«ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»: Ένας θεσμός για τα άτομα με αναπηρία

Στις 3 του Δεκέμβρη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχεία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, σε συνεργασία με πολλούς φορείς του τόπου μας, διοργανώνει κάθε έτος τις «Φωτεινές Μέρες».

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση που διαρκεί τρεις ημέρες (1,2 και 3 Δεκεμβρίου) , στον χώρο " Αστέρια" του ΔΗΠΕΘΕ και είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να παρέχεται η δυνατότητα σε αυτούς να εκφράσουν δημόσια τα έργα τους και τον συναισθηματισμό τους, τη φαντασία και τις ειδικές τους ικανότητες. Να γίνονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, να λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις υποστήριξης, να παραμερίζονται οι προκαταλήψεις και οι αποκλεισμοί, να αφυπνίζονται συνειδήσεις και ολόκληρος ο κόσμος να κάνει ένα βήμα πολιτισμού μπροστά. Να ανοίγονται με άλλα λόγια «ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» σκέψης, αγάπης και κατανόησης προς τους συνανθρώπους μας αδιακρίτως σωματικών ή άλλων προβλημάτων. Και να φέρνουν οι φωτεινές αυτές ημέρες, αλληλέγγυους προς τον ίδιο ευγενή σκοπό υπηρέτησης των Α.Μ.Ε.Α.

Πρόγραμμα " Φωτεινές Ημέρες"

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

  19:00 –20:00

Ομιλία με Θέμα: Τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας στα άτομα με αναπηρία με ομιλήτρια την κ. Χρύσα Καρρά,   διοργάνωση του Συλλόγου Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

στην αίθουσα των ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

 9:00 -14:00 & 17:00- 21:00

Έκθεση των Δημιουργιών των παιδιών από τα ειδικά σχολεία και τους Συλλόγους (χειροτεχνίες, χαλιά, ζωγραφική, κεριά κλπ) στο χώρο του ΦΟΥΑΓΙΕ των ΑΣΤΕΡΙΩΝ

   9:30 –10:30

Πρόγραμμα ψυχαγωγίας  με την ανιματερ Φιφριρούλα.

Παράσταση από τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Σερρών στο αμφιθέατρο του ΕΕΕΕΚ Σερρών

 

  10:30 - 12:30

Βιωματικές Αθλητικές δραστηριότητες στο πρόγραμμα με θέμα «Αρχαία και σύγχρονα ολυμπιακά αθλήματα» σε συνεργασία με τους φοιτητές/τρίες της ειδικότητας προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή του ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ στο χώρο των Ειδικών Σχολείων

  10:30 - 12:30

Τα παιδία των Ειδικών σχολείων κατασκευάζουν τα δικά τους γλυκά σε συνεργασία με το Σωματείο Ζαχαροπλαστών & Μπουγατσοποιών Ν. Σερρών στο μαγειρείο του ΕΕΕΕΚ Σερρών.

   19:00 - 21:00

«Η διαδρομή του ηθοποιού…»

Φιλική κουβέντα και ερωτήσεις  στον  ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση που θα τιμήσει με την παρουσία του τις Φωτεινές Μέρες στην αίθουσα των  «ΑΣΤΕΡΙΩΝ».

Τετάρτη  3 Δεκεμβρίου 2014

   9:00 -14:00 & 17:00- 21:00

Έκθεση των Δημιουργιών των παιδιών από τα ειδικά σχολεία και τους Συλλόγους (χειροτεχνίες, χαλιά, ζωγραφική, κεριά κλπ) στο χώρο του ΦΟΥΑΓΙΕ των ΑΣΤΕΡΙΩΝ

 

   11:00 - 13:00

Παράσταση για τα  παιδία ΑΜΕΑ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της θεατρικής παράστασης «ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ»

   18:00-20:00

    Μονόπρακτο αφιερωμένο στις ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ του

    κ. Παναγιώτη Μέντη

Την διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν : ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ,

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ &  ΝΙΓΡΙΤΗΣ, ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ

Σε συνεργασία

ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ – ΚΑΑΜΕΑ ΣΕΡΡΩΝ – Α’ ΒΑΘΜΙΑ & Β’ ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ –ΚΕΔΔΥ -ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΕ – ΕΕΕΕΚ ΣΕΡΡΩΝ – ΚΔΑΠ-ΜΕΑ- ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν.ΣΕΡΡΩΝ