Ειδήσεις από ΕΡΑ Ρόδου-Δωδεκάνησα

ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΩΓΟ ΨΥΞΕΩΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ  ΣΟΡΩΝΗ

600 ΤΟΝΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΟ 24ΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ

Μπροστά στο κίνδυνο μιας γενικής διακοπής ηλεκτροδότησης βρίσκεται το νησί της Ρόδου καθώς 7 μονάδες του εργοστασίου βρίσκονται υποχρεωτικά εκτός λειτουργίας, από τη περασμένης Δευτέρα λόγω σοβαρής βλάβης στον υποθαλάσσιο αγωγό ψύξεως μηχανών παραγωγής στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της  εφημ ’’ Ροδιακή’’ αυτή τη στιγμή, ολόκληρο το νησί της Ρόδου βασίζεται σε 4 αεριοστρόβιλους οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή και 24ωρη λειτουργία, σε 20 Η/Ζ (Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη) που δουλεύουν επίσης ασταμάτητα μέρα και νύχτα καθώς επίσης και στους ανέμους η ένταση των οποίων προσθέτει ενεργειακό απόθεμα από τα αιολικά πάρκα που βρίσκονται στη Ρόδο.

Παράλληλα σημειώνεται πως η λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ τις τελευταίες μέρες, είναι πραγματικά ασύμφορη αφού ούτε λίγο ούτε πολύ κοστίζει 600 τόνους πετρέλαιο, συνολικά το 24ωρο, για να μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρο το νησί. Αξίζει να επισημανθεί ότι ένα μεγάλο κομμάτι των καυσίμων που καταναλώνονται αντιστοιχεί στα Η/Ζ που είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, αφού  λειτουργούν  με καθαρό ντίζελ.

Υπενθυμίζεται  ότι ο αγωγός αυτός, έχει συμπληρώσει 41 χρόνια λειτουργίας, όσο δηλαδή και το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή και ότι είχε προταθεί το 1990 να γίνει ένας ακόμα παράλληλος για κάθε ενδεχόμενο, αλλά η πρόταση είχε κριθεί τότε ως οικονομικά ασύμφορη.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Την επαναφορά του δημοτικού φόρου, αποφάσισαν να διεκδικήσουν οι δήμαρχοι της Δωδεκανήσου κατά την τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα αποφασίστηκε αντιπροσωπεία δημάρχων να επισκεφθεί τους αρμόδιους Υπουργούς με αίτημα την επαναφορά του δημοτικού φόρου με  νόμο από την Βουλή.

Αποφασίστηκε επίσης  συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών στον οποίο και θα αναλυθεί η τραγική οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται οι δήμοι της Δωδεκανήσου 

ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΩ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

«Να μην ανακοπεί η δυναμική του τουριστικού ρεύματος των δύο τελευταίων χρόνων προς τη χώρα μας» ζήτησε από την αν. Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου  Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια συνάντησης με θέμα την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ αλλά και τη δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον ιατρικό τουρισμό.

Η κ. Κουντουρά το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και περιοδεία στη Ρόδο, στην Κω, και σε άλλα νησιά, όπου και θα έχει συναντήσεις με φορείς του τουρισμού και της τοπικής κοινωνίας.

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Θα επανέλθει το επίδομα παραμεθορίων περιοχών για τις ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με απόφαση ,της προηγούμενης Τετάρτης ,του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχου.

ΑΝΤΙ 17.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ‘’ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ’’

Αντί  17.000 ευρώ πουλήθηκε το «Δελφίνι της Ζωής και της Ελπίδας», που παρείχε ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου.

Ο νέος ιδιοκτήτης του «Δελφινιού της Ζωής και της Ελπίδας» που αναζητήθηκε στην αγορά μετά από δυο άκαρπους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, είναι ναυτιλιακή εταιρία που διαχειρίζεται και ναυλώνει σκάφη .

Υπενθυμίζεται πως το «Δελφίνι της Ζωής και της Ελπίδας» αγοράσθηκε και μετατράπηκε σε πλωτό ιατρείο πλήρως εξοπλισμένο με μηχανήματα, αλλά και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επί νομαρχίας Σάββα Καραγιάννη.

Η ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ’’ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Α! ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

H παράταξη “Αριστερή Ενωτική Κίνηση”   αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές που διενεργήθηκαν για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου   στην Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νότιας Δωδεκανήσου.

Ψήφισαν 623 εκπαιδευτικοί ενώ καταμετρήθηκαν 19 λευκά και 6 άκυρα.

Ειδικότερα  οι ψήφοι κατανέμονται ως εξής

ΑΕΚΚ: 315 ψήφοι( 4 έδρες)

ΔΑΚΕ: 141 ψήφοι(2 έδρες)

ΠΕΚ: 81 ψήφοι(1 έδρα)

ΠΑΜΕ: 61 ψήφοι

‘’ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ’’ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Η μαύρη κωμωδίας «Black Humour» - Για Γέλια και για Κλάματα του Λάκη Μιχαηλίδη ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, από το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο Νεοελληνικό Θέατρο, με πρωταγωνιστή τον καταξιωμένο κωμικό ηθοποιό Σταμάτη Τζελέπη.

Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει αύριο Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου.

Το έργο συνθέτουν τέσσερα μονόπρακτα που ακροβατούν μεταξύ θανάτου και ερωτικού πάθους. Το χιούμορ απαλύνει την οδύνη που προξενεί η απώλεια με αντίδοτο τον σαρκασμό.

Το έργο ανέβηκε σε διασκευή και σκηνοθεσία: Ζαχαρία Αγγελάκου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

ΕΝΩΝΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΛΑΩΝ

Την εθνική προσπάθεια  για μία έντιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές μας στηρίζει καταπλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Κω με ψήφισμα του με  αφορμή η διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης στις Βρυξέλλες,’’ δεδομένου ότι η κοινωνία, ο Δήμος και η Χώρα εδώ και πέντε χρόνια περνούν μία δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο και ότι τα όρια αντοχής των πολιτών έχουν εξαντληθεί, η δε διαπραγμάτευση που διεξάγει η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εθνικά χαρακτηριστικά.’’

Στο σχετικό ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο ζητά να υπάρξει ελάφρυνση στην εξυπηρέτηση του μεγάλου δημόσιου χρέους και πολιτικές οικονομικής ανάπτυξης και

 ‘’ενώνει την φωνή του με την φωνή των Ευρωπαϊκών Λαών που ζητούν αλλαγή της πολιτικής της αυστηρής λιτότητας, με πολιτικές δημοσιονομικής χαλαρότητας .

Το ψήφισμα ήδη στάλθηκε στην Κυβέρνηση και τους Βουλευτές του Νομού

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩ

Δεκαπέντε πρόσφυγες  εντοπίστηκαν πρώτες πρωινές ώρες χθες στο λιμάνι  Μανδράκι της  Κω, από στελέχη του Λιμεναρχείου .Όλοι μεταφέρθηκαν στο χώρο του Λιμεναρχείου και από εκεί στο αίθριο της Αστυνομίας μέχρι να ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία και να αφεθούν ελεύθεροι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ

Ελεύθερα αφέθηκαν τα 4 τέσσερα άτομα ηλικίας 65, 40, 35 και 34 ετών που είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω βραδινές ώρες Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων

Ο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω τους απήγγειλε κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, και τους παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν μέσα σε περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο να χρησιμοποιούν ειδικό ανιχνευτή αναζητώντας αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας.