Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Η εξάντληση της κυβερνητικής αναλγησίας και πυγμής στρέφεται ενάντια σε όλους μας»

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την αρνητική απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου στο αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού:

«Μια μέρα μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και τις δηλώσεις εμπαιγμού του Υπουργού Δικαιοσύνης για σπουδές μέσω τηλεδιάσκεψης, η σημερινή απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου είναι γι’ άλλη μια φορά αρνητική απέναντι στο καθ’ όλα νόμιμο αίτημα του Ρωμανού, τη στιγμή που η υγεία του τελευταίου βρίσκεται κυριολεκτικά σε οριακό σημείο.

Η εξάντληση της κυβερνητικής αναλγησίας και πυγμής, δεν αφορά πλέον μονάχα το πρόσωπο του Νίκου Ρωμανού, αλλά στρέφεται ενάντια σε όλες και όλους μας. Το μήνυμα είναι σαφές: ακόμα και τα πιο βασικά δικαιώματά μας είναι υπό αμφισβήτηση, ακόμα κι αν προστατεύονται από το νόμο και η διεκδίκησή τους μπορεί να σημαίνει και τη θυσία της ίδιας μας της ζωής.

Απέναντι στην πιο αυταρχική και βίαιη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, η νεολαία μπορεί να στείλει μονάχα ένα δικό της μήνυμα: ότι είμαστε έτοιμες και έτοιμοι να αγωνιστούμε γι’ αυτά τα δικαιώματα με κάθε κόστος, ότι ο φόβος έχει πάψει να είναι στη δική μας μεριά και έχει αλλάξει στρατόπεδο. Η κυβέρνηση – κι όλο το σύστημα εξουσίας μαζί της – είναι γελασμένη εάν νομίζει ότι θα λυγίσουμε απέναντί της κι ότι δεν βλέπουμε το δικό της τέλος να έρχεται με γρήγορα βήματα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το σκοτάδι στο οποίο ζούμε δεν θα το ανεχτούμε για πολύ, το έχουμε ήδη χορτάσει. Έχει φτάσει πια η ώρα για τις δικές μας μέρες, για τις μέρες που το δικαίωμα για μόρφωση, δουλειά, ελεύθερο χρόνο, δημοκρατία κι ελευθερία θα είναι αυτονόητο και δεν θα απαιτεί τη θυσία κανενός για να το αποκτήσει.

Καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα του Νίκου Ρωμανού και να κάνει πράξη το μοναδικό διέξοδο που έχει να δώσει στη νέα γενιά της χώρας μας: να παραιτηθεί. Εάν δεν το κάνει, θα τη ρίξουμε εμείς».