Προσφυγή στο ΣτΕ για τις φυλακές Γ' τύπου

Στις 27 Οκτώβρη 2014 κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή συγγενών κρατούμενων κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία δημιουργείται η πρώτη φυλακή Γ' τύπου στην Ελλάδα. Η υπόθεση ανατέθηκε στο 4ο Τμήμα του ΣτΕ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο νόμος για τη δημιουργία αυτών των φυλακών πέρασε από θερινό τμήμα και παρά την κατακραυγή φορέων και οργανώσεων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με την προσφυγή ζητείται η άμεση αναστολή της εφαρμογής της υπουργικής απόφασης, με την έκδοση προσωρινής διαταγής (να παγώσουν οι μεταγωγές στο Δομοκό).

Στο μεταξύ, έχει ετοιμαστεί και η εισήγηση του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβούλιου Φυλακών για τον κανονισμό λειτουργίας αυτών των φυλακών που έχουν χαρακτηριστεί "κολαστήρια" και αναμένεται η υπουργική απόφαση του Αθανασίου, για ν' αρχίσει η λειτουργία του Δομοκού ως φυλακής Γ' τύπου.

Ενόψει αυτών των εξελίξεων, συγγενείς και φίλοι κρατούμενων διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 20 Νοέμβρη, στη μία μετά το μεσημέρι, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.

Πηγή: Βδομαδιάτικη εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11/11/2014 - 16:26