Άνεργη κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο-Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, αύριο Τρίτη 11 Νοέμβρη στις 11.00πμ, έξω από τα δικαστήρια, όπου εκδικάζεται η αίτηση της άνεργης Ευρώπης Σαρίδου για άρση της έξωσης της από την Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της: «Η Ευρώπη Σαρίδου, άνεργη εδώ και χρόνια, έχασε το σπίτι της στη Σταυρούπολη  το 2008 σε πλειστηριασμό λόγω δανείου που πήρε από την Τράπεζα Πειραιώς και το οποίο δεν μπορούσε να αποπληρώσει λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία ξαφνικά βρέθηκε. Το σπίτι της βρέθηκε μέσω του πλειστηριασμού στα χέρια της τράπεζας με την οποία η κα Σαρίδου προχώρησε σε ρύθμιση να το νοικιάζει με ένα ενοίκιο 250 ευρώ. Η κα Σαρίδου λοιπόν, η οποία έκανε εκ των υστέρων αίτημα για προστασία στο νόμο Κατσέλη (θα εκδικαστεί το 2016) ,νοικιάζει εδώ και κάποια χρόνια το δικό της σπίτι από την τράπεζα που της το πήρε. Λόγω του ότι όμως παραμένει άνεργη αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο με αποτέλεσμα τους τελευταίους 16 μήνες να έχει συσσωρεύσει ένα χρέος περίπου 3.800 ευρώ. Για το ποσό των 3.800 ευρώ η τράπεζα αποφασίζει να την κάνει έξωση και έτσι κ. Σαρίδου κινδυνεύει να μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο».

Η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών τονίζει επίσης:

«Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε:

·Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.

·Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση

·Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.

·Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.

·Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.

·Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

 -Ενημερώστε άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, κατάσχεσης, πρόστιμα ΟΑΣΘ κτλ.

στo τηλέφωνο:2310265730,   στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

στο blog:  www.epitropidrasisds.blogspot.gr

Να σταματήσουμε κατασχέσεις σπιτιών και εξώσεις!»

Πηγή: Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10/11/2014 - 09:06