ΕΚΠΑ: Άμεση επανέναρξη καταβολής 75% σε διαθέσιμους συναδέλφους

 Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διεκδικεί και προτείνει:

"Σε συναδέλφους σε διαθεσιμότητα οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση για κινητικότητα έχει σταματήσει η καταβολή του 75% του μισθού. Ο αριθμός τους αυξάνεται προοδευτικά, με τη λήξη του διαστήματος διαθεσιμότητας ανά κλάδο.

Στο πλαίσιο του αγώνα για την επιστροφή όλων των διαθέσιμων στις θέσεις τους, θεωρούμε ότι η Ομοσπονδία μας θα πρέπει να παρέμβει για το θέμα αυτό, ζητώντας την άμεση επανέναρξη της καταβολής του 75% του μισθού στους συναδέλφους αυτούς. Η προσφυγή της ΟΛΜΕ για το ίδιο ζήτημα (12/1/2015) στηρίζεται σε μια επιχειρηματολογία στοιχεία της οποίας θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, μια και, τηρουμένων των αναλογιών, οι δύο περιπτώσεις, αυτή των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και εκείνη των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ σε διαθεσιμότητα, παρουσιάζουν ομοιότητες.

 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοί μας βρίσκονται με μηδενικό εισόδημα καθώς, δε μισθοδοτούνται από το δημόσιο, δεν μπορούν να απευθυνθούν στον ΟΑΕΔ, να πάρουν αποζημίωση, ούτε να εργαστούν νόμιμα αλλού. Με δεδομένο ότι η ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται μόνο δική τους δεν είναι, το αίτημα για επανέναρξή τους στο καθεστώς της διαθεσιμότητας είναι όχι μόνο εύλογο αλλά και κατεπείγον.


Ένα ακόμα αποτέλεσμα του αγώνα μας ήταν το να φτάσουμε μέχρι σήμερα χωρίς καμιά διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Μέχρι την τελική νίκη, την κατάργηση της διαθεσιμότητας και την επιστροφή όλων στις θέσεις τους, η ανάγκη για διασφάλιση στοιχειωδών προϋποθέσεων κάλυψης των οικονομικών αναγκών όλων των συναδέλφων είναι κατεπείγουσα".

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54