16 Απoλύσεις Εργαζομένων του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Παρέμβαση του Δημάρχου, υπερ των συμβασιούχων, ζητούν συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αχαΐας:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: "Συμπαρατάσσεται στο πλευρό των 16 Απολυμένων Εργαζομένων του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Πρόκειται για πενταμηνίτες εργαζόμενους (μάγειροι, νηπιαγωγοί, γυμναστές, ψυχοθεραπευτές κ.λπ.), οι οποίοι ενώ προσλήφθηκαν στις 27/10/2014 με σύμβαση μέχρι τις 26/3/2015 και τους ζητήθηκαν και κατέθεσαν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα για την πρόσληψή τους, πριν λίγες ημέρες τους ξαναζητήθηκαν τα ίδια έγγραφα από τις υπηρεσίες του ΚΟΔΗΠ.

     Οι υπηρεσίες του ΚΟΔΗΠ, ενώ έπρεπε να στείλουν έγκαιρα πλήρη φάκελο στον Επίτροπο, δεν το έπραξαν, με αποτέλεσμα οι 16 εργαζόμενοι να φαίνονται ως παράνομοι στον ΚΟΔΗΠ και να μην μπορούν να πληρωθούν.

     Επισημαίνουμε δε, ότι εργάζονται στον ΚΟΔΗΠ από τον Οκτώβρη έως σήμερα χωρίς να έχουν λάβει ούτε 1 ευρώ! Το αποκορύφωμα είναι ότι από χθες 15/1/2015, ο ΚΟΔΗΠ διέκοψε τις συμβάσεις τους!

     Θεωρούμε άκρως υπεύθυνο τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. Τουλγαρίδη Θεόδωρο για την Ανεπάρκεια των υπηρεσιών του ΚΟΔΗΠ και την κακή λειτουργία του.

     Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καλεί άμεσα να επιλυφθεί του θέματος ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης και να Αποκαταστήσει άμεσα την Οικονομική Εκκρεμότητα των 16 Εργαζομένων, όπως επίσης και να γίνει Ανάκληση της Απόλυσής τους μέχρι τη Λήξη του Πενταμήνου στις 26/3/2015".2)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Σήμερα 15/01/2015 ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται στο ΔΗΜΟ της ΠΑΤΡΑΣ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με μπλοκάκι.

ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Κάθε εργαζόμενος που έχει την στοιχειώδη λογική καταλαβαίνει ότι ένας Δημόσιος Υπαλληλος (Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ) καταργεί τον ΔΗΜΑΡΧΟ της ΠΟΛΗΣ.

·       ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΜΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

·       ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

·       ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΜΕΣΑ   ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 3 ΚΑΙ 4 ΜΗΝΕΣ

        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΓΕΙΡΩΝ                            ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

                   ΠΑΤΡΑΣ                                                             Ν. ΑΧΑΪΑΣ