Ειδήσεις από ΕΡΑ Ρόδου-Δωδεκάνησα

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΟΡΦΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ

Στην τραγική έλλειψη, εδώ και μήνες, μορφίνης  και άλλων ναρκωτικών που δίνονται κυρίως σε καρκινοπαθείς του Νοσοκομείου Ρόδου για να ελαχιστοποιήσουν το πόνο τους, αναφέρεται σε επιστολή της η αναισθησιολόγος Ιατρός Πόνου του Ιδρύματος Πολύμνια Γαλανού .

Περιγράφει ως ‘’απόλυτη τραγωδία’’την αγωνιώδη προσπάθεια της στην αναζήτηση των σκευασμάτων από άλλες κλινικές, από  το φαρμακείο ,από αρρώστους που έχουν ‘’φύγει’’ αντιμετωπίζοντας δικαιολογίες του τύπου ‘’ έχουμε δανειστεί από άλλα Νοσοκομεία ,ότι δεν έχουμε τα μούτρα να ξαναδανειστούμε .κα...’’

‘’Στον καρκίνο πέραν του πόνου που υπάρχει όλη  την ημέρα υπάρχει και ο παροξυσμικός πόνος που θέλει με τη σειρά του άλλα φάρμακα .’’εξηγεί η αναισθησιολόγος απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να παρέμβουν και στους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους..

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

‘’Δεν έχει και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει  έλλειψη ναρκωτικών ουσιών το Νοσοκομείο μας ” αναφέρει σε σχετική απάντηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου Βασίλης Παπανικόλας.

‘’Με βάση τα αποθέματα που έχουμε ‘’υποστηρίζει ’’βλέπω ότι δεν έχουμε έλλειψη ούτε και είχαμε τους προηγούμενους μήνες’’

Ο κ. Παπανικόλας εξηγεί στη συνέχεια ότι οι διαδικασίες προμήθειας είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρες αφού προκειμένου να δοθεί έγκριση πρέπει να αιτιολογηθούν πλήρως και ανά ασθενή όλες οι προηγούμενες διαθέσεις. Σε έκτακτες δε  περιπτώσεις ελλείψεων στα Νοσοκομεία, τα σκευάσματα αυτά συνταγογραφούνται και διατίθενται από ιδιωτικά φαρμακεία.

Για τη δημοσίευση της επιστολής της ιατρού ο κ. Παπανικόλας διαμήνυσε πως θα διατάξει επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  ’’ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ ΑΣΤΕΡ, ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ’’

Την ενίσχυση και την καλύτερη οργάνωση της επαγγελματικής Τουριστικής Εκπαίδευσης , αναφερόμενος ειδικότερα στην αναβάθμιση του ρόλου της ΑΣΤΕΡ πρότεινε στην υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε συνάντηση εργασίας, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου , Χ. Κόκκινος

Τόνισε την ανάγκη για αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ 2015-2020 σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης -κυρίως τους χειμερινούς μήνες  ενώ επισήμανε ότι είναι ανάγκη η διαμόρφωση τουριστικής συνείδησης για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που ούτως ή άλλως εμπλέκεται άμεσα και έμμεσα με τον Τουρισμό.

Επίσης ο κος Κόκκινος αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης των συγκοινωνιών στις τουριστικές περιοχές της χώρας που φιλοξενούν εκατομμύρια τουρίστες κυρίως την θερινή περίοδο, αλλά και την ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου με την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ‘’Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ’’

 ''Η εκλογή του Π. Παυλόπουλου, με ευρεία πλειοψηφία και συναίνεση, θα σηματοδοτήσει την εθνική ενότητα'' δηλώνει ο  Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του κ. Παυλόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι ‘’είναι καιρός οι δύο μεγάλες παρατάξεις να δώσουν ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής συμπεριφοράς.

Να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεργαστούν και να συμφωνήσουν στα μείζονα και στα σημαντικά.’’

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕΔ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΦΟΔΩ

Στην απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του ΔΗΦΟΔΩ και στις απειλές που δέχονται επιχειρηματίες της Κω από τη δημοτική αρχή ώστε να τον πληρώσουν ,αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι του ΕΒΕΔ παρουσία του αντιπροέδρου Άγγελου Καλαθιανάκη, σε χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Κάλεσαν για άλλη μια φορά όλους τους δήμους της Δωδεκανήσου να συμμορφωθούν και να σταματήσουν τις απειλές ,εξαιρώντας τους  δήμους Καλύμνου και Πάτμου που συμμορφώθηκαν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το πρόεδρο του τουριστικού τμήματος του ΕΒΕΔ Δημήτρη Σαράντη στη δική του περίπτωση όπου ο Δήμος του ζητούσε παράνομα να εξοφλήσει το ΔΗΦΟΔΩ, μιλώντας ακόμα και για επιλεκτικές «απειλές» προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ενώ ενημέρωσε και για την παράνομη είσπραξη των προσαυξήσεων σε όσους χρωστούσαν το ΔΗΦΟΔΩ, αφού ο Δήμος έβαζε πρόστιμο 5% αντί του 1% που ήταν το νόμιμο.

