Ειδήσεις από ΕΡΑ Σερρών

Σερραία δανειολήπτρια με 3 παιδιά κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο αν δε βρει 10.000 €

Οι Σέρρες δεν είναι τόσο μακριά, πια, από την Ισπανία. Σερραία δανειολήπτρια με 3 παιδιά κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο αν δεν βρει 10.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται στο  ρεπορτάζ με τίτλο «Όταν η τράπεζα σου παίρνει το σπίτι, ζητά νοίκι και σου κάνει έξωση» που ετοίμασε για την «Αυγή» ο Κώστας Παπαντωνίου...

Η Ελένη Χουρουζίδου, μητέρα τριών παιδιών, κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο αν δεν βρει 10.000 ευρώ, για να τα δώσει στην Αττική Τράπεζα και να της επιτραπεί η παραμονή στο σπίτι. Το σπίτι της στις Σέρρες το αγόρασε το 1999 και το έχασε έπειτα από ένα χρόνο, καθώς αδυνατούσε να πληρώσει επιχειρηματικό δάνειο, με αποτέλεσμα να μπει υποθήκη. "Η τράπεζα εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τα ψιλά γράμματα. Υπογράψαμε μια συμφωνία με τελείως αρνητικούς όρους για εμάς" λέει η Ε. Χουζουρίδου. Συμφωνήθηκε ωστόσο η παραμονή τους, αν και το σπίτι δεν ανήκε στην οικογένεια πια. Τον περασμένο Μάιο η τράπεζα ενημέρωσε ότι απαιτεί ενοίκιο ύψους 300 ευρώ. Τόσο η Ε. Χουρουζίδου όσο και ο άντρας της είναι άνεργοι. "Εδώ και δύο χρόνια δεν μπαίνει μισθός στο σπίτι" λέει. Όταν πήγε πριν λίγες μέρες ο άντρας της να δώσει για πρώτη φορά κάποια λεφτά, 200 ευρώ, η τράπεζα αρνήθηκε να τα πάρει και απαίτησε την καταβολή 10.000 ευρώ, "διαφορετικά θα μας πετάξει έξω". Η ίδια κατέβηκε στην Αθήνα για να βρει δουλειά. "Ευτυχώς που υπάρχουν γονείς και αδέρφια να μας βοηθούν, αλλιώς θέλω να μου πει το κράτος τι θα κάναμε".

Γόνιμο "Το χωριό φυλάσσεται"

Πινακίδες προειδοποίησης,τοποθετήθηκαν πριν απο περίπου τέσσερις ημέρες σε όλες τις εισόδους του Γονίμου, ενημερώνοντας τους "επίδοξους" κλέφτες να έχουν "το νου" τους, γιατί "το χωριό φυλάσσεται!" Είναι μία κίνηση του προέδρου της Κοινότητας Παναγιώτη Μαϊκόπουλου και της ομάδας φύλαξης, που έχει σκοπό την ακόμα καλύτερη "οχύρωση" του. Να θυμίσουμε πως ανάλογα προβλήματα έχουν και η Αναγέννηση αλλά και το Άγιο Πνεύμα στο Νομό Σερρών.

πηγή :  MAKISGONIMO.BLOGSPOT.GR

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09/11/2014 - 09:39