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αμυνταίου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΕ.Λ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο σύλλογος των καθηγητών του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας και ο Διευθυντής συγχαίρουν τους μαθητές του σχολείου και τον υπεύθυνο καθηγητή Φυσικής ΑγωγήςΒόσδου Λεωνίδαπου συμμετέχουν στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και προκρίθηκαν στον β’ γύρο της 2ης φάσης αγώνων μεταξύ των διευθύνσεων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Βιοκλιματικά Κτίρια", με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Μακατσώρη Αγγελική και Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα "Μονογραφίες επαγγελμάτων που εμπλέκονται στην ειδικότητα Δομικών Έργων",με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Τοπάλη Δανάη, επισκέφτηκε το σχολείο μας η κυρία Κλαπαδώρα Σοφία, Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό στον Αντισεισμικό Σχεδιασμό Κτιρίων και ενημέρωσε τους μαθητές και τους καθηγητές σχετικά με τα παραπάνω θέματα.

Η ενημέρωση ήταν εμπεριστατωμένη και αναλυτική.

Η κυρια Κλαπαδώρα δέχθηκε ερωτήσεις από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

Λόγω της μη απαρτίας των Μελών του Σωματείου η Γενική Συνέλευση αναβάλλεται και ορίζεται εκ νέου για τοΣάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:00 πμ,στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του Δήμου Αμυνταίου, με τα εξής θέματα:

1. Διοικητικός απολογισμός απερχόμενου έτους

2. Ισολογισμός – απολογισμός απερχόμενου έτους

3. Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής

4. Έγκριση προϋπολογισμού νέου έτους

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Βασιλειάδης Πέτρος

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γκώγου Ελπινίκη