Αιφνίδιες Μεταγωγές στον Δομοκό

Σύμφωνα με άρθρο της Άντας Ψαρρά στην "Εφημερίδα των Συντακτών" έχουν διαταχθεί μεταγωγές κρατουμένων στις φυλακές του Δομοκού -οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως Γάμα τύπου με βάση τον απαράδεκτο νόμο που πέρασε από θερινό τμήμα της Βουλής παρά την συνολική αντίσταση φορέων, συλλογικοτητών και κρατουμένων.

Μεταγωγές στο παρά πέντε από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Συντάκτης:
Αντα Ψαρρά

Αποφασισμένος να υπερασπιστεί το κατασταλτικό του έργο μέχρι την τελευταία στιγμή φαίνεται να είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Δημήτρης Κουφοντίνας και Νίκος Μαζιώτης ετοιμάζονται να μεταχθούν άμεσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.

Επίσης, φαίνεται να έχουν υπογραφεί συνολικά 20 μεταγωγές, ενώ στις φυλακές Δομοκού δεν έχει γίνει καμία άλλη εργασία πλην του βαψίματος που ανατέθηκε στους υπαλλήλους.

Παράλληλα, τις παραμονές των Χριστουγέννων (23/12) δημοσιεύτηκε στο φύλλο της «Εφημερίδας της Κυβερνήσεως» (αρ. φ. 3455) ο νέος κανονισμός λειτουργίας των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Είναι βέβαιο ότι ο όποιος υπηρεσιακός υπουργός δεν θα θέλει να «φορτωθεί» στις πλάτες του την αντισυνταγματική αυτή παράνοια της δεύτερης τιμωρίας κρατουμένων στη βάση, όχι της συμπεριφοράς τους μέσα στη φυλακή, αλλά της πράξης για την οποία κατηγορούνται.

Για τον λόγο αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης σπεύδει να εφαρμόσει τον νόμο του.

Το στοίχημα τώρα για την όποια νέα κυβέρνηση είναι αν θα εφαρμόσει μια σωφρονιστική πολιτική που θα σέβεται το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και των αρμόδιων ανεξάρτητων αρχών ή θα συνεχίσει το αντιδημοκρατικό γαϊτανάκι της στοχοποίησης μιας ειδικής μερίδας κρατουμένων άσχετα με το ποινικό τους αδίκημα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αθανασίου, αν ισχύουν τα σημερινά δημοσιεύματα, φαίνεται ότι φρόντισε στο τέλος της συγκεκριμένης υπουργικής καριέρας του και μέσα στις «χρονιάρες» μέρες να επιβεβαιώσει και πάλι τις ακραίες θέσεις του στον τομέα της σωφρονιστικής πολιτικής, αντί, έστω και για τις εντυπώσεις, να σπεύσει να πάρει μέτρα για την ανακούφιση των εξαθλιωμένων στο νοσοκομείο των φυλακών ή στον τρόπο σίτισης ή, έστω, σε κάποια ελάχιστα μέτρα βελτίωσης των συνθηκών κράτησης αλλά και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των ιδρυμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30/12/2014 - 15:10