Ειδήσεις από ΕΡΑ Σερρών

Νέα στέγη απέκτησε η Eφορεία Aρχαιοτήτων στις Σέρρες

Νέα στέγη απέκτησε η Eφορεία Aρχαιοτήτων στις Σέρρες. Η παλιάEργατική Eστία μετά από τo κλείσιμο του οργανισμού, πλέον θα φιλοξενεί τους αρχαιολόγους που εργάζονται στην περιοχή μας. Η αναβαθμισμένη η υπηρεσία που  εντάσσεται στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα διαμορφώσει τις δράστες με ορμητήριο το κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής αντιστάσεως. Πρόκειται για το ιστορικό οικοδόμημα, τη λεγόμενη Αυστρο-ελληνική, που στέγασε τα κεντρικά γραφεία στην πόλη των Σερρών, εταιρείας με αντικείμενο το διεθνές καπνεμπόριο.

Πανελλήνια Πρωτιά του 3ου Λυκείου Σερρών: θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2015

Για 2η συνεχόμενη χρονιά πρώτευσε το 3ο ΓΕΛ Σερρών σε Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών  που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝΕΚΦΕ

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Νικόλαο Δημούδη, το Λύκειο των Σερρών με μία τριμελή ομάδα μαθητών της Β” Λυκείου κατέκτησε την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στον Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στη 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2015.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝΕΚΦΕ (www.panekfe.gr) για έβδομη συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της Α” και Β” τάξης.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού οι μαθητές εξετάζονται σε εργαστηριακές πρακτικές στη Φυσική τη Χημεία και την Βιολογία ενώ εργάζονται ομαδοσυνεργατικά και βαθμολογούνται ως τριμελείς ομάδες.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ένταξη του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στη λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων, καθώς και η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός διεξάγεται ταυτόχρονα στην Αθήνα για τα σχολεία της νότιας Ελλάδας και στη Θεσσαλονίκη για τα σχολεία της βόρειας Ελλάδας. Φέτος συμμετείχαν με δικά τους έξοδα τριμελείς ομάδες μαθητών από 78 σχολεία της χώρας (50 στην Αθήνα και 28 στην Θεσσαλονίκη) που προκρίθηκαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς που οργάνωσαν 60 ΕΚΦΕ, όπου έλαβαν μέρος 398 σχολεία με 469 ομάδες και 1407 μαθητές.

Οι δύο νικήτριες ομάδες (μία από τη Νότια και μία από τη Βόρεια Ελλάδα) θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2015, που θα διεξαχθεί στο Klagenfurt της Αυστρίας από τις 27/4/2015 ως τις 3/5/2015.

Μεταξύ των 28 ομάδων της Β. Ελλάδας πρώτευσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυτή του 3ου ΓΕΛ Σερρών που απαρτίζεται από τους μαθητές Καμά Ζήση, Κρατούνα Φωτεινή, Μούτσιο Αθανάσιο.

Την ομάδα προετοίμασαν και καθοδήγησαν οι καθηγητές Χημείας, Φυσικής και Βιολογίας του σχολείου (κ.κ. Ζαφειριάδης Ηλίας, Πολυκαρπούλου Μαρία και Ιορδανίδου Άννα), με την υποστήριξη του υπεύθυνου του τοπικού ΕΚΦΕ κ. Μανδηλιώτη Σωτήρη και την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Διδασκόντων και του Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Σερρών.

Πηγή: anexartitos.gr      

Σέρρες: 38 άτομα στον εισαγγελέα για τη ΔΕΥΑΣ

Με την κατηγορία για απιστία σε βάρος της υπηρεσίας της ΔΕΥΑΣ σε βαθμό κακουργήματος θα κληθούν να απολογηθούν στον εισαγγελέα 38 άτομα που ήταν μέλη παλαιοτέρων διοικήσεων της επιχείρησης από το 2000 έως και το 2011. Η υπόθεση άνοιξε μετά από καταγγελία ενός εργαζομένου της επιχείρησης και ενός Σερραίου πολίτη για το γεγονός ότι κάτοικοι την περιοχής του Αγίου Ραφαήλ δεν πληρώνουν στην ΔΕΥΑΣ τους λογαριασμούς του νερού.

