Οι ανεύθυνοι, οι εκλογές και ο Παπανδρέου, το θύμα! Οι καλύτερες ατάκες του υπουργού που δεν πρόλαβε να διαβάσει το μνημόνίο στον Σκάι – video

Οσοι δεν ψηφίσουν το πρόσωπο που προτείνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για Πρόεδροτης Δημοκρατίας και οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές θα είναι ανεύθυνοι! Τάδε έφη ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον « Σκάι »…

Ποιος, είπατε; Μα, ο άνθρωπος που… δεν πρόλαβε να διαβάσει το Μνημόνιο το οποίο «σάρωσε» τις ζωές της πλειονότητας των πολιτών αυτής της χώρας.

Ορισμένα από τα βασικά σημεία της συνέντευξης που, κατά τη γνώμη μας, εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκώς αυξανόμενης μιντιακής «τρομοκρατίας» (πάτησε ΕΔΩ για περισσότερα) είναι για τόσα πολλά γέλια, και κλάμματα, που αξίζει να καταγραφούν. Τα νοήματα για το «τι παίζεται» λίγο πριν την πρώτηψηφοφορία (17 Δεκεμβρίου) για την εκλογή ΠτΔ και τις μεθοδεύσεις ενός συστήματος που νιώθει την απειλή της πτώσης από την εξουσία, σε περίπτωση πρόωρων εθνικών εκλογών, προκύπτουν ανάγλυφα…

Τι είπε, λοιπόν, ο σημερινός υπουργός Υποδομών, ο πολιτικός που διατελεί –πάλι από τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό- τον Ιανουάριο του 2012 είχε πει πολύ απλά, και χωρίς να του φαίνεται περίεργο καν αυτό που έλεγε, ότι δεν είχε προλάβει να διαβάσει το μνημόνιο! «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά», είναι για την ακρίβεια η ιστορική ατάκα του που είχε προκαλέσει «εγκεφαλικά» σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης.

Ο υπουργός που… δεν πρόλαβε και, επειδή είχε άλλα καθήκοντα, ψήφισευπέρ του πρώτου μνημονίου (όχι μόνο, φυσικά, αλλά και όσων ακολούθησαν μετά το 2010) έδωσε πάλι χθες ρεσιτάλ. Κάποιοι είπαν ότι είχε και λίγο ανερμάτιστες θέσεις, αλληλοσυγκρουόμενες, αλλά αυτά είναι συμπεράσματα τα οποία ο κάθε αναγνώστης μόνος του θα κρίνει.Δεν χρειάζεται εκλογές οι χώρα

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων τουτηλεοπτικού σταθμού « Σκάι », την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε, καταρχήν (για όσους δεν λένε να πουν «ναι» στην εκλογή ΠτΔ και κατ΄επέκταση στην παραμονή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και, το κυριότερο, την μονιμοποίηση των μνημονιακών πολιτικών):

«Οποιοι δεν ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας είναι ανεύθυνοι και δενκοιτούν ότι η Ελλάδα έχει πλέον μια από τις καλύτερες οικονομίες στην ευρωζώνη».

Τι άλλο καλό είπε; Ότι «έχουμε μια από τα καλύτερες οικονομίες στην ευρωζώνη» (σημ.: μήπως πρόλαβε… αυτή τη φορά και μίλησε με Βρυξέλλες και του έχουν πει ότι το «μοντέλο της Ελλάδας» αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο για την υλοποίηση του και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;).

Κατέστησε σαφές, δε, ότι «ρίχνουμε νερό στο μύλο της αβεβαιότητας» που υπάρχει το θέμα των πρόωρων εκλογών ανοικτών και κατέστησε, όπως και όλοι οι «μνημονιακοί», ότι «δεν χρειάζεται εκλογές αυτή τη στιγμή η χώρα».

Το φοβερό, την ατάκα την καλή, την έδωσε όταν η κ. Σ. Κοσιώνη τονρώτησε για το 2009, όταν «και το ΠΑΣΟΚ πίεσε την κυβέρνηση Καραμανλή με τον ΠτΔ και την οδήγησε σε εκλογές».

Τι απάντησε ο υπουργός που δεν πρόλαβε να διαβάσει το πρώτο μνημόνιο; «Και είδατε τι έγινε», είπε και έκανε από διαμερίσματα να ακούγεται από διαφορετικές φωνές το ερώτημα: «Μιχάλη πόσα θέλεις για να μας τρελάνεις;».

Δεν κινδυνολογώ – πάμε σε καταστροφή!

«Το ενδεχόμενο να μην εκλεγεί ΠτΔ και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές για αυτό τον λόγο είναι κατατροφή» συνέχισε ο υπουργός Υποδομών και πρόσθεσε…. «Και δεν είμαι κινδυνολόγος»!!

«Τα σπρεντς μένουν κολλημένα στο 2010 επειδη υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα» πρόσθεσε και άλλα πολλά τέτοια, στη γραμμή των Βρυξελλώνκαι του Βερολίνου, και τόνισε (το επισημαίνουμε) ότι βάσει του Συντάγματοςεθνικές εκλογές προβλέπονται να γίνουν το 2016. Λίγο, όχι πολύ, λίγο πιο μετά, ανέφερε όμως ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με ό,τι είχε πει πιο πριν, ότιαν εκλεγεί ΠτΔ θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία να να έρθουν «πιο μπροστά οι εκλογές».

Ο Παπανδρέου ήταν θύμα! Επεσε πρώτος στη φωτιά!

«Εχω καθαρές προτάσεις και εξακολουθώ να τις έχω» πρόσθεσε ο υπουργός(«αμ, δεν φαίνεται», λέμε εμείς) που δεν διάβασε το πρώτο μνημόνιο (είπαμε, είχε άλλα καθήκοντα, το τόνισε ξεκάθαρα) και κατέληξε με ένα ακόμη καλό: Θύμα της κρίσης ο Παπανδρέου. Επεσε πρώτος στη φωτιά!Σημ. συντάκτη: Αυτά για να βλέπουν και οι βουλευτές και η κοινωνία, ποιοι είναι αυτοί που ζητούν, και γιατί, να έρθουν τα πάνω κάτω αν χρειαστεί, για να παραμείνουν στην εξουσία και τα μεγάλα συμφέροντα, τα διεθνή «κοράκια», να οδηγήσουν όλη την Ευρώπη σε μια νέα εποχή φτωχοποίησης.

πηγή:http://www.nez.gr/


Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14/12/2014 - 15:43