Ειδήσεις από ΕΡΑ Σερρών

Ξεπέρασε το 40% η ανεργία στο Νομό Σερρών

Στο 42% έφτασε η πραγματική ανεργία στο νομό Σερρών σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Αλκη Απιδόπουλο. Και όσοι εργάζονται , όπως είπε, αμείβονται με μισθούς Βουλγαρίας.  

ΣΟΚ : Περισσότερα  απο 600 κατασχετήρια στην αγορά των Σερρών

"Πάγωσε"  η αγορά των Σερρών απο τα κατασχετήρια που έρχονται καθημερινά απο τον ΟΑΕΕ. Τα κατασχετήρια που φτάνουν στα χέρια των επαγγελματιών ξεπέρασαν τα 600, μέσα σε λίγες ημέρες, προκαλώντας αναταραχή στην τοπική αγορά. Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Σερρών ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς τα κατασχετήρια έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προκαλώντας σοκ στους καταστηματάρχες, καθώς δεν μπορούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές αφού η μείωση της κατανάλωσης έχει ξεπεράσει το 60% και έτσι κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους.  Ο πρόεδρος ζήτησε να σταματήσει η τακτική αυτή των ασφαλιστικών Ταμείων  και να προχωρήσουν  σε ρυθμίσεις που θα  διευκολυνθούν οι επαγγελματίες, καθώς και κούρεμα των οφειλών τους.

Εκδήλωση για την Φιλική Εταιρεία και τον Εμμανουήλ Παππά

Η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.)

και η Δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σερρών διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο " Γ. Καφταντζής" της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, στις 7.30 το βράδυ. Θα μιλήσει ο κ. Δημήτριος Παπασταματίου, Λέκτορας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

193 χρόνια απο τον θάνατο του Εμμανουήλ Παππά

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τα 193 χρόνια απο το θάνατο του ήρωα Εμμανουήλ Παππά , Αρχιστρατήγου των Μακεδονικών Δυνάμεων του 1821. Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Τοπική Κοινότητα Εμμανουήλ Παππά, στις 10.15 το πρωί. Θα ακολουθήσει ομιλία με τη δράση και την προσφορά του Εμμανουήλ Παππά απο τον κ. Αθανάσιο Γκαρίπη και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα.  

Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί δρόμος αντοχής 16 χιλιομέτρων στη μνήμη του Εμμανουήλ Παππά με3 εκκίνηση απο την πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Ν. Σκοπού. Στις 11.30 θα γίνει ο τερματισμός του Δρόμου στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Εμμανουήλ Παππά, όπου θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.

" Το Δέντρο των Ευχών " στην Ηράκλεια      

Ο Δήμος Ηράκλειας σε συνεργασία με την Κοινωφελή του Επιχείρηση, διοργανώνουν  την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίουκαι ώρα 18:00 μμ το «Άναμμα του Δέντρου των Ευχών» στην Κεντρική πλατεία της Ηράκλειας, ανοίγωντας με αυτό τον τρόπο τις  Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που  θα διαρκέσουν έως τις 24 Δεκεμβρίου  από τις 11:00 πμ έως τις 20:30 μμ καθημερινά.