Ειδήσεις από ΕΡΑ Κέρκυρας

Ιατρικός Σύλλογος: Μείωσαν τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου κατά 35%!

Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση βρίσκεται πλέον η δημόσια υγεία σε έναν από τους πλέον τουριστικούς τόπους της χώρας μας, την Κέρκυρα.

Εκτός της μεγάλης έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του νησιού, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, προχώρησε στη μείωση του προϋπολογισμού του κατά 35%!

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου έχει ως εξής:

«Με την ανακοίνωση της μείωσης του προϋπολογισμού 2015 για το ΕΣΥ 22,9% (35% για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ) και για τον ΕΟΠΥΥ κατά 17% σε σχέση με το 2014, και μετά από συναντήσεις του ΙΣΚ με φορείς που εκπροσωπούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και το ΕΚΑΒ, ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει τα εξής

• Η λειτουργία του Νοσοκομείου και των δομών Ψυχικής Υγείας υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο εις βάρος της αποτελεσματικής και ποιοτικής παροχής φροντίδας υγείας για τους ασθενείς, με το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαρκώς να μειώνεται

• Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καταρρέει:

• Τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν με τις, κατά παράβαση του νόμου, μετακινήσεις των Γενικών Γιατρών για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου, και τις απολύσεις των νέων ιατρών.

• Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί εξοντώνονται μέσω της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους , ενώ ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να επιβιώσει από τα τεράστια ελλείμματά του μετακυλύει το κόστος των εξετάσεών στους ασθενείς , αρνείται να προβεί σε σύναψη επιπλέον συμβάσεων με νέους ιατρούς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και προγραμματίζει συμβάσεις κατά πολύ μικρότερες των πραγματικών αναγκών, χωρίς να υπολογίζεται ούτε η νησιωτική περιοχή, ούτε οι επιδημιολογικές ανάγκες της περιοχής, ούτε η εποχικότητα των υγειονομικών αναγκών

• Το ΕΚΑΒ αποδυναμώνεται και παλεύει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού με ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια.

Η συνεχιζόμενη μείωση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία , πρωτοφανής για Ευρωπαϊκή χώρα , οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους με θύματα τους πολίτες.

Η αύξηση των δαπανών για την Υγεία και η αναδιάρθρωση των δομών είναι επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση των υγειονομικών προβλημάτων των πολιτών, τα οποία λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης είναι ιδιαίτερα οξυμένα.

Οι προϋπολογισμοί για την υγεία πρέπει να ορίζονται βάση των υγειονομικών αναγκών και όχι οι ανάγκες να συμπιέζονται προς χάριν των προϋπολογισμών.»

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας στους Ρομά

Με εκπροσώπους των ρομά που διαβιούν σε περιοχές των Δήμων Παρελίων και Αχιλλείων  συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αποκομιδής των απορριμμάτων, όπως είναι η προσθήκη κάδων,  και τεχνικά θέματα, όπως είναι ο καθαρισμός  και διαμόρφωση των φρεατίων των ομβρίων υδάτων. Ζητήθηκε, επίσης, η επαναλειτουργία   Κοινωνικού  Ιατρείου ώστε να ακολουθείται πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών.

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, κ.κ. Παντελιός και Καββαδίας.

Ορκίστηκαν οι Διοικήσεις Γηροκομείου και Ορφανοτροφείου

Το νέο Δ.Σ. του Γηροκομείου αποτελούν οι: Δήμαρχος Κέρκυρας  Κώστας Νικολούζος  πρόεδρος, Κούστας Ιωάννης, Καλαντζής Θεόδωρος, Λιτσαρδόπουλος Κωνσταντίνος και Χειρδάρη Αγγελική.

Το νέο Δ.Σ. το Ορφανοτροφείου αποτελούν οι: Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος   πρόεδρος, Στραβοράβδης Πέτρος, Μεταλληνού Θεοδώρα, Κρεμόνας Σπυρίδων Πέτρος και Καργόπουλος Νικόλαος.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17/01/2015 - 08:11