Σέρρες: «Μαϊμού» υπάλληλος της ΔΕΗ έκλεψε 25.000 ευρώ από ηλικιωμένη!

Θύμα απατεώνα, που δεν δίστασε να της κλέψει όλα της τα χρήματα και κοσμήματα, έπεσε μία ηλικιωμένη γυναίκα στις Σέρρες. Σύμφωνα με την καταγγελία της 76χρονης, ο δράστης την επισκέφτηκε σπίτι της και προσποιήθηκε πως είναι εργαζόμενος της ΔΕΗ. Αφού έλεγξε τον ηλεκτρικό πίνακα, της πρότεινε να τον αντικαταστήσει άμεσα, γιατί διατρέχει τον κίνδυνο να πάρει φωτιά. Με αυτό το πρόσχημα, έπεισε την ηλκιωμένη να του παραδώσει για φύλαξη ό,τι πολύτιμο είχε σπίτι της, μέχρι να ολοκληρωθούν οι υποτιθέμενες εργασίες. Η 76χρονη πείστηκε από τα επιχειρήματά του και του έδωσε 25.000 ευρώ και δύο χρυσά δαχτυλίδια. Πριν καν το καταλάβει, ο δράστης είχε ήδη γίνει καπνός.

Σέρρες : Συνελήφθη  52χρονος  για οφειλές στο Δημόσιο, ύψους 4,5 εκατομμύρια ευρώ

Συνελήφθη  στις Σέρρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 52χρονος ημεδαπός, συνιδιοκτήτης εταιρίας – εμπορίας εγχώριων προϊόντων, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται στο ποσό των 4.574.260,08 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Πόσιμο το νερό στο Κ. Μητρούσι

«Θέλω να ενημερώσω τους κατοίκους του Κ. Μητρούση ότι το νερό του χωριού είναι πλέον πεντακάθαρο και φυσικά κατάλληλο για να το πιούν και να το χρησιμοποιήσουν.

Έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν σε αυτό. Είναι οριστικά και ασφαλή. Αρσενικό, μαγγάνιο και σίδηρος που έκαναν το νερό ακατάλληλο για πόση και χρήση δεν ανιχνεύονται πλέον. Οι ποσότητές τους είναι μηδενικές.

Κατανοώ τη δυσπιστία των κατοίκων αλλά οι μετρήσεις μίλησαν και είναι επιστημονικές».

Αυτά τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Κ. Χασαπίδης, σήμερα το πρωί της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου απευθυνόμενος στους Μητρουσιώτες από το κτήριο της Κοινότητας, πλαισιωμένος από τον Αντιπρόεδρο της Επιχείρησης κ. Μ. Θεοχάρη και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γκαϊντατζή Ευαγγελία.

ΝΕΑ ΦΙΛΤΡΑ

Η εξαφάνιση των προαναφερθέντων στοιχείων που καθιστούσαν το νερό ακατάλληλο επετεύχθη χάρη στην τοποθέτηση ενός καινούριου φίλτρου στο διυλιστήριο του νερού. Ακολούθησαν έλεγχοι και οι απαραίτητες ενέργειες: υδραυλικός καθαρισμός, καθαρισμοί του δικτύου και επανειλημμένες δειγματοληψίες για την εξακρίβωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού. Η ίδια διαδικασία θα γίνει και για το άλλο φίλτρο το οποίο θα τοποθετηθεί τις επόμενες μέρες αν και το πρώτο δίνει επάρκεια νερού.

Τα δύο φίλτρα κόστισαν περίπου 120.000 € με ΦΠΑ και η διάρκεια ζωής τους ξεπερνά το ένα έτος.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

«Δρομολογούμε την οριστική λύση του προβλήματος της ποιότητας του νερού στο Κ. Μητρούση, την έχουμε προκρίνει και είμαστε σε αναζήτηση χρηματοδότησης. Είμαστε αισιόδοξοι. Θα κάνουμε το παν, για μας είναι πρώτη προτεραιότητα» υπογράμμισε ο Κ. Χασαπίδης.