ΛΑΘΟΣ Η ΑΠΟΨΗ ‘’Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ’’

Να σταματήσουν οι Δήμαρχοι να συμπεριφέρονται σας φεουδάρχες και να θεωρούν ότι οι επιχειρηματίες είναι πρόβατά τους ,τόνισε ο υπεύθυνος του Εμπορικού τμήματος Στέργος Γιαλίζης ανακοινώνοντας ομαδικές αγωγές ενάντια του δήμου και επικρίνοντας τη δημοτική αρχή που όχι μόνο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ αλλά είναι και μπαταχτσής αφού χρωστά τη συμμετοχή της στη συμφωνία με την Ryan air.

Λάθος χαρακτήρισε τη δήλωση πως "ο νόμος καταργείται με νόμο"  ο νομικός σύμβουλος Αλκιβιάδης Χατζαντώνης εξηγώντας  ότι είναι παράβαση καθήκοντος με διοικητικές αλλά και ποινικές κυρώσεις ή μη τήρηση της ακυρωτικής απόφασης του ΣτΕ φτάνοντας μέχρι σε έκπτωση από το αξίωμα για τους αιρετούς και απόλυση για τους δημοτικούς  υπαλλήλους...

Οι εκπρόσωποι του ΕΒΕΔ τόνισαν ότι πρέπει όλοι οι μικρομεσαίοι που πλήρωναν τόσα χρόνια να στραφούν με αγωγές κατά του Δήμου για να πάρουν πίσω όλα αυτά που παρανόμως πλήρωναν μέχρι τώρα.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΩ

Παρέμβαση στο Υπουργείο Απασχόλησης, απαιτώντας να παρθούν τώρα

άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των εποχικών εργαζομένων του κλάδου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής μαζί με εκπροσώπους των κλαδικών συνδικάτων Σάμου και Κω

Στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Π. Σκουρλέτη, ζητήθηκε μεταξύ άλλων

* η  άμεση επαναφορά στο καθεστώς της επιδότησης που υπήρχε πριν το Ν. 3986/2011,

επαναφορά που πρέπει να υλοποιηθεί με νόμο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου και αναδρομικά από 1/2/2015, ως ένα πρώτο μέτρο που θα οδηγήσει στην ικανοποίηση του πάγιου και δίκαιου αιτήματός μας

* η χορήγηση  επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους-εποχικούς εργαζόμενους για όλη τη διάρκεια της ανεργίας καθώς και

*Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.

Ο Υπουργός Εργασίας απάντησε, ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει ορισμένα από τα αιτήματα που τέθηκαν όπως  οι εκπρόσωποι των συνδικάτων δηλώνουν οι οποίοι καλούν τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμιά ανοχή ή αναμονή στη συνέχιση των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται και από τη νέα συγκυβέρνηση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

ΧΩΡΙΣ  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ-ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ’’ ΚΑΛΥΜΝΟΣ’’

Θα διακόψει τα δρομολόγια του προς τα νησιά από 26 Φεβρουαρίου  μέχρι 8 Μαρτίου το πλοίο Κάλυμνος της εταιρείας ΑΝΕΚ για την καθιερωμένη ετήσια συντήρηση του χωρίς ωστόσο η εταιρεία να φροντίσει να  το αντικαταστήσει με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς συγκοινωνία το συγκεκριμένο διάστημα, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.

Λόγω αυτής της συντήρησης όμως θα διακοπεί και η σύνδεση της Πάτμου με τη Σάμο.

Να σημειωθεί ότι το ‘’Κάλυμνος ‘’είναι το μοναδικό επιβατηγό πλοίο που συνδέει το Αγαθονήσι με τη Σάμο και τη Δωδεκάνησο.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στις βόρειες περιοχές, στα Δωδεκάνησα προβλέπει η ΕΜΥ με βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων και από τις απογευματινές ώρες βροχή η χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων 6 έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση

Η θερμοκρασία από 07 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.