Ειδήσεις από ΕΡΑ Σερρών

Επικήρυξαν τους δράστες που δηλητηριάζουν αδέσποτα στο Σιδηρόκαστρο

Στην επικήρυξη των δραστών που εξόντωσαν την Πρωτοχρονιά αδέσποτα ζώα ρίχνοντας φόλες μέσα στον χώρο του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου στο Σιδηρόκαστρο του Δήμου Σιντικής προχώρησε ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.

Οι φιλόζωοι δίνουν 2.000 ευρώ σε όποιον αποδείξει ποιος είναι ο δράστης.

Βρέθηκε νεκρό την Πρωτοχρονιά το αδέσποτο σκυλί που φρόντιζαν οι περίοικοι στην πλατεία του Σιδηροκάστρου.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε καλέστε στα τηλέφωνα: 6970849083, 6989860166, 6937015306.

Η πρώτη σύμβαση υποτροφίας της " Αριστοδημοκρατίας"  

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία  «Αριστοδημοκρατία» διοργανώνει εκδήλωση για την  Υπογραφή Σύμβασης Υποτροφίας του πρώτου για το 2015 κληρωθέντος Παράλληλου-Εικονικού συμβούλου, στα γραφεία της οδός Νικ. Φωκά 5, στην πλατεία Ελευθερίας, την Τετάρτη 14  Ιανουαρίου  και ώρα 7 το απόγευμα.

Πρώτος Παράλληλος -Εικονικός σύμβουλος του Δήμου Σερρών κληρώθηκε ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, συνταξιούχος αστυνομικός.

Η υποτροφία ανέρχεται σε 6.000 Ευρώ.

Προσποιούνταν παράγοντα ομάδας και εξαπατούσε καταστηματάρχες

Έπειθε τους καταστηματάρχες να καταβάλλουν χρήματα για να διαφημιστούν σε επίσημα ημερολόγια έτους που υποτίθεται ότι είχαν εκδοθεί από τοπική ποδοσφαιρική ομάδα

Εξιχνιάστηκε μεγάλος αριθμός περιπτώσεων απάτης σε βάρος καταστηματαρχών στις Σέρρες, μετά από μεθοδικές έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 31χρονου ημεδαπού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 48χρονου προέδρου τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, που αφορούσε την πώληση και διάθεση ημερολογίων του 2015 με το λογότυπο και τα στοιχεία της τοπικής ομάδας.

Από την συστηματική έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, προέκυψε ότι ο 31χρονος ενεργώντας το τελευταίο εξάμηνο, προσέγγισε συνολικά 40 καταστηματάρχες στις Σέρρες και προσποιούμενος άλλοτε τον παράγοντα και άλλοτε τον παίκτη της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, τους έπειθε να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, προκειμένου να διαφημιστούν οι επιχειρήσεις τους στο επίσημο ημερολόγιο έτους της τοπικής ομάδας.

Στη συνέχεια και προκειμένου να γίνει περισσότερο πειστικός, παρέδιδε στους καταστηματάρχες ημερολόγια του 2015, έναντι χρηματικού ποσού, με λογότυπο της τοπικής ομάδας, στα οποία επιπλέον εμφανίζονταν η διαφήμιση των επιχειρήσεων τους. Από την μέχρι τώρα δράση του, ο 31χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει με τον τρόπο αυτό το συνολικό χρηματικό ποσό των 935 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμειοδικών Σερρών.

Νέοι Αγρότες: Ή θα βρούμε δρόμο ή θα κάνουμε νέο

Την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου, στις 19.00, στα γραφεία της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών στην Μεσοκώμη η ΕΝΑ Σερρών θα ανταλλάξει ευχές για την νέα χρονιά με ανοιχτή πρόσκληση προς τα μέλη, τους φίλους και τους φορείς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών κατά την τακτική συνεδρίαση του (9/1/2015) στην Μεσοκώμη αποφάσισε μεταξύ άλλων:

1.Οι τακτικές συνεδριάσεις και άλλες εκδηλώσεις της ΕΝΑ Σερρών θα επιδιώκεται να προγραμματίζονται Πέμπτες, ενώ την 3η Πέμπτη κάθε μήνα θα γίνεται εκδήλωση.

2.Την Πέμπτη, 15 Ιαν 2015, στις 20.00, θα γίνει συζήτηση για τον κτηνίατρο εκτροφής, που πρόκειται σύντομα να εφαρμοσθεί.

3.Την Πέμπτη, 22 Ιαν 2015, στις 19.00, θα γίνει το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία της ΕΝΑ Σερρών, στην Μεσοκώμη.