ΟΙΕΛΕ: Κυβερνητικό στέλεχος πήρε "Μεταπτυχιακό", πριν πάρει το Πτυχίο !!

 Η έγκριση του παράνομου τίτλου έγινε με ευθύνη του ΣΑΕΠ (του νέου ΔΙΚΑΤΣΑ), όπως αναφέρει αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Ελλάδας:

 Πριν από 10 ημέρες η Ομοσπονδία μας είχε δημόσια καταγγείλει ότι υψηλόβαθμο στέλεχος του Υ.ΠΑΙ.Θ. με κομβικό ρόλο στη χάραξη κρίσιμων εκπαιδευτικών (και όχι μόνο) πολιτικών τα τελευταία χρόνια είναι κάτοχος πλαστού ή παράνομου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
 
Σήμερα δίνουμε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για τη δυσώδη αυτή υπόθεση. Σύμφωνα με νέες καταγγελίες, η αναγνώριση του τίτλου έγινε από το ΣΑΕΠ, το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων του Υ.ΠΑΙ.Θ., με το οποίο το  εν λόγω στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας είχε άμεση σχέση! Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς το ΣΑΕΠ πλέον έχει το ρόλο του ΔΟΑΤΑΠ (που αντικατέστησε τον ΔΙΚΑΤΣΑ).
 
Το πλέον απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι ο φερόμενος ως μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (οι καταγγελίες αναφέρουν ότι δεν είναι καν μεταπτυχιακό, αλλά απλό δίπλωμα) έχει κτηθεί (άκουσον άκουσον) ημερολογιακά πριν το …πρώτο πτυχίο! Άρα εδώ έχουμε, είτε ένα μικρό ακαδημαϊκό θαύμα, καθώς θα πρόκειται για πρώτη παγκόσμια περίπτωση ανθρώπου που αποκτά master πριν αποκτήσει πανεπιστημιακό …πτυχίο, είτε μια πρωτοφανή και θρασύτατη κομπίνα που είχε την κάλυψη ενός εκ των πλέον κομβικών θεσμών του Υπουργείου Παιδείας.

Για να επιτευχθεί η μαϊμού αναγνώριση τίτλου, κατά τις καταγγελίες, στοιχεία του τίτλου αυτού έχουν παραποιηθεί στη σχετική απόφαση του ΣΑΕΠ.
Αν πράγματι ισχύουν όλες οι καταγγελίες που έχουμε δώσει στη δημοσιότητα για το συγκεκριμένο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, τότε οι πολιτικές, οι ηθικές και οι νομικές ευθύνες για τις πολιτικές ηγεσίες που το ανέχθηκαν ως δεξί τους χέρι είναι τεράστιες. Αποδεικνύεται, δε, με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι στη χώρα μας το τέρας της διαφθοράς είναι ακόμη μεγαλύτερο από όσο νομίζουν πολλοί.
 
Τέλος, ενημερώνουμε ότι η ΟΙΕΛΕ ενημέρωσε με έγγραφό της την Νομική Σύμβουλο του Κράτους στο ΥΠΑΙΘ, τον Υπουργό Παιδείας, τον Υπουργό Διοικητικής  Μεταρρύθμισης, τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ και τον Πρόεδρο του ΝΣΚ για τις καταγγελίες αυτές δίνοντας αναλυτικά στοιχεία.