Ειδήσεις από ΕΡΑ Χανίων

Χανιά: Νεκρός 48χρονος υδραυλικός που κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα

Ένα τραγικό ατύχημα στοίχισε τη ζωή προχθές σε ένα 48χρονο Χανιώτη υδραυλικό ο οποίος κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα ενώ έκανε εργασίες σε θερμοσίφωνα σε σπίτι στην Κερά Αποκορώνου.

Ο άτυχος άντρας είχε ανέβει στο πατάρι της οικίας για να συντηρήσει το θερμοσίφωνα, όμως εξαιτίας διαρροής κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα.

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βάμου, όμως δυστυχώς ήταν ήδη αργά.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα διερευνώνται.

Πειραιάς: Κατασχέθηκαν 3 τόνοι ακατάλληλης γραβιέρας Κρήτης

Γραβιέρα Κρήτης, συνολικού βάρους 3.015 κιλών, που κρίθηκε ακατάλληλη για κατανάλωση, κατασχέθηκε, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν σε ψυκτική αποθήκη στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Το προϊόν, σύμφωνα με τους ελεγκτές, παρουσίαζε μεταβολή των οργανοληπτικών χαρακτήρων, ενώ απουσίαζαν οι προβλεπόμενες υποχρεωτικές ενδείξεις επί των μέσων συσκευασίας (ημερομηνία παραγωγής και λήξης).

Το κατασχεθέν προϊόν χαρακτηρίστηκε μη ασφαλές-ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και η περαιτέρω τύχη του θα κριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας κτηνιατρικής νομοθεσίας.

Ρέθυμνο: Από τα Ανώγεια ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος ο Απόστολος Γκλέτσος

«Επέλεξα τ’ Ανώγεια της αντίστασης, του πολιτισμού και των αγώνων για ελευθερία και δημοκρατία για να παρουσιάσω την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος με τον τίτλο «ΤΕΛΕΙΑ», γιατί ο ιστορικός αυτός τόπος μου δίνει τη δύναμη», τόνισε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γλέτσος.

Ο κ. Γλέτσος εξηγεί ότι με την Κρήτη τον συνδέουν πολλοί δεσμοί και μάλιστα από τα παιδικά του χρόνια. «Έζησα, λέει, στο νησί με την οικογένεια μου για δώδεκα χρόνια, ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός. Τ’ Ανώγεια τα έχω επισκεφτεί πολλές φορές, έχουν έναν ξεχωριστό αέρα, με ανθρώπους που ξέρουν να παλεύουν, να αγωνίζονται και αιώνες τώρα στύβουν την πέτρα για να επιβιώσουν».

Ο Α. Γλέτσος κάλεσε όλους τους Ανωγειανούς και τους Κρήτες να δώσουν το παρόν στ’ Ανώγεια στις 8 Δεκεμβρίου για να βάλουν όπως λέει «Τελεία» στις πολιτικές που οδήγησαν το λαό στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ανέχεια.

Χανιά: Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα του AIDS

 Εκδήλωση ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των πολιτών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS πραγματοποίησε τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικού και άλλου σχετιζόμενου με τη δράση υλικού μπροστά από το Δημαρχείο Χανίων, καθώς και στη Δημοτική Αγορά.

Σε δήλωση του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μανώλης Φραγκάκης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ενημέρωσης αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Ο κ. Φραγκάκης ευχαρίστησε παράλληλα τους εθελοντές του Δήμου Χανίων για την παρουσία τους και τη σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση της εκστρατείας ενημέρωσης.