Μαζί μέχρι τη νίκη!

Σε διαφορετικό κλίμα από ότι πέρυσι τέτοια εποχή, με χαμόγελα αισιοδοξίας και πίστης στο νικηφόρο αποτέλεσμα ενός πολύμηνου αγώνα, κόψαμε χθες στο κτίριο της ΕΡΑ Πύργου την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, οι δεκαπέντε απολυμένοι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, ανταποκριτές, τεχνικοί, μουσικοί παραγωγοί και διοικητικοί.

Κοντά μας βρέθηκαν ακροατές, αλληλέγγυοι πολίτες, συνάδελφοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί , εργαζόμενοι από άλλους χώρους δουλειάς που όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε πλάι –πλάι στους κοινούς αγώνες για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρώην προϊστάμενος της ΕΡΑ Πύργου Π. Καραβίτης αναφέρθηκε στον πολύμηνο αγώνα που δίνουμε όλοι κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, για να κρατήσουμε ανοιχτούς του πομπούς, τις κονσόλες, τα μικρόφωνα του ιστορικού ραδιοφωνικού σταθμού του Πύργου. Στο πείραμα της αυτοδιαχειριζόμενης ελεύθερης ραδιοφωνίας, στο στοίχημα που έβαλαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μετά το μέγιστο πλήγμα που δέχθηκε η δημοκρατία στη χώρα μας, το πραξικοπηματικό λουκέτο της 11ης Ιουνίου του 2013, από μια αυταρχική, αντιλαϊκή κυβέρνηση. Πέρα από τις ευχές για καλή χρονιά, επεσήμανε ότι η ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά –Βενιζέλου θα σηματοδοτήσει τη νέα πορεία της χώρας και του λαού μας και εξέφρασε την ελπίδα πως θα γίνει πράξη επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ως πραγματικού φορέα της δημόσιας ραδιοφωνίας –τηλεόρασης στην Ελλάδα, από τη νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί.

Στην συμβολή των φίλων –αλληλέγγυων –ακροατών χωρίς την οποία δεν θα ήταν εφικτή η λειτουργία της ΕΡΑ Πύργου αναφέρθηκε και ο Ζαχαρίας Μαντάς, ενώ την πίτα έκοψε συμβολικά η μουσική μας παραγωγός της ΕΡΑ Πύργου Αθανασία Καρούμπαλη που έγινε μάνα πριν λίγο καιρό με την ευχή να είναι «γουρλίδικη». Το φλουρί της πίτας, έπεσε στον γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας Ανδρέα Ασημακόπολο.   

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54