Ειδήσεις από ΕΡΑ Σερρών

Συρρικνώθηκε ο πληθυσμός του Νομού Σερρών για το 2014

Δραματική αύξηση των θανάτων και απελπιστική μείωση των γεννήσεων στο Νομό Σερρών δείχνουν τα στοιχεία των ληξιαρχείων με τον πληθυσμό του Νομού να μειώνεται σημαντικά μέσα στο 2014, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Παναγιώτη Καγιογλίδη  για την serresparatiritis.gr. Παράλληλα τα στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση των γάμων και αύξηση των διαζυγίων με τον κοινωνικό ιστό να διαλύεται υπό την πίεση της κρίσης. Χαρακτηριστικά στις Σέρρες καταγράφηκαν 324 θάνατοι και 428 γεννήσεις, στη Νιγρίτα 95 θάνατοι και καμία γέννα, στην Ηράκλεια υπήρξαν 147 θάνατοι και μόλις μια γέννα, στη Ν.Ζίχνη υπήρξαν 102 θάνατοι  και καμία γέννηση ενώ τέλος στο Σιδηρόκαστρο καταγράφηκαν 104 θάνατοι. Από τα αξιοσημείωτα των στατιστικών που εμφάνισαν οι ληξιαρχικές πράξεις είναι πως δεν πραγματοποιήθηκε κανένα σύμφωνο συμβίωσης μέσα στο έτος 2014. 

Σέρρες : Προσποιούνταν υπαλλήλους εφορίας και εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Μετά από συστηματικές έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, εξιχνιάστηκαν 6 περιπτώσεις απάτης σε ηλικιωμένους ηλικίας από 75 έως 89 ετών στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, που έγιναν από 5 Σεπτεμβρίου έως και 24 Νοεμβρίου 2014. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μιας 45χρονης ημεδαπής και ενός 30χρονου ημεδαπού για το αδίκημα της απάτης. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η 45χρονη προσποιούμενη άλλοτε την υπάλληλο εφορίας και άλλοτε την λογίστρια, κατάφερνε να αποσπά χρηματικά ποσά από ηλικιωμένους, με το πρόσχημα οφειλής των ίδιων ή συγγενικών τους προσώπων στην εφορία ή στην τράπεζα. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγούσαν τα θύματα τους σε τραπεζικά καταστήματα της πόλης των Σερρών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αναλήψεις των χρηματικών ποσών που απαιτούνταν για την υποτιθέμενη οφειλή τους. Από την μέχρι τώρα δράση τους, κατάφεραν να αποσπάσουν με τον τρόπο αυτό το συνολικό χρηματικό ποσό των 15.250 ευρώ. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Μετέφεραν ηρωίνη από τη Βουλγαρία... με λεωφορείο!

Κύκλωμα που εισήγαγε στη χώρα μας και διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιώντας λεωφορεία, εξάρθρωσαν μετά από έρευνα αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση συνελήφθησαν τρία άτομα, μέλη του κυκλώματος. Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 51 και 56 ετών και μία 44χρονη Ελληνίδα, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στη Βουλγαρία για να προμηθευτούν τα ναρκωτικά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, με λεωφορείο, στις 30 Ιανουαρίου συνελήφθησαν στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Σε έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε πως μετέφεραν πέντε δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 66,3 γραμμαρίων, ένα φιαλίδιο μεθαδόνης, ναρκωτικά δισκία και χρήματα που προέρχονται από την εμπορία των ουσιών.

Εκατοντάδες ναρκωτικά δισκία βρέθηκαν και στο σπίτι της 44χρονης, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των τεσσάρων ετών για πλαστογραφία, σύσταση συμμορίας και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.