Ειδήσεις από ΕΡΑ Σερρών

3.800.000 ευρω για βιοκλιματικές αναπλάσεις στην πόλη των Σερρών

«Ξεκινά το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων προϋπολογισμού 3.800.000 €. Η πόλη των Σερρών θα γίνει ακόμη πιο όμορφη με το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων. Το έργο αυτό εκτός από το γεγονός ότι θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή με θετικές συνέπειες στην αξία των ακινήτων, είναι ένα έργο που έχει σχέση και με την υγεία των κατοίκων, διότι κατά τους θερινούς μήνες, θα μειωθεί η θερμοκρασία κατά 2 με 3 βαθμούς κελσίου».

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία του αντιδημάρχου έργων Γκότση Ηλία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθές.

Η περιοχή που θα γίνει το έργο, είναι αυτή που εκτείνεται από την πλατεία που δημιουργήθηκε στη θέση της δημοτικής αγοράς μέχρι την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, συνολικής έκτασης 31.000 τ.μ. και οριοθετείται από τις οδούς, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μεραρχίας, Ιουστινιανού, Γ. Παπανδρέου, Δ. Σολωμού, Ανατολικής Θράκης, Δυτικής Θράκης, Αγησιλάου, Βουρλών, Μουδανιών, Στρυμόνος, Νικομήδειας.

Στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπονται: Χώροι πρασίνου, δέντρα, λουλούδια, συντριβάνια, υπαίθριοι ανεμιστήρες, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, ποδηλατόδρομος, αντικατάσταση ασφάλτου με ψυχρά υλικά, αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Nα υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση κατατέθηκε από το Δήμο Σερρών το Νοέμβριο 2011, ενώ αξιολογήθηκε θετικά στις 18 Δεκεμβρίου 2012. Στο εν λόγω πρόγραμμα, κατατέθηκαν προτάσεις από 78 δήμους και αξιολογήθηκαν θετικά 15 Δήμοι. Ο Δήμος Σερρών κατέλαβε την ενδέκατη θέση μεταξύ των 15 δήμων που αξιολογήθηκαν θετικά.

Τα αναμενόμενα οφέλη της πράξης είναι πολλαπλά:

Βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής (μεγάλο πυκνοκατοικημένο τμήμα του κέντρου)

Βελτίωση των επιπέδων θερμικής άνεσης τόσο των κατοίκων και των εργαζομένων στην περιοχή, αλλά και των επισκεπτών (χρήστες των υπηρεσιών και λοιπών δομών).

Προστασία του ευπαθούς πληθυσμού κατά την περίοδο των θερμικών διαταραχών.

Μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων αλλά και ταυτόχρονη μείωση του ηλεκτρικού φορτίου αιχμής της χώρας.

Συμβολή στην αναστροφή της θερμικής κλιματικής αλλαγής στο αστικό περιβάλλον.

Συμβολή στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας σχετικής με δομικά υλικά και εξοπλισμό, φιλικά προς το περιβάλλον.

Συμβολή στην αποφυγή κυκλοφοριακών φόρτων και στην προώθηση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης (πεζή μετακίνηση, χρήση ποδηλάτου).

Δημιουργία άνετων και ασφαλών συνθηκών πρόσβασης για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες στο εμπορικό, διοικητικό και ιστορικό κέντρο της πόλης.

Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης.

Τόνωση της τοπικής αγοράς.

Συγχαρητήρια του Εμπορικού Συλλόγου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές

Τους νεοεκλεγέντες  βουλευτές του νομού Σερρών συνεχάρη ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, με την ευχή για καλή και γόνιμη θητεία. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών, το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί άμεσα και τους έξι Βουλευτές  όπου θα τους καταθέσει τα σημαντικότερα αιτήματα του εμπορικού κόσμου των Σερρών,  και θα τους ζητήσει όλοι μαζί από κοινού να αγωνιστούν για την επίλυση αυτών των αιτημάτων – προβλημάτων για την καλυτέρευση της λειτουργίας όλων των αγορών του τόπου μας.

Στην Τερπνή Σερρών τον Απρίλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα εγκαινιάσει τον Οίκο Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Τερπνή, το κτηριακό συγκρότημα που ανεγείρεται με δαπάνες του ευεργέτη της περιοχής κ. Δημητρίου Αναστασιάδη. Το κτήριο είχε θεμελιωθεί στις 30 Ιανουαρίου 2012 και όπως είχε πει κατά την τελετή θεμελίωσης ο κ. Αναστασιάδης, επρόκειτο να ολοκληρωθεί εντός τριετίας. Είναι διώροφο, με δυναμικότητα 50 κλινών και βρίσκεται σε οικόπεδο 10 στρεμμάτων, στην εκπληκτική τοποθεσία Χιλιόδεντρα, με θέα ολόκληρο τον κάμπο των Σερρών. Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου, ωστόσο σε λειτουργία θα τεθεί λίγο αργότερα, καθώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου.