Ειδήσεις απο ΕΡΑ Σερρών

Κερκίνη: Δυο μήνες ψάχνουν δάσκαλο! - Στα «κάγκελα» γονείς και μαθητές δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Εδώ και δύο μήνες - από την έναρξη - της σχολικής χρονιάς, έχουν αλλάξει επτά δασκάλους και... δάσκαλο δεν έχουν...

Άλλη μια επιτυχία του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου. Στο δημοτικό σχολείο Κερκίνης Σερρών, γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται γιατί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχουν δάσκαλο στην Πρώτη Δημοτικού. Εδώ και 2 μήνες έχουν πάει στο σχολείο 7 δάσκαλοι και έφυγαν και οι 7 με αποτέλεσμα η πρώτη τάξη να μην έχει δάσκαλο.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις των γονέων και της δημοτικής αρχής στο υπουργείο Παιδείας ακόμη δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια μόνιμη λύση.

 Του  Δημήτρη Κώττα στον τηλεοπτικό  σταθμό «ΕΠΙΛΟΓΕΣ TV»  

 «Θέλουν να τελειώσουν την ΕΒΖ!»

Η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, και η Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, δήλωσαν τα εξής:

«Οι διοικήσεις παραιτούνται, αλλά η πολιτική δεν αλλάζει. Μπορεί χθες να δήλωσε την παραίτησή του από την θέση του προέδρου και του μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΖ ο Ηλίας Μπέτσης, ωστόσο είμαστε βέβαιοι ότι όποιος και να αναλάβει καθήκοντα στη θέση του θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική που πιστά εφαρμόζουν εδώ και καιρό οι διορισμένες διοικήσεις της ΕΒΖ. Εξάλλου, ο κ. Μπέτσης πρόλαβε να προσθέσει προηγουμένως στο βιογραφικό του και το «καθάρισμα» της Δωδώνης.

Με το κλείσιμο των δύο εργοστασίων σε Σέρρες και Ορεστιάδα, τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της διοίκησης σε αγρότες – τευτλοκαλλιεργητές και εργαζόμενους, συνεχίζεται η απαξίωση και συντονισμένη προσπάθεια ξεπουλήματος της μοναδικής μεγάλης βιομηχανίας της χώρας. Ήδη, η διοίκηση, προσπαθώντας να γράψει τις τελευταίες σελίδες της ιστορικής βιομηχανίας, έχει βγάλει προκήρυξη για να ξεπουλήσει όλα τα ακίνητα του Ομίλου με εξαίρεση τα δύο αυτά εργοστάσια και του εργοστασίου στο Πλατύ.

Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ορεστιάδα εργάζονταν πριν από την αναστολή λειτουργίας 47 άτομα, ενώ στις Σέρρες οι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε 59.

Και την ώρα που κλείνουν τα δύο από τα τρία εναπομείναντα εργοστάσια του Ομίλου, με την επεξεργασία των τεύτλων να γίνεται αποκλειστικά στη μονάδα στο Πλατύ Ημαθίας, στη νέα ΚΑΠ εντάσσουν την τευτλοκαλλιέργεια στις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Αυτό αποτελεί κοροϊδία!

Οι διοικήσεις της ΕΒΖ έχουν περίτρανα αποδείξει την πλήρη ταύτισή τους με τις πολιτικές της συγκυβέρνησης για μείωση της αγροτικής παραγωγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τους καλλιεργητές τεύτλων, τους εργαζόμενους της ΕΒΖ και τις τοπικές κοινωνίες που βασίζουν την οικονομία τους στην ανάπτυξη της τευτλοκαλλιέργειας, με σκοπό τη διατήρηση μιας από τις τελευταίες βιομηχανίες της Βόρειας Ελλάδας. Υποστηρίζουμε σταθερά την συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας και την ανάπτυξης της βιομηχανίας με τη λειτουργία του συνόλου των εργοστασίων και την παραμονή της υπό δημόσιο έλεγχο, ενώ έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας για την εξυγίανση και την παραγωγική και λειτουργική ανασυγκρότηση του Ομίλου.»

Ανάμεσα στις 20 πρώτες η Τομεακή Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ

Με το πανελλαδικό πλάνο της δίμηνης (Νοέμβρης - Δεκέμβρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ να καλύπτεται, στο πρώτο «κλείσιμο», σε ποσοστό 23,22%, δεκάδες Τομεακές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα κατέγραψαν ποσοστά κάλυψης των πλάνων τους ίσα ή μεγαλύτερα του πανελλαδικού...

Η μάχη του κουπονιού κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα, καθώς ξεδιπλώνεται ο σχεδιασμός των Κομματικών Οργανώσεων που, λαμβάνοντας υπόψη τους την οικονομική δυσπραγία των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, περιλαμβάνει ακόμα πιο πλατύ άνοιγμα, αξιοποίηση και της παραμικρής δυνατότητας για την επίτευξη των στόχων.

Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και ατσαλώνουν με περισσότερο πείσμα τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να αναμετρηθούν με τις δυσκολίες και να κερδίσουν και αυτήν τη μάχη.

Οι πρώτες 20 Τομεακές Οργανώσεις μετά το πρώτο «κλείσιμο» είναι οι εξής:ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με ποσοστό 51,9%, Νοτίων Κυκλάδων με 43%,Πόλης Λάρισας με 40,81%, Ημαθίας με 39,60%, Εργατικός Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας με 39,07%, Πόλης Βόλου 36%, Βιομηχανίας Θεσσαλονίκηςμε 35,7%, Ξάνθης με 35,55%, Νότιας Εύβοιας με 33,6%, Εργατικός Λάρισας με 33,35%, Καβάλας με 32,95%, Βιομηχανίας Αττικής με 32,11%, Εβρου με 32%, Βορείων Κυκλάδων με 31,7%, Πρέβεζας - Λευκάδας με 31,67%, Κατασκευών Θεσσαλονίκης με 30,9%, Εδαφικός Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας με 30,79%, Σερρών με 30,1%, Εμπορίου - Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης με 30% και Δράμας με 29,73%.

Πηγή: ΕΡΑ Σερρών

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08/11/2014 - 15:51