Ειδήσεις από ΕΡΑ Σερρών

Στις Σέρρες θα βρεθεί  ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Περιοδεία στους νομούς Ξάνθης, Καβάλας και Σερρών θα πραγματοποιήσει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, από την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 16 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνει τις παρακάτω δραστηριότητες:

Την Κυριακή, στη 1 μ.μ., θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της πόλης των Σερρών. Στις 6 μ.μ., ο Δ. Βίτσας θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ροδολίβο Σερρών με θέμα "Το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ", στον κινηματογράφο "Ρόδον".

Είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους σε «εργοστάσιο» ναρκωτικών!

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, πέτυχαν  τη σύλληψη 3 ατόμων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, για – κατά περίπτωση – κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή...

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.300 γραμμάρια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, κυνηγετικό όπλο και ηλεκτρονική ζυγαριά.

Αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν 2 ημεδαποί ηλικίας 45 και 52 ετών, σε χωριό των Σερρών, καθώς σε έρευνα στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

14 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 1.996 γραμμαρίων,

10 ναρκωτικά δισκία,

1 ηλεκτρονική ζυγαριά και

2 κινητά τηλέφωνα.

Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, σε χωριό των Σερρών, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

5 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 392 γραμμαρίων και

1 αυτοσχέδιο κοντόκανο δίκαννο με 3 κυνηγετικά φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Ξεκίνησε και στις Σέρρες το πρόγραμμα εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας

Αρχίζει σήμερα η υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε εικοσιτέσσερις περιφερειακές ενότητες και θα διαρκέσει έως τις 16 του μήνα...

Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα, που εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά, θα υλοποιηθεί από αέρος με τη ρίψη εμβολίων δολωμάτων σε Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Χαλκιδική, Πιερία, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Μαγνησία, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Πρέβεζα.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει το κοινό ότι τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν τον ιό της λύσσας και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στον γιατρό και να ενημερωθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές (μικροί κύβοι χρώματος λαδί- καφέ με οσμή ψαριού), απαγορεύεται να έρθουν σε οποιαδήποτε επαφή με αυτά και να ενημερώσουν άμεσα τις τοπικές κτηνιατρικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η λύσσα εμφανίστηκε και πάλι στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2012 και μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 48 κρούσματα σε ζώα.